نحوه ثبت‌نام والدین برای دریافت سهام دولتی متولدین ۱۴۰۱ + لینک ثبت‌نام

والدین متولدین سال ۱۴۰۱ می‌توانند برای دریافت سهام دولتی فرزند خود، به درگاه ملی دولت هوشمند مراجعه کنند. جزئیات و نحوه ثبت‌نام والدین برای دریافت سهام دولتی متولدین ۱۴۰۱ اعلام شد.

نحوه ثبت‌نام والدین برای دریافت سهام دولتی متولدین ۱۴۰۱ + لینک ثبت‌نام

والدین نوزادان متولد ۱۴۰۱ می‌توانند نسبت به دریافت سهام دولتی برای فرزندان خود اقدام کنند.

نحوه و مراحل ثبت‌نام سهام متولدین ۱۴۰۱

مراحل ثبت‌نام والدین متولدین ۱۴۰۱، برای دریافت سهام نوزادان در راستای اجرای ماده ۱۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اعلام شد.

بیشتر بخوانید: خبر مهم درباره سهام متولدین ۱۴۰۱

بر اساس اعلام وزارت امور اقتصادی و دارایی، واگذاری سهام صندوق‌های قابل معامله در بورس برای متولدین ۱۴۰۱ در حال انجام است و با توجه به اینکه سود این اوراق نیز به حساب واریز خواهد شد، انتظار می‌رود با پس‌انداز سود سالانه سهام‌های اختصاص داده شده و رشد قیمت آنها در پایان ۲۴ سالگی، مشمولان با سرمایه اولیه مطلوبی در بازار بورس به فعالیت خود ادامه دهند؛ اما یکی از مهم‌ترین سوالات در این زمینه، جزئیات و نحوه ثبت نام مشمولان است.

بیشتر بخوانید: خبر خوش وزیر اقتصاد برای این خانوارها | واریز یک نیم میلیون برای متولدین ۱۴۰۱

بر این اساس، مراحل ثبت‌نام والدین متولدین ۱۴۰۱ به ترتیب زیر است:

۱- ورود به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس my.gov.ir.

۲- ورود از طریق شماره همراه والدین فرزند و دریافت کد یکبار مصرف.

۳- مشاهده بخش داشبورد و ورود به قسمت طرح تشویق فرزندآوری

۴- مشاهده اطلاعات فرزندان متولد ۱۴۰۱.

۵- انتخاب نام فرزند و درج تاریخ تولد.

۶- ارسال اطلاعات و نمایش اطلاعات فرزند.

۷- انتخاب بانک عامل و سه مورد از صندوق‌های سهام.

۸- مشاهده پیام ثبت موفق و انتظار برای تایید.

۹- بقیه مراحل توسط دستگاه‌های حاکمیتی و با توجه به کد سجامی انجام می‌شود.

لازم به ذکر است که والدین موظف به دریافت کد سجامی برای فرزند خود هستند.

لازم به یادآوری است که ثبت‌نام به منظور دریافت کد سجامی باید توسط والدین انجام شود. زمانی که کد سجامی نوزاد توسط والدین اخذ شد، به صورت اتوماتیک به ادامه فرایند ثبت‌نام و دریافت اطلاعات لینک می‌شود.

همچنین علت عدم اجرای ماده ۱۱ برای متولدین ۱۴۰۰، آماده نشدن دستورالعمل اجرایی به دلیل پیچیده بودن فرآیند اجرا بوده است.

در حال حاضر اعتبار لازم برای متولدین ۱۴۰۱ تخصیص داده شده و به محض تخصیص اعتبار برای متولدین ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲، فرآیند ثبت‌نام آنها نیز اعلام خواهد شد.

لازم به یادآوری است که بودجه اختصاص داده شده در بند (ر) تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ با پیگیری‌های مکرر و مجدانه مرکز نوسازی در تاریخ ۲۷ اسفند ماه سال گذشته، به مبلغ ۶۰۰ میلیارد تومان به تعداد ۴۰۰ هزار والد تخصیص داده شده است.

متولدین نیز به شرح ماه تولد از ابتدای سال ۱۴۰۱ برای ثبت‌نام توسط والدین فراخوان می‌شوند که در حال حاضر برای متولدین سه ماه نخست امکان ثبت‌نام وجود دارد و برای متولدین سه فصل دیگر به‌زودی جدول زمان‌بندی برای ثبت‌نام اعلام خواهد شد.

همچنین شرح فرآیند اجرای ماده ۱۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سامانه اینترنتی به آدرس http://ssostage.my.gov.ir/login به صورت کامل قابل مشاهده است.

در حقیقت سازمان ثبت احوال اطلاعات متولدین جدید را در پنجره ملی خدمات دولت الکترونیک با آدرس فوق قرار داده، والدین متولدین جدید با مراجعه به آدرس اطلاع‌رسانی شده توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی درخواست افتتاح حساب در یکی از بانک‌های ملی با پست‌بانک را علامت زده و صندوق سرمایه‌گذاری مورد نظر خود را انتخاب می‌کنند. در ادامه به محض تکمیل اطلاعات توسط والدین نوزادان، اطلاعات توسط بانک عامل دریافت و حساب افتتاح و شماره شبا صادر می‌شود.

این شماره از طریق سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند برای وزارت امور اقتصادی و دارایی ارسال شده و وزارت اقتصادی با تخصیص دریافتی از محل ردیف ۹۲-۵۳۰۰۰۰ نسبت به شارژ حساب، اقدام کرده و مجدداً برای بانک ارسال می‌کند. اطلاعات در اختیار کارگزاری بانک ملی برای خرید واحدهای صندوق سرمایه‌گذاری قرار می‌گیرد و در نهایت کارگزاری اقدام به خرید واحدهای صندوق می‌کند و سهام خریداری شده را در اختیار شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار قرار می‌دهد.

بر اساس این گزارش، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در مهر ماه سال ۱۴۰۰ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و در آبان همان سال به تمام دستگاه‌های اجرایی ماده ۲۹ قانون برنامه پنجم توسعه به منظور اجرا ابلاغ شد.

مطابق این قانون برای دستگاه‌ها وظایف عمومی و تخصصی تعیین شده است. وزارت امور اقتصادی و دارایی متولی اجرای ماده ۱۱ قانون فوق‌الذکر است. ماده ۱۱ دولت را مکلف کرده به متولدین از ابتدای سال ۱۴۰۰، معادل ۱۰ میلیون ریال سهام صندوق‌های قابل معامله در بورس را اختصاص دهد.

این رقم برای سال ۱۴۰۱ برای هر فرزند متولد شده ۱۵ میلیون ریال تعیین شده است. برای سال‌های بعد نیز به مدت ۷ سال در قانون بودجه باید ارقام تعیین و تأمین اعتبار شود.

با توجه به اینکه برای اجرای ماده ۱۱ قانون فوق‌الذکر نیاز به تهیه دستورالعمل و تصویب آن در هیأت دولت بود، به محض ابلاغ قانون، وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار تهیه آئین‌نامه را آغاز کرد.

با رفت و برگشت‌های متعدد و جلسات پی در پی آئین‌نامه تهیه و پس از چندین بار مطرح‌شدن در کمیسیون اقتصادی هیأت دولت در نهایت در ۲۷ شهریور ماه ۱۴۰۱ تصویب و در مهر ماه ابلاغ شد. به محض ابلاغ آئین‌نامه با توجه به تعداد زیاد ذی‌نفعان مشخص شده در آن، کارگروه هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی ذی‌نفع به منظور تسریع در اجرا تشکیل شد. هماهنگی‌های لازم به منظور تهیه بستر اجرای الکترونیک ثبت‌نام والدین صورت پذیرفت.

شایان ذکر است این کار برای نخستین بار در کشور انجام می‌شود و به منظور اجرا نیاز به همکاری بین دستگاه‌ها ازجمله سازمان ثبت احوال کشور، سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، سازمان فناوری اطلاعات ایران، بانک ملی ایران، پست بانک، کارگزاری بانک ملی و وزارت امور اقتصادی و دارایی بود.

جلسات فشرده بین ذی‌نفعان در وزارت امور اقتصادی و دارایی و کارگروه تعامل‌پذیری دولت الکترونیک برگزار شد و با پیگیری‌های انجام شده و همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ابتدا بستر به صورت آزمایشی طراحی و اجرا شد و پس از رفع نواقص آماده ثبت نام عموم از طریق بستر پنجره ملی خدمات دولت هوشمند است.

در حال حاضر امکان ثبت‌نام متولدین ۱۴۰۱ فراهم است، برای متولدین ۱۴۰۰ با توجه به گذشت زمان باید برای تأمین اعتبار اقدامات لازم انجام شود تا برای این گروه نیز شرایط ثبت نام و اختصاص سهام فراهم شود که به محض انجام مقدمات و تأمین اعتبار اعلام خواهد شد. مطابق فرآیند مشخص‌شده در آئین‌نامه ماده ۱۱ وزارت امور اقتصادی و دارایی منابع لازم را تأمین می‌کند.

بانک‌های ملی ایران و پست بانک به عنوان بانک عامل جهت واریز وجه ریالی به حساب نوزادان تعیین شده‌اند، کارگزاری بانک ملی وظیفه خرید سهام صندوق‌های قابل معامله در بورس را بر عهده دارد، سازمان بورس و اوراق بهادار لیست صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس را به صورت مرتب به‌روزرسانی می‌کند و در نهایت شرکت سپرده‌گذاری مرکزی این اوراق سهام را برای متولدین جدید تا پایان ۲۲ سالگی بلوکه می‌کند.

سود این اوراق نیز به حساب واریز خواهد شد و انتظار می‌رود با پس‌انداز سود سالانه سهام‌های اختصاص داده شده و رشد قیمت آنها در پایان ۲۴ سالگی، فرد با سرمایه اولیه مطلوبی در بازار بورس به فعالیت خود ادامه دهد.

جزئیات دریافت سهام دولتی متولدین ۱۴۰۲

طبق ماده ۱۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب ۲۴ مهرماه سال ۱۴۰۰، مجلس شورای اسلامی دولت مکلف است به ازای هر فرزند که از ابتدای سال ۱۴۰۰ متولد ‌شود، مبلغ ۱۰ میلیون ریال تا سقف سالانه ۱۰ هزار میلیارد ریال صرفاً جهت خرید واحدهای صندوق ‌های سرمایه ‌گذاری قابل معامله در بورس به نام فرزند اختصاص دهد.

این رقم برای سال ۱۴۰۱ برای هر فرزند متولد شده ۱۵ میلیون ریال تعیین شده است. برای سال‌های بعد نیز به مدت ۷ سال در قانون بودجه باید ارقام تعیین و تامین اعتبار شود.

طبق تبصره یک این ماده، هر سال به میزان نرخ تورم سالانه اعلامی مرکز آمار ایران به مبلغ اشاره شده در این ماده اضافه می‌شود. همچنین طبق تبصره دو این ماده، سرپرست مجاز است صرفاً نسبت به جابه جایی بین واحدهای صندوق های سرمایه گذاری موضوع این ماده اقدام کند. خارج کردن منابع مالی ناشی از فروش واحدهای صندوق های سرمایه گذاری صرفاً پس از ازدواج یا در صورت عدم ازدواج پس از بیست و چهار سالگی مجاز است.

بر این اساس و طبق اعلام وزیر امور اقتصاد و دارایی، هر کدام از والدین متولدین سال ۱۴۰۱ می‌توانند به درگاه ملی دولت هوشمند به نشانی my.gov.ir مراجعه کنند و از طریق شماره گوشی همراه خود کد یکتایی را دریافت کرده و بعد وارد حوزه خدمات و مشاوره‌های فرزندآوری شوند؛ اسامی تمام متولدین سال ۱۴۰۱ وجود دارد و والدین می‌توانند از این طریق اقدام کنند.

البته برای آنکه مراجعه یکباره صورت نگیرد، ثبت‌نام ابتدا برای نوزادان سه ماه اول سال ۴۰۱ ابتدایی در نظر گرفته شده است تا از طریق سامانه، کد یکتا دریافت کنند؛ ثبت‌نام سجامی آن از طریق دستگاه حاکمیتی صورت خواهد گرفت و پدر یا مادر یکی از سهام مربوط به صندوق‌های قابل معامله را  انتخاب می‌کنند.

مراحل ثبت‌نام والدین محترم متولدین ۱۴۰۱ به ترتیب شامل «ورود به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس my.gov.ir، ورود از طریق شماره همراه والدین فرزند و دریافت کد یکبار مصرف، مشاهده بخش داشبورد و ورود به قسمت طرح تشویق فرزندآوری، مشاهده اطلاعات فرزندان متولد ۱۴۰۱، انتخاب نام فرزند و درج تاریخ تولد، ارسال اطلاعات و نمایش اطلاعات فرزند، انتخاب بانک عامل و سه مورد از صندوق‌های سهام، مشاهده پیام ثبت موفق و انتظار برای تایید است.

منبع: ايسنا

دیگر رسانه ها

کدخبر: 83605

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      • حسین

        بانک عامل چیه؟

      • موسوی

        من بچه ام سال ۱۴۰۰بدنیااومده یعنی بهش سهام تعلق نمیگیره؟توروخدابدین

      • ناشناس

        برا من زد ثبت شد منتظر تایید اطلاعات بمانید دیگه به مرحله کد بورسی نرفت فقط تا اونجا پیش رفت که بانک رو انتخاب کردم و 3تا صندوق بورسی رو.درسته ایا؟اطلاعات کی تایید میشه؟

      ارسال نظر