جزئیات مصوبه دردسرساز وزارت آموزش و پرورش اعلام شد

وزارت آموزش و پرورش توضیحات جدیدی درباره ابلاغ مصوبه جدید و دردساز اخیر شورای عالی آموزش و پرورش ارائه کرد.

جزئیات مصوبه دردسرساز وزارت آموزش و پرورش اعلام شد

وزارت آموزش و پرورش در خصوص ابلاغ مصوبه جدید و دردساز اخیر توضیحاتی ارائه کرد. جزئیات جدیدی درباره مصوبه شورای عالی وزارت آموزش و پرورش در خصوص آموزش زبان‌های خارجی و زبان چینی و روسی در مدارس اعلام شد؛ این در حالی که خبر تدریس و آموزش زبان چینی و روسی در مدارس واکنش‌های بسیاری را به همراه داشته است. 

بر اساس سند تحول  بنیادین وزارت آموزش و پرورش، زبان خارجی وجه انتخابی دارد و عناوین زبان‌های قابل انتخاب می‌تواند تغییر کند و تابعی از تقاضای اجتماعی باشد؛  زبان روسی و چینی به فهرست زبان‌های قابل انتخاب در مدارس اضافه شده است. دانش‌آموزان ملزم به یادگیری زبان انگلیسی نیستند و می‌توانند سایر زبان‌های خارجه را انتخاب کنند؛ البته یادگیری زبان عربی همچنان اجباری است.

وزارت آموزش و پرورش

ایجاد تنوع در آموزش زبان‌های خارجه بر اساس نیاز و تقاضای جدید دانش‌آموزان منجر به آن شد تا در کنار زبان انگلیسی، زبان‌های دیگری همچون فرانسه، آلمانی، ایتالیایی، روسی، اسپانیایی، چینی و عربی در مدارس ارائه شود و دانش‌آموزان از میان آنها دست به انتخاب بزنند.

اگر چه بحث ایجاد تنوع در آموزش زبان‌های خارجه، سابقه‌ای طولانی دارد اما کمتر مدرسه‌ای به سراغ این موضوع رفته یا کمتر شاهد ارائه این اختیار به دانش‌آموزان هستیم تا زبان خارجه خود را انتخاب کنند، علت اصلی این موضوع نیز کمبود معلم متخصص است.

بیشتر بخوانید: بحران بزرگ در آموزش و پرورش برای سال تحصیلی جدید

فاطمه رمضانی؛ دبیر کمیسیون برنامه درسی و تربیتی شورای عالی آموزش و پرورش درباره آموزش 7 زبان خارجه دیگر در کنار زبان انگلیسی در مدارس گفت: دانش‌آموزان باید یک زبان خارجه را طی دوران تحصیل در دوره متوسطه اول و دوم بخوانند اما این زبان الزاماً انگلیسی نیست و آنها می‌توانند از بین زبان‌های انگلیسی، فرانسه، آلمانی، ایتالیایی، روسی، عربی، چینی و اسپانیایی دست به انتخاب بزنند.

دبیر کمیسیون برنامه درسی و تربیتی شورای عالی آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش «براین اساس دانش‌آموزان ملزم به مطالعه زبان عربی نیستند و می‌توانند زبان‌های دیگر را به جای آن انتخاب کنند؟» گفت: آموزش زبان عربی به عنوان زبان قرآن در دوره اول و دوم متوسطه اجباری است اما طبق مصوبه جدید شورای عالی آموزش و پرورش، دانش‌آموزان می‌توانند با هدف ارتباط با افراد عرب زبان و تسلط بیشتر به مکالمه از بین زبان‌های ارائه شده، عربی را انتخاب کنند یعنی یک بخش از آموزش زبان عربی با هدف آموزش زبان قرآن اجباری و بخش دیگر آن با هدف تسلط بر مکالمه اختیاری است.

رمضانی درباره تربیت و تأمین معلم مورد نیاز برای آموزش زبان‌های خارجه متنوع بیان کرد: آموزش و پرورش موظف است به دانش‌آموزانی که تمایل به انتخاب یکی از زبان‌های خارجه را دارند، خدمات آموزشی ارائه کند و اگر معلمان مورد نیاز فراهم نبودند از آموزش غیرحضوری استفاده کند چون تعداد دانش‌‌آموزان داوطلب سایر زبان‌های خارجه زیاد نیست که بتوان کلاس درس مستقل تشکیل داد و عمدتاً شاهد پراکندگی دانش‌آموزان داوطلب هستیم.

طبق مصوبه اخیر شورای عالی آموزش و پرورش، این وزارتخانه موظف است بررسی کاملی از وضعیت آموزش زبان انگلیسی همراه با پیشنهادهای کیفی بهبود آموزش زبان را ظرف مدت 6 ماه به شورای عالی آموزش و پرورش ارائه دهد.

توضیحات وزارت آموزش و پرورش درباره آموزش زبان‌های چینی و روسی در مدارس

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره چگونگی آموزش سایر زبان‌های خارجه همچون روسی و چینی در مدارس گفت: اگر این آموزش‌ها در مؤسسات ارائه شود، رایگان نیست.

محمود امانی طهرانی، دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در پاسخ به سوالی درباره چگونگی آموزش سایر زبان‌های خارجه مانند چینی و روسی در مدارس اظهار کرد: طبق تأکیدات سند تحول  بنیادین، زبان خارجی وجه انتخابی دارد و عناوین زبان‌های قابل انتخاب می‌تواند تغییر کند و تابعی از تقاضای اجتماعی باشد هم اکنون زبان روسی و چینی به فهرست زبان‌های قابل انتخاب  در مدارس اضافه شده است.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره اینکه آیا این زبان‌ها مانند انگلیسی در مدارس آموزش داده خواهد شد، گفت: معلم و متقاضی به تعداد کافی نداریم و باید بررسی کنیم، اگر دانش‌آموزان مایل بودند یکی از زبان‌ها را انتخاب کنند باید چه اقدامی انجام دهیم البته نظام آموزش و پرورش دولتی در مدارس با استفاده از آموزش حضوری یا غیرحضوری امکان ارائه این زبان‌ها را دارد.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: می‌توانیم به فضایی برسیم که آموزش سایر زبان‌ها به صورت جدید و الکترونیکی ارائه شود و مدرسان به صورت دوره‌ای در برخی مواقع با دانش‌آموزان مواجهه حضوری داشته باشند.

امانی طهرانی ادامه داد: علاوه براین می‌توان از موسسات ذی‌صلاح که دارای تاییدیه از آموزش و پرورش هستند، استفاده کرد و این زبان‌ها را به دانش‌آموزان علاقه‌مند آموزش داد؛ حتی می‌توان زبان انگلیسی را نیز از این طریق آموزش داد اما نظر نهایی شورای عالی آموزش و پرورش این بود این روش در آموزش سایر زبان‌های خارجه مورد استفاده قرار بگیرد.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش افزود: نوع ارائه زبان انگلیسی را باید تغییر داد و دانش‌آموزان در قالب برنامه فشرده زمانی در فضای مناسب با معلمان توانمند، به توانمندی جدیدی در حوزه یادگیری زبان انگلیسی برسند و وزیر آموزش و پرورش، از سازمان پژوهش و معاونت‌های آموزشی و دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرورش خواسته تا درباره روش آموزش متفاوت برای زبان انگلیسی چاره اندیشی کنند تا بتوانیم آن را به مدارس پیشنهاد دهیم.

امانی طهرانی بیان کرد: سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در شروع کار به میدان می‌آید و برگزاری کلاس‌ها برای آموزش سایر زبان‌ها را بر عهده می‌گیرد و حتی در برخی مواقع می‌تواند گردهمایی حضوری آنها را فراهم کند.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش اضافه کرد: کانون زبان ایران می‌تواند به عنوان یک موسسه وابسته به آموزش و پرورش وارد آموزش این زبان‌‌ها شود و چون مبنا براساس تقاضای خود دانش‌آموز است نیاز است به موسسات  آموزش زبان برود بنابراین باید هزینه پرداخت کند البته اگر وزارتخانه منابعی داشته باشد، می‌تواند هزینه آن را تامین کند اما اگر سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، آموزش سایر زبان‌های خارجه را عهده دار شود، رایگان خواهد بود.

منبع: تسنیم

دیگر رسانه ها

کدخبر: 97598

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر