هشدار مهم به مردم | سیل و طوفان به این استان‌ها رسید + اسامی استان‌ها و تعداد جانباختگان

سازمان هواشناسی چندیت وضعیت هشدار در خصوص تشدید فعالیت سامانه بارشی، سیل و طوفان صادر کرد و به شهروندان هشدار داد.

هشدار مهم به مردم | سیل و طوفان به این استان‌ها رسید + اسامی استان‌ها و تعداد جانباختگان

سازمان هواشناسی کشور از صدور چند وضعیت هشدار برای استان‌های مختلف کشور خبر داد. سازمان هواشناسی با صدور چند هشدار مهم، از تشدید فعالیت سامانه بارشی برای چند استان، طغیان رودخانه‌ها، سیلابی شدن مسیل‌ها و آب‌گرفتگی خبر داد. سازمان هواشناسی کشور نسبت به وقوع سیل، طوفان و وزش باد شدید و سایر مخاطرات جدی به شهروندان هشدار داد. با وجود صدور هشدارهای سازمان هواشناسی در خصوص تشدید فعالیت سامانه بارشی و سیل و طوفان در استان‌ها، متاسفانه چندین نفر در روزهای اخیر بر اثر وقوع سیل و سیلابی شدن رودخانه‌ها جان باختند.

اخبار وضعیت آب و هوا، پیش‌بینی‌های هواشناسی، اطلاعیه‌ها و هشدارهای هواشناسی را در عرشه آنلاین بخوانید.

بیشتر بخوانید: هشدارهای جدی به مردم | سامانه بارشی جدید، سیل و طوفان در راه است

هشدار سیل هواشناسی

هشدار هواشناسی درباره تداوم فعالیت سامانه بارشی و وقوع سیل در چند استان ایران

سازمان هواشناسی با صدور هشدار تداوم فعالیت سامانه بارشی در ۱۰ استان از جمله تهران از احتمال طغیان رودخانه‌‌ها، سیلابی شدن مسیل‌ها و آب‌گرفتگی معابر خبر داد.

سیل

پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی نشان می‌دهد جمعه در شمال آذربایجان شرقی، اردبیل، خراسان شمالی، نیمه شمالی خراسان رضوی، یزد، کرمان، نیمه شرقی فارس، شمال هرمزگان، سیستان و بلوچستان و استان‌های واقع در دامنه‌ها و ارتفاعات البرز و روز شنبه علاوه بر این مناطق در بخش‌هایی از استان اصفهان در ساعات بعدازظهر و اوایل شب رگبار،‌ رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی گاهی در مناطق مستعد خیزش گردوخاک و تگرگ پیش‌بینی می‌شود.

همین شرایط یکشنبه و دوشنبه هفته آینده در استان‌های واقع در دامنه و ارتفاعات البرز، دامنه‌های زاگرس مرکزی واقع در استان مرکزی و همدان،‌ بخش‌هایی از استان‌های قم، اصفهان،‌ یزد، کرمان، فارس،‌ شمال و شرق هرمزگان و سیستان و بلوچستان ادامه خواهد داشت. سه‌شنبه ابرناکی و بارش در دامنه‌های زاگرس مرکزی و شمال هرمزگان کاهش می‌یابد و در سایر مناطق ذکر شده افزایش ابر و رگبار پراکنده به‌ویژه در ساعات بعدازظهر روی می‌دهد.

 طی ۵ روز آینده در شرق کشور و تا یکشنبه در خوزستان به دلیل وزش باد شدید احتمال خیزش گردوخاک و کاهش کیفیت هوا پیش بینی شده است. همچنین تا فردا خلیج‌فارس و دریای عمان مواج و متلاطم خواهد بود.

توصیف سامانه: تداوم فعالیت سامانه بارشی

زمان پایان: جمعه ۱۴۰۲/۰۳/۱۲.

نوع مخاطره: رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید و ریزش تگرگ.

منطقه اثر:

جمعه ۱۴۰۲/۰۳/۱۲: ارتفاعات شرق تهران، ارتفاعات سمنان، خراسان شمالی، ارتفاعات سیستان و بلوچستان، کرمان، شمال شرق فارس.

اثر مخاطره: آب‌گرفتگی معابر عمومی و جاری شدن روان‌آب، بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها و مسیل‌ها و سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌‌ها، صاعقه، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در پروازها و در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ.

توصیه: اجتناب از هرگونه تردد و توقف در حاشیه رودخانه ها و مسیل‌ها ، احتیاط در سفرهای بین شهری، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آبروها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی.

توصیف سامانه: وزش باد شدید شمال غربی (‌۳۰ نات) و افزایش ارتفاع امواج

زمان پایان: صبح شنبه ۱۴۰۲/۰۳/۱۳.

نوع مخاطره: افزایش ارتفاع امواج در ساحل و دور از ساحل بین ۱.۵ تا ۲.۵ متر.

منطقه اثر:

جمعه ۱۴۰۲/۰۳/۱۲: خلیج فارس، مناطق مرکزی و شرقی و تنگه هرمز و دریای عمان.

شنبه ۱۴۰۲/۰۳/۱۳: مناطق شرقی خلیج فارس و تنگه هرمز.

اثر مخاطره: غرق شدن شناگران و غواصان، اختلال در ترددهای دریایی با شناورهای سبک و صیادی، احتمال اختلال در تردد شناورهای مسافربری و آسیب به تورهای صیادی و قفس های پرورش ماهی و ایجاد اختلال در فعالیت‌های دریایی در ساحل.

توصیه: اجتناب از فعالیت های شنا و غواصی، جلوگیری از تردد شناورهای سبک و صیادی و انجام فعالیت های تفریحی بویژه در جزایر، اتخاذ تمهیدات لازم جهت تردد ایمن شناورهای مسافربری و کشتی‌های تجاری و فعالیت های دریایی فراساحل.

هشدار سیل هواشناسی؛ کدام استان‌ها درگیر سیل شدند؟

پنج استان کشور طی روزهای گذشته درگیر سیل ‌و آب‌گرفتگی بودند تا سیلاب بهاره، به مهمان ناخوانده خرداد ماه تبدیل شود؛ مهمانی که خسارات جدی در برخی استان‌ها به‌جا گذاشت.

طی چند روز گذشته، برخی استان‌های کشور از جمله آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، زنجان و مرکزی شاهد بارش باران بودند که در برخی شهرها منجر به سیل و آبگرفتگی شد.

سیل

سرپرست سازمان امداد و نجات در همین ارتباط گفت: ۵ استان کشور در ۲ روز گذشته، درگیر سیل و آبگرفتگی بودند و امدادگران هلال‌احمر به ۸۰۰ نفر حادثه‌دیده در این استان‌ها امدادرسانی کردند.

بابک محمودی، سرپرست سازمان امداد و نجات با اشاره به اینکه امدادگران در ۲ روز گذشته، در ۵ شهرستان و ٢٢ منطقه (٣شهر و ١٩ روستا) مشغول امدادرسانی بودند، افزود: ٧٩٩ حادثه دیده در این مدت از خدمات امدادی هلال‌احمر بهره‌مند شدند، ١٩٤ نفر اسکان اضطراری داده شدند و آبگرفتگی ۱۰۲ واحد مسکونی، تخلیه شد.

سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر گفت: ٢٠ تیم امدادی شامل ٢١۰ امدادگر و نجاتگر در ۲ روز گذشته علاوه بر امدادرسانی به متاثران از سیل و آبگرفتگی، اقلام زیستی و امدادی پتو، موکت، بسته‌های غذایی و… را میان حادثه‌دیدگان توزیع کردند.

سیل

در این میان بیشترین حجم خسارات در استان اردبیل گزارش شده است.

مطابق اعلام جمعیت هلال احمر، بر اثر بارش‌های شدید و رگباری، ۶ شهرستان اردبیل، سرعین، گرمی، مشگین‌شهر، بیله‌سوار و پارس‌آباد در استان دچار سیلاب شده‌اند و نیروهای عملیاتی برای امدادرسانی به حادثه‌دیدگان اعزام شده‌اند.

در حالی بارش سهمگین بهاری شمال استان اردبیل را دربرگرفت که سیل ویرانگر در گرمی و بیله‌سوار، چهره‌ای غم‌انگیز از بهار را در مغان به تصویر کشید.

چهره عبوس و گرفته آسمان مغان، از عصر دوشنبه بارش باران و رحمت الهی را در شمال استان اردبیل از نعمت به نقمتی بزرگ تبدیل کرد تا مردم این دو شهرستان و روستاهای آن، تصویری غمناک از بهار ۱۴۰۲ را تا همیشه دوران در اذهان خود داشته باشند.

خانه در آب، احشام در گل و روستاییان دست به سر نظاره‌گر ویرانی‌هایی بودند که دو روز بارش باران بهاری خانه‌های آنان را با خود شست و برد تا دست تقدیر برگی دیگر از سرنوشت مردمان سختکوش مغان را که دست در خاک و روی بر آسمان دارند تا رحمتی نازل شود، ورق بزند.

تخریب پل‌های ارتباطی بین دو شهر بیله سوار و گرمی، از بین رفتن ۱۰۰ درصدی راه‌های ارتباطی روستایی این دو شهر، خسارت شدید به باغات میوه و دامداری‌های منطقه، تخریب منازل مسکونی روستاییان در روستاهای ادولو، مرادلو، بیگ باغلو، اکبرداود و… در بیله سوار و بسیاری از روستاهای گرمی، ارمغان شوم سیل خانمان‌برانداز بهار در مغان بود که دل سوزاند و کسی کاری از دستش برنیامد.

خسارت سیل به باغات و حیاط منازل مسکونی در روستای گون پاپاق بیله سوار در بخش مرکزی، تخریب پل ارتباطی روستای جهانخانملو در مسیر گرمی به بیله سوار، سیلابی شدن شهرک ولیعصر گرمی و…، تنها بخش کوچکی از خسارات واردشده بعد از این سیل غافلگیر کننده است.

بازدید فرماندار بیله سوار از پل‌های محور بیله سوار به انجیرلو و هماهنگی برای برقراری ارتباط مواصلاتی در ساعات اولیه وقوع سیل انجام شد و صاحبعلی اصغری در این بازدید با اشاره به اینکه ۲۵ روستای شهرستان بیله سوار درگیر سیل دیشب بودند، اظهار کرد: خوشبختانه این سیل تلفات جانی نداشته اما به مزارع، باغات، نوار انسداد مرزی، جاده و پل و برخی منازل و تأسیسات از جمله لوله آب مسیر و فیبرنوری و تلفن، گاز خساراتی وارد شده است.

فرماندار بیله سوار با بیان اینکه تعدادی از احشام و طیور در شهرستان در اثر سیل تلف شده است، خاطرنشان کرد: براثر جاری شدن سیل در دو شهرستان همجوار گرمی و بیله سوار شرایط اضطراری را در این منطقه شاهد هستیم و کمک رسانی به آسیب دیدگان با اولویت در حال انجام است.

او خاطرنشان کرد: در سیل شبانه روز گذشته ۲۵ روستای بخش مرکزی بیله سوار درگیر سیلاب شدید شدند که براثر این رخداد در روستای بیگ باغلو گاز قطع شده و و تلاش بر برقراری گاز اهالی این روستاست.

اما وضعیت در گرمی، به مراتب بدتر از شهرستان بیله سوار است و گزارش‌های میدانی از آخرین وضعیت گرمی پس از سیل حاکی است؛ آب آشامیدنی شهر قطع و ۱۵ روستا خسارت جدی دیده است.

مردم این شهر مرزی با تاکید بر اینکه مدیریت بحران سریعاً در شهرستان حضور یابند، خواستار حمایت جدی و حضور مسئولان در این شهرستان هستند تا در جریان عمق خسارات و فاجعه قرار گرفته تا بتوانند تصمیم درستی برای نجات مردم از بحران به وجود آمده بگیرند.

دادستان گرمی در تشریح آخرین وضعیت سیل این شهرستان، اظهار کرد: سیل باعث تخریب پل جهانخانملو و بیگباغلو شده که این واقعه راه ارتباطی با بیله سوار و پارس آباد را نیز قطع کرده است.

فرهانی، دادستان گرمی بیان کرد: خط انتقال آب شرب در اثر این رخداد طبیعی قطع و مرکز شهرستان و ۶۰ روستا شاید تا اندک ساعتی آب برای مصرف نخواهند داشت و خطوط تلفن همراه و ثابت نیز دچار اختلال است.

دادستان گرمی افزود: خسارت وارد شده به ۱۰ الی ۱۵ روستا به صورت جدی مشاهده شد و به شهرک صنعتی نیز آسیب جدی وارد آمده و گاز قسمتی این شهرک نیز قطع شده است.

مردم محلی شهر گرمی اذعان دارند؛ گرمی پس از این رخداد و ورود گل لای به معابر و خیابان‌ها از نمای شهری خود خارج شده و ضروری است سریعاً اکیپ مدیریت بحران استان اردبیل در اسرع وقت در شهرستان حضور یابند که به منظور تسریع در این امر با دادستان مرکز استان نیز مکالمات تلفنی انجام شده است.

هشدار نارنجی هواشناسی خراسان شمالی صادر شده بود اما کسی خیال نمی‌کرد بارش‌ها به این حد باشد؛ بارش‌هایی که شامگاه شنبه در فاروج و شیروان به وقوع پیوست و باعث شد ۴ نفر نیز اسیر سیلاب شده و جان خود را از دست دهند.

بارش ۲۰ دقیقه‌ای باران به حدی بود که برخی روستاهای فاروج را با مشکلاتی مواجه کرد؛ ادامه این سیلاب به روستاهای شیروان رسید و در آنجا نیز مشکلات متعددی ایجاد کرد.

دولت اسماعیل‌زاده، فرماندار شیروان در این خصوص اظهار داشت: شنبه شب سیلابی که از سوی خرق فاروج راه افتاده بود وارد روستاهای شیروان شد.

فرماندار شیروان ادامه داد: این سیلاب ابتدا به «فیض آباد» رسید که آسیبی بر جای نگذاشت.

او افزود: در منطقه «قلعه حسن» مسدودی دو ساعته جاده را شاهد بودیم.

اسماعیل‌زاده تصریح کرد: دره گلیان نیز با سیلاب مواجه شد که زن و شوهر سوار بر تراکتور بر اثر واژگونی گرفتار سیلاب شده و جان خود را از دست می‌دهند. جنازه این دو فرد پیدا شده است.

فرماندار شیروان نیز با اشاره به وقوع سیلاب در استان، اظهار داشت: متاسفانه در این حادثه ۴ نفر جان خود را از دست دادند.

سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی ادامه داد: از این افراد ۲ نفر در روستای مایوان و چوکانلوی فاروج و ۲ نفر در گلیان شیروان جان باختند.

او با تاکید بر اینکه سازمان هواشناسی روز گذشته هشدارهای هواشناسی را داده بود، افزود: مردم به این هشدارها توجه لازم را داشته باشند. اما علاوه بر تلفات جانی، این سیلاب باعث خسارت متعددی به حوزه‌های دامی و کشاورزی داشت.

فرماندار شیروان در ادامه اظهار کرد: بیشترین خسارت‌های وارد شده به ترتیب به روستاهای استاد در فاروج و گلیان در شیروان بوده است.

فرماندار شیروان با بیان اینکه در روستای استاد با جاری شدن سیلاب انشعابات آب، برق و گاز قطع شد، گفت: با تلاش‌های صورت گرفته برق و گاز از دیروز وصل شده است.

فرماندار شیروان تاکید کرد: اما سیلاب خسارت‌های زیادی را به انشعابات آب در این روستا وارد کرده است و خطوط آب دچار آب‌بردگی شده‌اند؛ هم‌اکنون آبرسانی سیار در حال انجام است و مشکل آب طی امروز حل خواهد شد.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 90165

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر