آماده‌باش در ایران | طوفان و سامانه بارشی جدید رسید

بر اساس اطلاعیه‌ها و هشدارهای سازمان هواشناسی کشور، هوا طوفان می‌شود و با ورود سامانه بارشی شدید، بارش‌های سیل‌آسا در چند استان کشور تشدید می‌شود.

آماده‌باش در ایران | طوفان و سامانه بارشی جدید رسید

هشدار هواشناسی کشور درباره ورود سامانه بارشی جدید، طوفان و تندباد، وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک صادر شد. سازمان هواشناسی کشور با صدور چند اطلاعیه‌، از ورود سامانه بارشی جدید، طوفان و باران‌های سیل‌آسا خبر داد. بر اساس این هشدارهای سازمان هواشناسی کشور، احتمال سیلابی شدن رودخانه‌ها، آبگرفتگی معابر، صاعقه، شکستن درختان فرسوده و سقوط اشیا از ارتفاع وجود دارد. سازمان هواشناسی کشور به مردم درباره مخاطرات جوی ناشی از ورود سامانه بارشی جدید، طوفان خیلی شدید و تندباد، سیل، خیزش گرد و خاک و افزایش شدید دما هشدار داده است. سازمان هواشناسی کشور برای چند استان کشور، بارش شدید ۵ روزه باران، رعدوبرق و طوفان پیش‌بینی کرد. 

بیشتر بخوانید: اطلاعیه فوری و هشدار جدی درباره طوفان شدید و سیلاب

سازمان هواشناسی کشور صدور چند اطلاعیه، نسبت به ورود سامانه بارشی جدید، وقوع طوفان، تندباد و سایر مخاطرات جوی به شهروندان هشدار داد و از مردم درخواست کرد که هشدارها و اطلاعیه‌ها را جدی بگیرند. مدیریت بحران نیز از مردم درخواست کرده است که از تردد غیرضروری خودداری کنند.

هشدار هواشناسی

بر اساس اطلاعیه‌ها و هشدارهای سازمان هواشناسی کشور، هوا طوفان می‌شود و با ورود سامانه بارشی شدید، بارش‌های سیل‌آسا در چند استان کشور تشدید می‌شود.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار برای استان‌های شمالی و جنوبی کشور از بارش ۵ روزه باران، رعدوبرق و وزش باد در برخی مناطق خبر داد.

هشدار هواشناسی

به عرشه آنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان هواشناسی، امروز برای اردبیل و شمال استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، رگبار، تگرگ، رعد و برق و وزش باد شدید پیش‌بینی شده است.

 بر اساس تحلیل نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی امروز در ارتفاعات شمال هرمزگان و جنوب کرمان و جمعه در شمال آذربایجان شرقی و اردبیل در ساعات بعدازظهر افزایش ابر همراه با رگبار و وزش باد پبش‌بینی شده است.

در شمال شرق، شرق به‌ویژه در منطقه زابل و مناطقی از مرکز کشور وزش باد شدید همراه با خیزش گردوخاک روی می‌دهد و در سایر مناطق کشور جو آرام و پایداری حاکم می‌شود.

شنبه هفته آینده علاوه بر این‌که در شمال آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی بارش پراکنده روی می‌دهد با نفوذ جریانات خنک شمالی به سواحل دریای خزر در شرق اردبیل، گیلان، مازندران و برخی مناطق گلستان بارش همراه با رعدوبرق و کاهش دما روی می‌دهد.

بکشنبه در گیلان،‌ مازندران و ارتفاعات گلستان بارش‌های خفیف ادامه دارد و در خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی وزش باد همراه با کاهش نسبی دما رخ می‌دهد.

دوشنبه آینده در شمال آذربایجان غربی و سه‌شنبه در دامنه‌های البرز واقع در استان مازندران رگبار پراکنده انتظار می‌رود.

از روز شنبه وزش باد در شمال شرق، شرق و مرکز کشور و مناطق مرزی واقع در غرب و جنوب غرب افزایش یافته که خیزش گردوخاک سبب کاهش دید و کیفیت هوا در برخی این مناطق خواهد شد. شرق دریای عمان طی ۵ روز آینده و دریای خزر روزهای شنبه و یکشنبه مواج است.

توصیف سامانه اول: افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج

زمان شروع: جمعه ۱۴۰۲/۰۴/۰۹.

زمان پایان: اواخر وقت دوشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۱۲.

نوع مخاطره: افزایش سرعت وزش باد تا محدوده ۳۰ نات، افزایش ارتفاع امواج بین ۱ تا ۱.۷ متر در سواحل و حداکثر تا ۲.۲ متر در نواحی دور از ساحل با تاکید بر سواحل جنوبی استان بوشهر و سواحل غربی استان هرمزگان.

منطقه اثر:

جمعه ۱۴۰۲/۰۴/۰۹: خلیج فارس، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان.

شنبه ۱۴۰۲/۰۴/۱۰: خلیج فارس، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان.

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۱۱: خلیج فارس، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان.

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۱۲: نواحی شمالی و مرکزی خلیج فارس، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر.

اثر مخاطره: غرق شدن شناگران و غواصان،اختلال در تردد دریایی با شناورهای سبک و صیادی، احتمال اختلال در تردد شناورهای مسافربری و آسیب به تورهای صیادی و قفس‌های پرورش ماهی و ایجاد اختلال در فعالیت های دریایی در ساحل.

توصیه: اجتناب از فعالیت‌های شنا وغواصی، جلوگیری از تردد شناورهای سبک و صیادی و انجام فعالیت‌های تفریحی بویژه در جزایر، اتخاذ تمهیدات لازم جهت تردد ایمن شناورهای مسافربری و کشتی‌های تجاری و فعالیت‌های دریایی فراساحل.

توصیف سامانه دوم: افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج

زمان شروع: صبح شنبه ۱۴۰۲/۰۴/۱۰.

زمان پایان: عصر یک‌شنبه ۱۴۰۲/۰۴/۱۱.

نوع مخاطره: افزایش سرعت وزش باد تا محدوده ۲۸ نات، افزایش ارتفاع امواج بین ۱ تا ۲ متر در سواحل و بین ۲ تا ۲/۵ متر در نواحی دور از ساحل.

منطقه اثر:

شنبه ۱۴۰۲/۰۴/۱۰: دریای خزر، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان و مازندران.

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۱۱: دریای خزر، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان و مازندران.

اثر مخاطره: غرق شدن شناگران و غواصان، اختلال در ترددهای دریایی با شناورهای سبک و صیادی، احتمال اختلال در تردد شناورهای مسافربری و آسیب به تورهای صیادی وقفس های پرورش ماهی و ایجاد اختلال در فعالیت‌های دریایی در ساحل.

توصیه: اجتناب از فعالیت‌های شنا وغواصی، جلوگیری از تردد شناورهای سبک و صیادی و انجام فعالیت‌های تفریحی بویژه در جزایر، اتخاذ تمهیدات لازم جهت تردد ایمن شناورهای مسافربری و کشتی‌های تجاری و فعالیت‌های دریایی فراساحل.

هشدار هواشناسی

هشدار سازمان هواشناسی برای چند استان صادر شد

سازمان هواشناسی برای اردبیل و شمال استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی هشدار زرد بارندگی صادر کرده است.

به عرشه آنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان هواشناسی، امروز برای اردبیل و شمال استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، رگبار، تگرگ، رعد و برق و وزش باد شدید پیش‌بینی شده است.

بر اساس این هشدار در این استان‌ها، احتمال سیلابی شدن رودخانه‌ها، آبگرفتگی معابر، صاعقه، شکستن درختان فرسوده و سقوط اشیا از ارتفاع وجود دارد.

هموطنان در این مناطق از توقف در حاشیه رودخانه‌ها، صعود به ارتفاعات و ایستادن در کنار ساختمان‌های نیمه کاره و درختان فرسوده خودداری کنند.

هشدار طوفان، وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک در چند استان کشور

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از رگبار پراکنده در ۵ استان و وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک همچنین انتقال گرد و خاک از کشور همسایه خبر داد.

صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: امروز در شمال استان‌های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، ارتفاعات اردبیل، ارتفاعات هرمزگان و ارتفاعات جنوبی سیستان و بلوچستان در ساعات بعد از ظهر و اوایل شب رگبار پراکنده و وزش باد و در سایر مناطق کشور جوی پایدار پیش‌بینی می‌شود. 

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا افزود: شنبه (۱۰ تیر ماه 1402) علاوه بر این مناطق با نفوذ جریانات به نسبت خنک شمالی از سوی دریای خزر در گیلان، مازندران، شرق اردبیل و برخی مناطق گلستان نیز بارش باران رخ می‌دهد.  

به گفته رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، یکشنبه (۱۱ تیر ماه) در گیلان، مازندران و ارتفاعات گلستان بارش خفیف رخ می‌دهد. دوشنبه و سه‌شنبه (۱۲ و ۱۳ تیر ماه) در ارتفاعات البرز مرکزی رگبار پراکنده رخ داده و در سایر مناطق کشور جوی پایدار حاکم خواهد بود. 

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تاکید کرد: هوای استان‌های ساحلی دریای خزر و اردبیل طی روزهای شنبه و یکشنبه بین ۳ تا ۵ درجه خنک می‌شود.  

ضیاییان گفت: وزش باد و گاهی باد شدید با احتمال خیزش گردوخاک طی پنج روز آینده پدیده غالب در شمال شرق، شرق و جنوب شرق کشور است. این وضعیت دوشنبه و سه‌شنبه در مناطق فوق تشدید می‌شود. همچنین طی پنج روز آینده در نوار غربی کشور نیز افزایش سرعت وزش باد و خیزش گردوخاک محلی یا انتقالی از سوی عراق دور از انتظار نیست. 

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا افزود: از بعدازظهر شنبه تا دوشنبه در جنوب تهران، قم و شمال و شرق اصفهان نیز سرعت وزش باد افزایش یافته که در برخی از این مناطق با خیزش گردوخاک همراه خواهد بود.  

ضیاییان گفت: شرق دریای عمان در پنج روز آینده، دریای خزر شنبه و خلیج فارس از شنبه تا دوشنبه به نسبت مواج است. 

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران فردا (۱۰ تیر) صاف تا کمی ابری، در بعضی ساعت‌ها وزش باد و گرد و خاک  با حداقل دمای ۲۴ و حداکثر دمای ۳۷ و روز یکشنبه (۱۱ تیر) صاف تا کمی ابری، گاهی وزش باد همراه با غبار محلی با حداقل دمای ۲۴ و حداکثر دمای ۳۵ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود. 

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در پایان گفت: طی امروز و فردا، اهواز با دمای ۴۷ و ۴۶ درجه سانتیگراد گرمترین و شهرکرد با دمای ۷ و ۸ درجه سانتیگراد خنک‌ترین مراکز استان کشور هستند. 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 94802

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر