افشاگری یک نماینده از گم شدن ۴ هزار تن گاز مایع

عضو کمسیون انرژی مجلس اعلام کرد از سرنوشت ۴ هزار تن گاز مایع که روزانه در کشور تولید می‌شود اطلاعی نداریم

افشاگری یک نماینده از گم شدن ۴ هزار تن گاز مایع

یک عضو کمیسیون‌ انرژی مجلس گفت: روزانه ۴ هزار تن گاز مایع (LPG) در کشور گم می‌شود!

به گزارش عرشه آنلاین ، عضو کمسیون انرژی مجلس اعلام کرد از سرنوشت ۴ هزار تن گاز مایع که روزانه در کشور تولید می‌شود اطلاعی نداریم

مالک شریعتی عضو کمسیون انرژی مجلس در برنامه میز اقتصاد گفت؛ از وضعیت نابسامان توزیع گاز مایع در کشور سوءاستفاده می‌شود؛ یک مسئول وزارت نفت در پاسخ به نامه رئیس‌جمهور می‌گوید تولید گاز مایع در کشور روزانه ۶ هزار و ۵۰۰ تن است، که ۲ هزار و ۵۰۰ تن آن برای مصرف کشور کافی است و مابقی آن مشخص نیست در کجا استفاده می‌شود.

ماجرای گم شدن گاز مایع

شریعتی گفت: آقای منظور در صحن مجلس گفتند که ما ۷۰۰ میلیون دلار صادرات ال. پی. جی داریم از محل پالایشگاه‌های نفت مان و میعانات مان همین طور که اشاره کردند این ۷۰۰ میلیون دلار اگر ما بنزین وارد نکنیم یا اگر بنزین را تولید می‌کنیم صادرش بکنیم با توجه به ارزش حرارتی و وزن حجمی مقایسه کنیم بنزین را با ال. پی. جی تقریباً دو برابر عایدی برای ما خواهد داشت یعنی عملاً ۷۰۰ میلیون دلار صادرات ال. پی. جی معادل از دست دادن یک و چهار دهم میلیارد دلار صادرات بنزین است یا پولی است که ما از دست می‌دهیم برای واردات بنزین، سالانه حالا چه تهاتر کنیم چه وارد کنیم یعنی عملاً ما نصف ارزش اقتصادی را به دست می‌آوریم دو برابر آن را از دست می‌دهیم این واقعاً به نظرم برای سازمان برنامه زشت است که این چنین حرف‌هایی را بیایند در مجامع عمومی بزنند.

او ادامه داد: اما چرا انجام نمی‌دهند یک دلیلش را من عرض کردم تعارض منافع در داخل شرکت‌های وزارت نفت است که هر مجموعه‌ای منافع داخلی خودش را نمی‌کند ما سال هاست در بودجه‌های سنواتی راجع به بحث رابطه‌ی مالی شرکت‌های تابع وزارت نفت صحبت کردیم با دولت در سیاست‌های کلی برنامه هفتم رهبری ابلاغ کردند در بند ۳ که شفافیت و ضابطه مندی منابع و مصارف شرکت‌های تابعه‌ی وزارت نفت را در برنامه‌ی هفتم دنبال بکنیم خب این کار را ما داریم دنبال می‌کنیم اگر این رابطه‌ی مالی اصلاح بشود که من امیدوارم در جلسه‌ی نظارتی که رئیس جمهور محترم فکر می‌کنم همین یکی دو روز آینده می‌خواهند وزارت نفت تشریف ببرند در جلسه‌ی ستادی حتماً این موضوع رابطه مالی آنجا جدی گرفته بشود و اگر این اصلاح بشود بسیاری از این مشکلات حل می‌شود این حالا بحث بخشی نگری و منافع داخلی و تعارض منافع است.

 

، مالک شریعتی عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگویی تلویزیونی اعلام کرد: کشوری که تک محصوله باشد در رفع نیاز‌های خودش حتماً دچار آسیب می‌شود از جهت پدافند غیرعامل شما می‌دانید همه کشور‌های می‌روند به سمت اینکه نیاز‌های خودشان را پراکنده بکنند که اگر یکی دچار مشکل شد بتوانند تأمین بکنند از جای دیگر الآن همین کشور ترکیه که شما مثال زدید 8 مدل سوخت دارد استفاده می‌کند مدل‌های حالا برقی، ال. پی. جی، سی. ان. جی، بنزین، گازوئیل و ترکیب این‌ها به صورت هیبریدی دارند استفاده می‌کنند برای اینکه بتوانند کارشان را انجام بدهند ما الآن کشور را بستیم روی فقط بنزین، تمام شبکه‌ی حمل و نقل کشور را چه خط لوله‌ی انتقال فرآورده مان چه تانکرهایمان را مختص کردیم به بنزین الآن دچار ناترازی که شدیم داریم وارد می‌کنیم

او افزود: حالا با سوآپ و نمی‌دانم با بحث سوآپ غیرهمنام یا تهاتر و هر چی که اسمش را می‌گذارند دارد انجام می‌شود و این شبکه‌ی انتقال فرآورده مان وقتی با بنزین درگیر شده عملاً همین امسال که ناترازی گاز هم داریم در فصل زمستان پیش بینی می‌شود مجبور می‌شویم مازوت بسوزانیم در نیروگاه هایمان، چون نمی‌توانیم گازوئیل را در شبکه‌ی حمل و نقلمان به نیروگاه‌ها برسانیم مازوت می‌سوزانیم کشور دچار آلودگی می‌شود مردم دچار سرطان می‌شوند دچار مشکلات می‌شوند بسیاری از همکاران ما در شهرهایشان رفتند اعلام شکایت کردند از وزارت نفت و از شرکت گاز و امثال این‌ها و شرکت پالایش و پخش که چرا مازوت می‌سوزانید از نیروگاه‌ها شکایت کردند که چرا سوخت آلوده می‌سوزانید.

شریعتی ادامه داد: در حالی که اگر ما سبد سوخت کشور را متنوع بکنیم نیاز به بنزین را کاهش بدهیم در 8 استان ما پالایشگاه نفتی داریم که این‌ها ال. پی. جی تولید می‌کنند این‌ها تقریباً نزدیک به دو سوم جمعیت کشور هستند دیگه نیاز به انتقالش وجود ندارد در خود پالایشگاه‌ها می‌توانند ترکیب بکنند تنظیم بکنند این کار انجام بشود خود ال. پی. جی هم سوخت پاک تری است نسبت به گازوئیل، نسبت به بنزین هم از جهت پیمایش و هم از جهت انطباق با موتور خودرو سوخت کاملاً منطبقی است و از جهت استاندارد هم در دنیا این‌ها تجربه شده است و دارد انجام می‌شود.

او تاکید کرد: ما الان واردات بنزین داریم متأسفانه و چشم انداز ما تا لااقل دو سه سال آینده که بعضی از واحد‌های جدید پالایشگاه‌ها به مدار بیاید یا پالایشگاه بزرگی که مثل شهید سلیمانی و امثال این‌ها تا 5 ـ 6 سال آینده بخواهد برسد این ناترازی تشدید هم خواهد شد من واقعیتش نگرانم.

شریعتی با اشاره به اینکه ما منافع ملی توجه نمی‌کنیم گفت: شرکت‌های تابع وزارت نفت منابع بخشی خودشان را نگاه می‌کنند پالایش و پخش نگاه می‌کند می‌گوید من فرآورده‌های اصلی مان می‌رود در هدفمندی، بنزین و گازوئیل و امثال این‌ها این فرآورده بالاخره جزء تبادلات و تعاملات شرکت پالایش و پخش است با پالایشگاه هاست می‌آید جزو درآمد‌های داخلی از آن طرف شرکت گاز می‌گوید ال. پی. جی من برای خودم است، چون ما ال. پی. جی در واقع منابعش از هم پالایشگاه گاز است هم پالایشگاه نفت و میعانات، هر کسی دارد منافع خودش را می‌بینید منافع ملی چی می‌شود این وسط؟ چه مشکلی برای مردم ایجاد می‌شود؟ این را باید نگاه کرد.

او افزود: این تنوع سبد سوختی یک ضرورت است یک انتخاب نیست واقعاً ما دچار یک شرایطی هستیم که باید این کار را انجام بدهیم کشور‌های دیگر می‌روند وارد می‌کنند ما از داشته‌ی خودمان استفاده نمی‌کنیم دو ماه پیش پالایشگاه نفت شازند اراک ال. پی. جی مازادش را زده در فلر برای اینکه بتواند محصولات دیگرش را تولید بکند ال. پی. جی هم مجبور است تولید بکند، چون همزمان تولید می‌شوند مخزن نگهداری نداشته زده در فلر گزارشش را من اینجا دارد اعلام کرده که رسماً به مقامات بالادستی اش من 243 میلیارد تومان من ضرر کردم سر این موضوع که این کار را بکنم حاضر نیستیم به خودرو‌های مردم بدهیم حاضریم فلر بکنیم این را، در خط لوله‌ی گاز سراسری می‌زنیم تقریباً آمار خود شرکت ملی گاز است که ما سه میلیون تن در سال در خط لوله می‌زنیم این‌ها را و اتفاق کسی که هم به ضرر اقتصاد کشور است و هم به ضرر منافع مردم.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 114187

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر