فوری؛ مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا برای رفع تحریم

یک منبع آگاه گفت که تبادل پیام‌ها و گفتگوهای غیرمستقیم میان ایران و آمریکا صرفاً محدود در چارچوب مذاکرات رفع تحریم است.

فوری؛ مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا برای رفع تحریم

یک منبع آگاه گفت که تبادل پیام‌ها و گفتگوهای غیرمستقیم میان ایران و آمریکا صرفاً محدود در چارچوب مذاکرات رفع تحریم است.

 یک مقام آگاه درباره ادعای روزنامه آمریکایی مبنی بر گفت‌وگوی غیرمستقیم دو هیات ایرانی و آمریکایی پیرامون موضوعاتی همچون تحولات دریای سرخ، ضمن تکذیب این موضوع گفت: استفاده از ابزار عملیات روانی و قلب واقعیت برای فریب افکار عمومی، بخشی از راهبرد آمریکا برای جبران ناکامی‌ خود در صحنه دیپلماسی است در حالی که تبادل پیام‌ها و گفت‌وگوهای غیرمستقیم صرفاً محدود در چارچوب مذاکرات رفع تحریم است و پیامی درباره تحولات دریای سرخ مبادله نشده است

این منبع آگاه درباره خبر روزنامه آمریکایی درباره گفتگوی غیرمستقیم دو هیات ایرانی و آمریکایی در مسقط افزود: رفع تحریم‌های ظالمانه همواره در دستورکار اولویت دار طرف ایرانی بوده و همانگونه که بارها بیان شده است، تبادل پیام با طرف‌های مقابل با هدف انتقال شفاف مواضع جمهوری اسلامی ایران در این زمینه ادامه داشته است.

وی ادامه داد: ایران با اتکا به داشته‌های متنوع و برخورداری از منطق قوی، همواره گفت‌وگو را بر گزینه‌های دیگر ترجیح می‌دهد و تلاش دارد از همه ابزارها و فرصت‌ها برای منفعل کردن طرف‌های مقابل در میدان و خنثی‌سازی تأثیرگذاری آن‌ها بر افکار عمومی بین‌المللی بهره ببرد.

امروز فایننشال تایمز در گزارشی مدعی شده آمریکا و ایران در ژانویه مذاکرات غیرمستقیم درباره تنش‌های دریای سرخ انجام داده‌اند. این مذاکرات در عمان برگزار شده است.

 فایننشال تایمز در گزارشی مدعی شده آمریکا مذاکرات محرمانه‌ای را با ایران در سال جاری میلادی انجام داده است تا بتواند با استفاده از نفوذ تهران روی حوثی‌ها (ارتش ملی یمن)، حملات به کشتی‌ها در دریای سرخ را متوقف کند.

فایننشال تایمز همچنین ادعا کرده این مذاکرات غیرمستقیم که طی آن واشنگتن نگرانی‌هایی را نسبت به برنامه هسته‌ای ایران ابراز داشته، در ماه ژانویه در عمان برگزار شده و نخستین مذاکرات میان دو کشور در ۱۰ ماه اخیر محسوب می‌شود.

در این مذاکرات، هیئت آمریکایی توسط «برت مک‌گِرک» - مشاور خاورمیانه کاخ سفید - و «آبرام پالی» - نماینده ویژه آمریکا در امور ایران - هدایت می‌شد.

 فایننشال تایمز همچنین مدعی شده این مذاکرات نشان می‌دهد که دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، چگونه در حال استفاده از کانال‌های دیپلماتیک در کنار عوامل بازدارنده نظامی است تا بتواند به تنش‌زدایی در خاورمیانه کمک کند؛ تنش‌هایی که به دنبال آغاز جنگ حماس و اسرائیل رخ داده است.

یکی از منابع اعلام کرده این مذاکرات شامل انجام اقدامات مورد نیاز برای جلوگیری از یک جنگ گسترده‌تر بوده است. مقامات آمریکایی همچنین اعلام کرده‌اند دور دوم این مذاکرات قرار بود در ماه فوریه با حضور برت مک‌گِرک برگزار شود، اما زمانی که مشاور خاورمیانه کاخ سفید به تلاش‌های آمریکا برای ایجاد یک توافق میان اسرائیل و حماس پیوست تا جنگ در غزه متوقف شود، دور دوم مذاکرات غیرمستقیم با تهران به تعویق افتاد.

فایننشال تایمز همچنین مدعی شده یکی از مقامات ایرانی به این خبرگزاری گفته است: «ایران حمایت سیاسی خود از انصارالله را اعلام کرده، اما تهران بارها گفته که این گروه به شکل مستقل عمل می‌کند. تهران نمی‌تواند به انصارالله کاری را دیکته کند، اما می‌تواند با این گروه مذاکره انجام دهد.»

دیگر رسانه ها

کدخبر: 130072

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر