جزئیات تازه از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

ما در قانون برنامه موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان را تصویب کردیم اما منابعی برای آن تعیین نشده است.

جزئیات تازه از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

 عبدالرضا مصری نماینده مردم کرمانشاه و نایب رئیس مجلس شورای اسلامی  گفت: اینکه چرا نمی‌توانیم مشکلات جزئی را حل کنیم، دلیلش این است که به فهم مشترک در صورت‌مسئله نرسیده‌ایم.

بیشتر بخوانید: امروز خبر تازه در راه است؟ | بازنشستگان از حقوق‌ها چه خواهند شنید؟

مصری گفت: برای توضیح بیشتر می توان به قوانین برنامه توسعه رجوع کرد. ما قوانین برنامه را براساس متغیرهای موجود می نویسم. مثلا قانون برنامه در بهترین شرایط فروش نفت تدوین می شود و بعد که با تحریم مواجهه می شویم، قسمت عمده تصمیم گیری ها در قانون برنامه لغو شده و قابل اجرا نیست.

مصری به موضوع مصوبه همسان سازی حقوق بازنشستگان در قانون برنامه توسعه اشاره و اظهارکرد: ما در قانون برنامه موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان را تصویب کردیم اما منابعی برای آن تعیین نشده است. آن هم برای قانونی که تا سال‌های سال جاری و ساری است.

او قانون تامین اجتماعی کشورمان را بی‌نظیر خواند و ادامه داد: طبق قانون تامین اجتماعی یک فردی که مثلا در صدا و سیما کار می کند، می تواند با ۲۵ سال سابقه بازنشسته شود. فرض کنید آن فرد با ۲۰ سال وارد صدا و سیما شده و در ۴۵ سالگی زمانی که تازه به علم و تجربه و دانش کافی رسیده، باید بازنشسته شود. حالا در این شرایط سن امید به زندگی ۸۰ سال است. یعنی آن فرد بازنشسته حداقل تا ۴۵ سال دیگر زندگی می کند. از همان فرد ۲۵ سال به میزان ۲۰ درصد حقوقش حق بیمه گرفته شده اما باید تا ۵۰ سال بعد از بازنشستگی به او حقوق کامل داده شود. البته که فقط این ۵۰ سال نیست. چون طبق قانون بعد از فوت او همسرش هم تا زمانی که زنده است، می تواند حقوقش را بگیرد.

مصری ادامه داد: حالا فرض کنید که همان فرد یک دختری هم دارد که ازدواج نکرده و به او هم حقوق مادم العمر تا قبل ازدواج تعلق می گیرد. اگر هم طلاق بگیرد، باز هم حقوق او پرداخت می شود. این مثال را برای آن زدم که بدانید وقتی تصمیمی گرفته می شود، باید فکری برای تامین منابع آن هم بشود. مثلا اگر سری به دفتر ازدواج و طلاق بزنید و یک کار پژوهشی کنید، به بحث طلاق‌های صوری می رسیم. گفته می‌شود حدود ۳۰ درصد طلاق‌ها صوری است. از کجا به این نتیجه رسیدند؟ از اینجا که طبق گفته مسئولان دفاتر همان افرادی که طلاق می گیرند بلافاصله درخواست صیغه ۹۹ ساله می کنند تا به زندگیشان ادامه دهند. طلاق می گیرند تا طلاقنامه ارائه کنند و زن، حقوق پدر فوت‌شده‌اش را بگیرد. این وضعیت باعث شده حداقل ۵۰ درصد بودجه کشور برای چنین هزینه هایی پرداخت شود.

او افزود: همچنین صندوق تامین اجتماعی بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان استقراض بانکی داشته تا مستمری بازنشستگان را بدهند. اگر بلایی که سر صندوق‌های لشکری و کشوری آمد بر سر تامین اجتماعی بیاید، باید کل منابع کشور را به این صندوق بدهیم.

وی خاطرنشان کرد: ما با این قانون، راه طلاق صوری را باز کرده‌ایم. همین وضعیت به شکل دیگری درباره سربازی وجود دارد. مادر و پدر برای آنکه فرزندش به سربازی نرود، طلاق صوری می گیرند. در حالی که نباید قوانین ما به گونه ای باشد که باعث بی‌عدالتی شود.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 36461

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      • ناشناس

        باقی مانده همسان سازی کی اجرا میشود

      ارسال نظر