شناسنامه‌ها جمع می‌شود؟

وزیر کشور از بررسی حذف شناسنامه ها خبر داد

شناسنامه‌ها جمع می‌شود؟

وزیر کشور از بررسی حذف شناسنامه ها خبر داد.حذف صدور شناسنامه در دستور کار قرار گرفته است هر چند .حذف شناسنامه ها هنوز نهایی نیست اما وزیر کشور امروز  گفت که اینکه شناسنامه‌ها با چیز دیگری جایگزین شود در دست بررسی است، اما الزامات و مقتضیاتی دارد. در برنامه هفتم که از سوی دولت به مجلس پیشنهادشد    شناسنامه ها جمع و همه اطلاعات در کارت ملی هوشمند تجمیع می شد  اما با وجود تصویب کمیسیون تلفیق برنامه پنجساله هفتم توسعه، نمایندگان با این تصمیم مخالفت کردند 

 به گزارش عرشه آنلاین؛ کمیسیون تلفیق برنامه پنجساله هفتم توسعه، در آن مقطع مصوب کرد که سازمان ثبت احوال کشور تمام اطلاعات هویتی و شناسنامه ای افراد را در کارت ملی تجمیع کند. کمیسیون مصوب کرد که باید به مرور و طی ۵ سال آینده شناسنامه ها حذف شده و کارت ملی جایگزین شناسنامه‌ها شود.

وزیر کشور درباره حذف شناسنامه‌ها نیز گفت: اینکه شناسنامه‌ها با چیز دیگری جایگزین شود در دست بررسی است، اما الزامات و مقتضیاتی دارد. آمادگی از سمت سازمان ثبت احوال وجود دارد اما باید الزامات متقضیات آن نیز لحاظ شود. باید این موضوع در مقررات نیز دیده شود. لذا همه موضوعات در اختیار سازمان ثبت احوال نیست. ظرفیت فنی ایجاد شده ولی باید مقررات نیز متناسب سازی شود.

وی در خصوص احتمال اعمال الزام برای تعویض شناسنامه‌ها گفت: شناسنامه‌ها تعداد زیادی کیفیت خود را از نظر مقررات ایمنی یا از دست داده‌اند یا به اندازه شناسنامه‌های جدید نیست. بر همین اساس سازمان ثبت احوال در مقاطع زمانی فرآیند جمع‌آوری و تعویض این شناسنامه‌ها را در دستور کار خود قرار خواهد داد.

وزیر کشور صدور کارت ملی هوشمند برای افراد زیر ۱۵ سال خبر داد و گفت: فرآیند صدور کارت ملی برای افراد زیر ۱۵ سال کشور از ماه‌های آینده آغاز خواهد شد.

پیش از این سازمان ثبت احوال کشور درباره ارائه خدمات تعویض شناسنامه و صدور کارت ملی هوشمند توضیحاتی ارائه کرد. بر اساس اعلام سازمان ثبت احوال کشور، شهروندان می‌توانند از طریق سامانه جدید، خدمات الکترونیک و غیرحضوری مانند اطلاعات پایگاه خانواده، ثبت نام کارت هوشمند ملی و درخواست تغییر نام در شناسنامه را دریافت کنند. 

وحیدی در مورد سامانه ثبت نشانی ایرانیان نیز گفت: این موضوع جزو آمارهای لازمی است که احراز هویت افراد را تکمیل می‌کند و به عنوان وظایف ذاتی سازمان ثبت احوال در مقررات پیش بینی شده و دستگاه‌های مختلف نیز در این حوزه باید از ثبت احوال خدمات دریافت کنند و شهروندان نیز باید تغییر نشانی خود را در این سامانه ثبت کنند؛ اما سازمان‌ها زمانیکه نیاز به نشانی دارند باید از این سامانه بهره بگیرند تا به عنوان یک مشوق باعث شود شهروندان نشانی جدید خود را در سامانه به روز کنند. در این حوزه بر اساس چارچوب‌های قانونی برخی ضعف‌ها وجود دارد که باید حل و فصل شود.

دریافت کپی‌های کاغذی مدارک هویتی توسط دستگاه‌های مختلف نیاز نیست 

وزیر کشور در پاسخ به سوالی در خصوص دریافت کپی‌های کاغذی مدارک هویتی توسط دستگاه‌های مختلف علی رغم اعلام ممنوعیت این موضوع، تأکید کرد: قطعا دریافت کپی‌های کاغذی از نظر ما ضرورتی ندارد.

به گفته وحیدی، وقتی دستگاه‌ها می‌توانند به سامانه‌های ثبت احوال متصل شوند و به صورت برخط این مدارک هویتی را دریافت کنند این مسیر قطعا مسیر امن‌تری نیز خواهد بود و رفاه مردم را نیز به همراه دارد و نباید نسبت به دریافت کپی‌های کاغذی اقدام کنند. امیدواریم دستگاه‌هایی که به این مدارک نیاز دارند از سامانه‌های ثبت احوال کشور استفاده کنند.

وی افزود: سازمان ثبت احوال ارائه کننده خدمات است و آمادگی خود را برای ارائه این خدمات اعلام کرده است. ما هم از همه دستگاه‌ها درخواست می‌کنیم که به تکالیف قانونی خود عمل کنند. بی تردید وقتی قانون ابلاغ می‌شود نیازی به بخشنامه نیست. البته این خدمات جدید است، لذا دستگاه‌ها باید به متن قانون مراجعه کنند و از امکانات و ظرفیت‌های ایجاد شده بهره بگیرند. باید رویه‌های قبلی تغییر کند که البته شاید زمانبر باشد.

منبع: ايسنا

دیگر رسانه ها

کدخبر: 119754

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر