اداره شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش یک اطلاعیه مهم داد

اداره کل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش یک اطلاعیه مهم صادر کرد.

اداره شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش یک اطلاعیه مهم داد

وزارت آموزش و پرورش اطلاعیه جدیدی صادر کرد. وزارت آموزش و پرورش نحوه ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس شاهد را اعلام کرد. اداره شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش اطلاعیه داد. اداره کل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش از آغاز پیش‌ثبت‌نام مدارس شاهد خبر داد.

بیشتر بخوانید: اطلاعیه مهم وزارت آموزش و پرورش

بیشتر بخوانید: دستورالعمل جدید آموزش و پرورش برای تعطیلات تابستانی دانش‌آموزان ابلاغ شد

اطلاعیه اداره شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش

براساس اعلام اداره کل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش، پیش‌ثبت نام دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی در مدارس شاهد از روز اول تا بیستم خردادماه، پایه هفتم از ۲۱ خرداد تا دهم تیرماه و پایه دهم از اول تا بیستم تیرماه انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: خبر مهم آموزش و پرورش درباره زمان تعطیلی مدارس

در شیوه‌نامه ثبت‌نام سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ که از سوی زهرا پناهی‌روا، مدیرکل امور شاهد و ایثارگران و دبیر ستاد مرکزی امور شاهد وزارت آموزش و پرورش ابلاغ شد، ثبت‌نام و پذیرش تمام دانش‌آموزان (طرح شاهد و غیر طرح شاهد) ورودی و میان پایه در سال تحصیلی  جدید به صورت الکترونیکی و فقط در سامانه my.medu.ir انجام می‌پذیرد.

با توجه به اهداف طرح نیمه‌متمرکز شاهد و اولویت فرزندان طرح شاهد در استفاده از فوق برنامه‌ها، فضا و امکانات آموزشی و پرورشی مدارس شاهد، ستادهای اجرایی شاهد استان/ شهرستان مناطق و نواحی با هماهنگی‌های لازم از طریق بنیاد شهید و امور ایثارگران شرایط ثبت‌نام و ادامه تحصیل دانش‌آموزان شاهد را فراهم می‌کنند.

ضمن آنکه ثبت‌نام و پذیرش دانش‌آموزان غیر طرح شاهد بر مبنای امتیازات به‌دست آمده و رعایت دیگر بندها و شرایط این شیوه‌نامه انجام می‌شود.

در ادامه برخی از بندهای مهم این شیوه‌نامه بیان می‌شود:  

- شرکت تمام دانش‌آموزان به جز پایه اول ابتدایی در ارزشیابی آغازین و کلاس‌های پیش نیاز در شهریورماه الزامی است.

- ادامه تحصیل دانش‌آموزان در حال تحصیل در همان مدرسه در صورت عدم رعایت شرایط اختصاصی، منوط به اخذ مجوز از شورای مدرسه است.  

- به منظور تسهیل حضور دانش‌آموزان تلفیقی-فراگیر، باید مناسب‌سازی فضای فیزیکی مدرسه از قبیل ایجاد رمپ سرویس بهداشتی فرنگی و... انجام شود و مدیران مدارسِ پذیرا، نسبت به اجرای آیین‌نامه آموزش و پرورش تلفیقی فراگیر اهتمام داشته و هماهنگی و پیگیری‌های لازم را از طریق اداره آموزش و پرورش استثنایی انجام دهند.

شرایط علمی ثبت‌نام و ادامه تحصیل در مدارس شاهد وزارت آموزش و پرورش

احراز شرایط علمی ثبت‌نام و ادامه تحصیل دانش‌آموزان متقاضی ثبت‌نام مطابق ضوابط مندرج در جدول ذیل است:

وزارت آموزش و پرورش

شرایط علمی ثبت‌نام و ادامه تحصیل دانش‌آموزان طرح شاهد وزارت آموزش و پرورش

شرایط علمی ثبت‌نام و ادامه تحصیل دانش‌آموزان طرح شاهد وزارت آموزش و پرورش به شرح زیر است:

- ثبت‌نام دانش‌آموزان طرح شاهد پس از ورود به پیش ثبت‌نام قطعی است. این دسته از دانش‌آموزان برای ثبت‌نام در پایه دهم باید شرایط ورود به شاخه و رشته مورد نظر را بر اساس نمون‌برگ هدایت تحصیلی کسب کنند.

- مدیر مدرسه موظف است نسبت به رفع ضعف درسی دانش‌آموزان طرح شاهد و فرزندان جانبازان ۲۵ تا ۴۹ درصد در طی سال تحصیلی اقدام کند.

- مدیر مدرسه شاهد موظف است آخرین وضعیت تحصیلی - تربیتی دانش‌آموزان شاهد را به تناوب طی سال تحصیلی به همراه گزارش اقدامات انجام شده به ستاد اجرایی شاهد منطقه اعلام کند. ستاد مذکور با توجه به گزارش‌های ارائه شده جهت ارتقای وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان اتخاذ تصمیم می‌کند.

بیشتر بخوانید: وزارت آموزش و پرورش یک اطلاعیه مهم داد

- ثبت‌نام و ادامه تحصیل دانش‌آموزان جانباز مانند دانش‌آموزان طرح شاهد است.

نحوه امتیازبندی ثبت‌نام متقاضیان غیر طرح شاهد وزارت آموزش و پرورش

دانش‌آموزان غیر طرح شاهد در صورت دارا بودن شرایط اختصاصی برحسب اولویت‌های مندرج در جدول ذیل، امتیازبندی شده و از آنان پیش ثبت‌نام به‌عمل می‌آید.

ثبت‌نام قطعی منوط به کسب امتیاز لازم و احراز سایر شرایط مندرج در این شیوه‌نامه  است. دقت کامل در محاسبه و اعمال امتیازات مورد تاکید بوده و مسئولیت آن به عهده مدیر مدرسه است.

وزارت آموزش و پرورش

وزارت آموزش و پرورش

وزارت آموزش و پرورش

مراحل و زمان‌بندی ثبت‌نام مدارس شاهد وزارت آموزش و پرورش

۱- مراحل ثبت‌نام ورودی (اول، هفتم و دهم)

- اولیای دانش‌آموزان در موعد مقرر جهت پیش‌ثبت‌نام به سامانه مراجعه کرده و فرم الکترونیکی پیش ثبت‌نام را تکمیل کنند.

- حضور حداقل یک ولی یا سرپرست جهت ارائه اصل مدارک ثبت شده در سامانه هنگام ثبت‌نام حضوری الزامی است.

- مسئولیت تطبیق و تایید نهایی مدارک دریافتی از اولیاء برعهده مدیر مدرسه است.  در صورت نقص مدارک ولی دانش‌آموز می‌تواند حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ اعلام نسبت به رفع نقص و تحویل مدارک به مسئول مربوط اقدام کند. بدیهی است پس از انقضای مهلت مذکور هیچ‌گونه مدرک یا ادعایی پذیرفته نخواهد شد و پیش‌ثبت‌نام کان‌لم‌یکن تلقی می‌شود.

- از بین متقاضیان پیش‌ثبت‌نام دانش‌آموزان ورودی جدید، اسامی دانش‌آموزان به میزان دو برابر ظرفیت کلاس (اصلی) و (ذخیره) از طریق سامانه به مدیر مدرسه اعلام می‌شود.  مدیران مدارس شاهد پس از دریافت اسامی موظف‌اند از طریق سیستم پیامکی نسبت به اطلاع‌رسانی به والدین اقدام کنند.  

- مدیران مدارس شاهد موظف‌اند پس از تطبیق مدارک دانش‌آموزان با اطلاعات ثبت‌شده در سامانه نسبت به تائید اولیه ثبت‌نام دانش‌آموزان پذیرفته شده اقدام کنند.

وزارت آموزش و پرورش

- ثبت‌نام پایه دهم از زمان اعلام نتایج هدایت تحصیلی دانش‌آموزان، به مدت ۲۰ روز تنظیم می‌شود.

- ثبت‌نام دانش‌آموزان طرح شاهد پس از ثبت اطلاعات در سامانه در موعد مقرر با ارائه مدارک توسط اولیاء به مدرسه قطعی محسوب می‌شود.

۲- مراحل ثبت‌نام میان پایه ورودی جدید

- اولیای دانش‌آموزان متقاضی ثبت‌نام در میان پایه (ورودی جدید) از تاریخ اول تا ۱۰ مرداد ماه جهت پیش ثبت‌نام با شیوه امتیازبندی به سامانه مراجعه کرده و در صورت وجود ظرفیت مدرسه مورد نظر فرم الکترونیکی پیش‌ثبت‌نام را تکمیل کنند.

- سایر مراحل ثبت‌نام میان پایه ورودی جدید همانند ثبت‌نام ورودی است.

- ثبت‌نام دانش‌آموزان خارج از زمان تعیین شده مجاز نیست.

وزارت آموزش و پرورش

- با توجه به تغییر سامانه ثبت‌نام مدارس شاهد لازم است تمامی دانش‌آموزان در حال تحصیل در همان مدرسه در صورت تمایل به ادامه تحصیل از تاریخ اول تا ۱۰ مردادماه وارد سامانه ثبت‌نام شده و موافقت خود را با پذیرش شرایط اختصاصی و علمی اعلام و نسبت به بارگذاری اطلاعات دانش‌آموزی و ایثارگری خود اقدام کنند.

 مشارکت مالی در مدارس شاهد وزارت آموزش و پرورش

۱- میزان مشارکت مالی اولیای دانش‌آموزان 

- به استناد تبصره یک ماده واحده مصوب جسه ۴۴۱ مورخ ۷۸/۲/۲۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی هزینه‌های ناشی از اجرای فوق برنامه‌های آموزشی و پرورشی و سایر هزینه‌های خاص این مدارس از طریق مشارکت اولیای دانش‌آموزان و بنیاد شهید امور ایثارگران با پرداخت کمک سرانه تأمین می‌شود.

- برابر پیشنهاد ادارات کل استان‌ها و مصوبه ستاد مرکزی شاهد مورخ ۱۴۰۲/۲/۱۶ این هزینه‌ها در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در دو بخش طرح شاهد و غیر طرح شاهد به شرح ذیل است:

وزارت آموزش و پرورش

- ستاد اجرایی شاهد استان با توجه به موقعیت اقتصادی فرهنگی و اجتماعی مناطق تابعه مشارکت مالی دانش‌آموزان غیر طرح شاهد را برای هر یک از مدارس شاهد به صورت جداگانه تعیین و به ستادهای اجرایی شاهد مناطق ذیربط ابلاغ می‌کنند. نظر به اینکه وجوه حاصل از ارائه خدمات آموزشی و پرورشی براساس اجرای تمام برنامه‌های آموزشی و پرورشی رسمی و مکمل، کلاس‌های پیش‌نیاز و دو ساعت تقویتی مدارس شاهد تعیین می‌شود لذا دریافت وجه اضافی بابت اجرای برنامه‌های مذکور مجاز نبوده و مسئولیت آن برعهده مدیر مدرسه است.

- اولیاء موظف‌اند در زمان ثبت‌نام قطعی کمک سرانه مشارکت دانش‌آموزان را به صورت نقدی یا اقساط با نظر مدیر مدرسه پرداخت کنند.

- هزینه سرویس ایاب و ذهاب دانش‌آموزان مطابق دستورالعمل‌های مربوط و با تصویب انجمن اولیاء و مربیان منطقه تعیین و به صورت جداگانه دریافت می‌شود.

- دریافت هزینه کلاس‌های آمادگی کنکور منوط به تایید برنامه مدرسه توسط ستاد اجرایی شاهد منطقه و صدور مجوز کتبی ستاد اجرایی شاهد استان است و دریافت این قبیل هزینه‌ها در زمان ثبت‌نام ممنوع است.

- هرگونه برنامه آموزشی و پرورشی خارج از برنامه هفتگی مدارس شاهد فوق برنامه محسوب می‌شود و نیاز به اخذ مجوز از مراجع مربوطه و تائید ستاد اجرایی شاهد شهرستان منطقه ناحیه دارد.

- مدیر مدرسه مجاز است تا سقف پنج درصد از سرجمع وجوه دریافتی از اولیای دانش‌آموزان غیر طرح شاهد را به عنوان تخفیف بر حسب تمکن مالی اولیای دانش‌آموزان لحاظ کند.

۲- میزان مشارکت مالی بنیاد شهید و امور ایثارگران

- میزان مشارکت مالی دانش‌آموزان طرح شاهد (فرزند شهید و جانباز ۷۰ درصد و بالاتر) مطابق با ارقام مندرج در جدول ذیل از محل اعتبارات بنیاد شهید و امور ایثارگران تأمین و پرداخت می‌شود.

وزارت آموزش و پرورش

 - کمک سرانه فرزندان آزادگان و جانبازان ۵۰ تا ۶۹ درصد معادل ۷۵ درصد ارقام تعیین شده برای دانش‌آموزان طرح شاهد مطابق با جدول شماره ۷ توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران و مابقی آن به عنوان سهم مشارکت توسط اولیای آنان پرداخت می‌شود.

اطلاعیه وزارت آموزش و پرورش درباره تقلب و تخلف در امتحانات نهایی 

وزارت آموزش و پرورش با صدور اطلاعیه‌ای روند جلوگیری از تخلف در آزمون‌های نهایی را تشریح کرد.

در این اطلاعیه آمده است: «امتحانات نهایی سال جاری به دلیل تاثیر آن در سوابق کنکور دارای اهمیت زیادی برای دانش آموزان و خانواده‌های آنان است. لذا آموزش و پرورش برای انجام دقیق و بدون خطای این آزمون‌ها برنامه‌ریزی کرده است. یکی از کارهای مهمی که در آزمون‌های امتحان نهایی باید صورت گیرد، جلوگیری از تخلف در آزمون‌های امتحان نهایی است.

در ادامه این اطلاعیه، روند جلوگیری از تخلف در آزمون‌های نهایی شرح داده شده است:

۱. کنترل و بررسی فیزیکی شرکت کنندگان به منظور ممانعت از حمل اشیاء ممنوعه به محل آزمون.

۲. احراز هویت شرکت کنندگان (کارت ورود به جلسه و شناسنامه یا کارت ملی) در آزمون پیش از ورود به محل آزمون.

۳. با کمک ابزار موبایل‌ یاب، سیگنال یاب در طول آزمون به صورت مداوم سیگنال‌های آزمون برای یافتن ابزارهای رادیویی چک می‌شود.

۴. با رصد مدارم و به موقع از سوی گروه سایبری تمامی فضای مجازی برای پخش کننده‌گان سوالات جعلی بررسی و متخلفین تا محل انتشار سوال در حوزه شناسایی می‌شوند.

۵. در صورت انجام تخلف توسط دانش آموزان با استفاده از روش‌های هوشمند حین فرایند تصحیح، این تخلف شناسایی می‌شود.

۶. عوامل اجرایی به طور مداوم با ابزارهای الکترونیکی و غیرالکترونیکی برای شناسایی تخلف آموزش داده می‌شوند.

۷. تجهیز حوزه‌های امتحانی به سیستم‌های دوربین مدار بسته و نظارت از راه دور برای کنترل آزمون و بررسی مجدد تصاویر ضبط شده توسط کارشناسان مجرب

۸. شناسایی سیگنال‌های مشکوک در اطراف حوزه  امتحانی برای تشخیص افراد متخلف.

۹. نظارت بیرون از حوزه امتحانی توسط دوربین‌های مداربسته.

اطلاعیه وزارت آموزش و پرورش درباره کارنامه امتحانات نهایی

مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش نحوه تصحیح سوالات و تولید کارنامه آزمون‌های نهایی را اعلام کرد. 

نحوه تصحیح سوالات و تولید کارنامه آزمون‌های نهایی اعلام شد.

بیشتر بخوانید: خبر مهم آموزش و پرورش درباره زمان تعطیلی مدارس

 در این اطلاعیه آمده است: آزمون امتحانات نهایی سال جاری به دلیل تاثیر آن در سوابق کنکور دارای اهمیت زیادی برای دانش آموزان و خانواده‌های آنان است لذا آموزش و پرورش برای انجام دقیق و بدون خطای این آزمون‌ها برنامه‌ریزی کرده است.

یکی از کارهای مهمی که در آزمون‌های امتحان نهایی باید صورت گیرد، تصحیح سوالات و تولید کارنامه آزمون‌های نهایی به صورت امن، مکانیزه، با کمترین خطا و سوگیری مثبت و منفی از سوی مصححان و... است.

روند تصحیح سوالات و تولید کارنامه آزمون‌های نهایی به طور خلاصه در زیر آمده است:

1ـ پاسخ برگ‌های تمامی حوزه‌ها به صورت رندم توسط سامانه هوشمند به مصحانی خارج از استان محل آزمون ارسال می‌شود.

2ـ توزیع تصویر پاسخ برگ بی نام(کد گذاری شده) توسط سامانه بین مصححین در سطح کشور.

3ـ تصحیح تصویر هر پاسخبرگ با استفاده از رایانه توسط دو مصحح مستقل.

4ـ احصاء و ثبت نمره نهایی توسط سامانه.

5ـ تولید کارنامه و اعلام نتیجه.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 88548

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر