یاسمین مقبلی چه چیزی را در فضا گم کرد؟

فضانوردان ناسا تاکنون ۴ بار وسایل خود را در فضا گم کرده‌اند. «بیزینس اینسایدر» در گزارش جدیدی به بررسی این موارد پرداخته است.

یاسمین مقبلی چه چیزی را در فضا گم کرد؟

فضانوردان ناسا تاکنون ۴ بار وسایل خود را در فضا گم کرده‌اند. «بیزینس اینسایدر» در گزارش جدیدی به بررسی این موارد پرداخته است.

یک فضانورد ناسا اوایل ماه جاری هنگام انجام دادن تعمیرات در «ایستگاه فضایی بین‌المللی» به طور تصادفی کیف ابزار را در فضا رها کرد اما معلوم شد این اولین بار نیست که فضانوردان به طور تصادفی چیزهایی را در دل فضا رها می‌کنند و این اتفاق قبلا حداقل چهار بار برای فضانوردان ناسا رخ داده است.

گم شدن کیف ابزار

روز دوم نوامبر، «یاسمین مقبلی» و «لورال اوهارا»(Loral O’Hara) فضانوردان ناسا در حال انجام دادن تعمیراتی در ایستگاه فضایی بین‌المللی بودند. به گفته ناسا، در طول پیاده‌روی فضایی که شش ساعت و ۴۲ دقیقه به طول انجامید، یکی از دو فضانورد به طور تصادفی کیف ابزار مورد استفاده خود را رها کرد و کیف به فضا پرتاب شد. ناسا گفت که کنترل‌کننده‌های پرواز بعدا این کیف را در دوربین‌های بیرونی ایستگاه مشاهده کردند اما متوجه شدند که مسیر آن برای ایستگاه فضایی یا خدمه خطری ندارد.

ناسا خاطرنشان کرد که وقتی مقبلی و اوهارا کیف را گم کردند، دیگر برای تکمیل تعمیرات به آن نیاز نداشتند. انتظار می‌رود این کیف به مدت چند ماه جلوتر از ایستگاه فضایی حرکت کند تا در نهایت در جو زمین بسوزد.

سپر پارچه‌ای گمشده

فضانوردان ناسا در سال ۲۰۱۷ یک قطعه مهم از تجهیزات خود را در فضا از دست دادند. «واشنگتن پست» در آن زمان گزارش داد که طی یک پیاده‌روی فضایی در سال ۲۰۱۷، فضانوردان «پگی ویتسون»(Peggy Whitson) و «شین کیمبرو»(Shane Kimbrough) چیزی را گم کردند که برای تکمیل شدن کار خود در ایستگاه فضایی بین‌المللی به آن نیاز داشتند. گمشده آنها یک کیف حاوی یک سپر پارچه‌ای برای حفظ کردن یک دستگاه موسوم به «نقطه دسترسی» در برابر زباله‌های فضایی بود.

یاسمین مقبلی چه چیزی را در فضا گم کرد؟

به گزارش واشنگتن پست، پس از گم شدن این کیف که ۱۸ پوند وزن داشت، گروه‌های کنترل ماموریت روی زمین مجبور شدند برای یافتن راه‌حل دیگری تلاش کنند تا نقطه دسترسی حفظ شود اما آنها توانستند به سرعت یک جایگزین را با استفاده از مواد دیگر تهیه کنند.

گمشده ۱۰۰ هزار دلاری

یک فضانورد ناسا در سال ۲۰۰۸ یک کیف به ارزش ۱۰۰ هزار دلار را هنگام تلاش برای پاکسازی نشت گم کرد. وب‌گاه بریتانیایی «رجیستر»(The Register) گزارش داد که «هایدماری استفانیشین پایپر»(Heidemarie Stefanyshyn-Piper) فضانورد ناسا هنگام انجام تعمیرات بیرون از ایستگاه فضایی بین‌المللی در ۱۸ نوامبر ۲۰۰۸، به طور تصادفی اجازه داد کیف ابزارش که ارزش آن ۱۰۰ هزار دلار بود، لیز بخورد.

وب‌سایت «اسپیس» در آن زمان گزارش داد که یک گریس‌زن در این کیف شروع به نشت کرد و در حالی که پایپر سعی داشت نشت را پاکسازی کند، کیف از دست او خارج شد.

پایپر در مصاحبه‌ پس از این حادثه گفت که به پریدن و گرفتن کیف فکر کرده است. وی افزود: بعد متوجه شدم که این کار همه چیز را بدتر می‌کند و آن وقت دو جسم شناور خواهیم داشت که یکی از آنها من هستم. بنابراین، بهترین کار این بود که کیف را رها کنم.

دستکش گمشده

اولین فضانورد آمریکایی که پیاده‌روی فضایی انجام داد، در سال ۱۹۶۵ دستکش خود را در فضا گم کرد. از دست دادن چیزی در فضا فقط یک پدیده امروزی نیست. «اد وایت»(Ed White) فضانورد آمریکایی تقریبا ۶۰ سال پیش در اولین پیاده‌روی فضایی خود، یک دستکش را از دست داد.

به گفته «مرکز فضایی هیوستون» ناسا، وایت در سوم ژوئن ۱۹۶۵ از کپسول «جمینای ۴»(Gemini ۴) خارج شد تا به مدت ۲۰ دقیقه در فضا شناور شود اما در حالی که در کپسول هنوز باز بود، یکی از دستکش‌های یدکی او به سمت فضا شناور شد.

این موضوع فقط در مورد ناسا نیست. یک فضانورد روسی اوایل سال جاری، یک کیف ابزار را عمدا به فضا پرتاب کرد. بیزینس اینسایدر در آن زمان گزارش داد که در ماه مه، «سرگئی پروکوپیف»(Sergey Prokopyev) و «دیمیتری پتلین»(Dmitri Petelin) فضانوردان روسی در حال پیاده‌روی فضایی بیرون از ایستگاه فضایی بین‌المللی بودند که پروکوپیف یک کیف به وزن ۱۱ پوند حاوی تجهیزات باقی‌مانده را پرتاب کرد و گفت: به زیبایی پرواز می‌کند.

برخی از پروکوپیف به خاطر ریختن زباله انتقاد کردند اما بعدا در حساب ایکس ایستگاه فضایی بین‌المللی نوشته شد که کیف به‌ صورت بی‌ضرر در جو زمین خواهد سوخت.

یاسمین مقبلی متولد ۲۴ ژوئن ۱۹۸۳(۳ تیر ۱۳۶۲) در «باد ناوهیم» آلمان غربی است. پدر و مادرش در بحبوحه انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ از کشور خارج شده و در آلمان ساکن می‌شوند. مقبلی در سال ۱۳۶۲ در همان کشور به دنیا می‌آید اما بعد از چند سال به آمریکا مهاجرت می‌کنند.

مقبلی خلبان آزمایشی ارتش تفنگداران دریایی ایالات متحده آمریکا و فضانورد ناساست. او فارغ‌التحصیل موسسه فناوری ماساچوست، دانشکده فوق لیسانس نیروی دریایی و مدرسه خلبانی آزمایشی نیروی دریایی است. از سال ۲۰۱۹ او بیش از ۲۰۰۰ ساعت زمان پرواز داشته و در ۱۵۰ ماموریت جنگی در کشورهای مختلف از جمله افغانستان شرکت کرده است.

مقبلی در سال ۲۰۰۵ به عنوان افسر در تفنگداران دریایی ارتش ایالات متحده مامور شد و برای تبدیل‌شدن به یک خلبان سوپر کبرا AH_۱ آموزش دید. او در زمان خدمت در سپاه تفنگداران دریایی، سه بار در خارج از کشور مستقر شد و ۱۵۰ ماموریت جنگی را به پایان رساند. مقبلی با هلی‌کوپتر کبرا که پر از توپ‌های چند لول و موشک‌های مرگبار است پرواز کرده و برای تبحر در این کار در زمان حضورش در افغانستان، به او نام مستعار «آرواره» داده‌اند.

مقبلی مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی هوا فضا از دانشکده تحصیلات تکمیلی نیروی دریایی ایالات متحده در کالیفرنیا دریافت کرد و همچنین در دانشکده خلبانی آزمایشی نیروی دریایی ایالات متحده در ایستگاه هوایی Patuxent River در مریلند شرکت کرد و به عنوان خلبان آزمایش هلی‌کوپتر با VMX-۱ در ایستگاه هوایی نیروی دریایی ارتش در یوما در ایالت مریلند فعالیت کرد.

ماموریت جدید مقبلی در ناسا

ارگان اطلاع رسانی رسمی دولت در ادامه نوشته است: یاسمین مقبلی در سال ۲۰۱۷ به عنوان کاندیدای فضانوردی ناسا انتخاب و فقط چند سال بعد یکی از ۱۸ فضانورد انتخاب شده برای برنامه آرتمیس شد. او در جدیدترین ماموریت «خدمه_۷» (Crew-۷) اسپیس ایکس که در روز یکشنبه ۵ شهریورماه با موفقیت در ایستگاه فضایی بین‌المللی پهلو گرفت به عنوان فرمانده حضور داشت.

در فضاپیمای Dragon Endurance(استقامت اژدها) چهار فضانورد به نمایندگی از چهار کشور مختلف حضور داشتند. ماموریت Crew-۷ هفتمین ماموریت سرنشین‎‌دار به ایستگاه فضایی بین‌المللی توسط ناسا و اسپیس ایکس است. فضانورد دانمارکی «آندریاس موگنسن» نماینده آژانس فضایی اروپا، «ساتوشی فوروکاوا» از آژانس اکتشافات هوا فضای ژاپن(JAXA) و «کنستانتین بوریسف» فضانورد روسی از روسکوسموس در این ماموریت حضور دارند. آنها یک دوره ۶ ماهه را در فضا آغاز خواهند کرد و قرار است نزدیک به ۳۰ آزمایش علمی را انجام دهند.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 114344

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر