واکنش آمریکا به توقیف نفتکش خود توسط ایران

دو مقام نظامی آمریکایی روز پنجشنبه به وقت محلی در گفتگو با شبکه خبری فاکس نیوز تایید کردند که نیروهای نظامی ایران یک نفتکش را در خلیج عمان توقیف کرده‌اند.

واکنش آمریکا به  توقیف نفتکش خود توسط ایران

آمریکا خواستار آزادی فوری نفت‌کش «تحت مالکیت یونان» و خدمه آن از سوی جمهوری اسلامی شد

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز پنجشنبه ٢١ دی توقیف نفت‌کش «تحت مالکیت یونان» از سوی  را محکوم کرد و خواستار آزادی فوری این نفت‌کش و خدمه آن شد.

به گفته  پاتل، «نفت‌کش سنت نیکلاس که حامل پرچم جزایر مارشال و تحت مالکیت یونان است، در حالی که به طور قانونی در آب‌های دریای عمان در حال حرکت بود» توقیف شده است.

معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا تصریح کرد دولت ایران «باید فورا [این] کشتی و خدمه آن را آزاد کند.»

به گفته او، «این توقیف غیرقانونی یک کشتی تجاری، جدیدترین رفتار از سوی ایران یا ممکن‌شده از سوی ایران به منظور مختل‌کردن تجارت بین‌الملل است» و از دیدگاه ایالات متحده موجب «افزایش بلاتکلیفی برای کشتی‌رانی تجاری و برای اقتصاد منطقه‌ای و جهانی» می‌شود.»

معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت ایالات متحده همچنان به تلاش‌هایش برای بازداشتن و مقابله با طیف وسیعی از «رفتارهای نگران‌کننده و بی‌ثبات‌کننده» جمهوری اسلامی ایران ادامه خواهد داد.

ودانت پاتل در پاسخ به پرسشی درباره این که آیا آمریکا در این ارتباط با شرکای منطقه‌ای خود تبادل‌نظر کرده، گفت «اقدامات  ایران» همواره یکی از موضوعات مورد بحث با شرکای بین‌المللی و به‌ویژه منطقه‌ای ایالات متحده که «در معرض تاثیر فوری برخی از این اقدامات هستند،» بوده و همچنان خواهد بود.

او در ارتباط با حملات حوثی‌ها در دریای سرخ نیز، با اشاره به عبور «حدود ۳۰ درصد» از نفت‌کش‌های جهان از دریای سرخ گفت این اقدامات موجب افزایش بلاتکلیفی و عدم قطعیت در زنجیره تامین جهانی و اقتصاد جهانی و همچنین افزایش فشارها بر کارگران در سراسر جهان می‌شود و به همین دلیل ایالات متحده به همکاری و هماهنگی نزدیک با شرکای منطقه‌ای خود درباره «گام‌های مناسب» ادامه می‌دهد.

معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به ادعای دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل که این توقیف نفت‌کش مزبور را «قانونی» دانسته، گفت ایالات متحده همچنان با قدرت به اجرای تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی به‌ویژه بخش نفت و فرآورده‌های پتروشیمیایی ادامه خواهد داد.

او تصریح کرد خریداران نفت ایران خود را در معرض خطر نقض تحریم‌های ایالات متحده قرار می‌دهند و اینکه نباید اجازه دهند زنجیره تامین آنها مورد سوء استفاده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گیرد.

نفت‌کش «سنت نیکلاس» که حامل پرچم «جزایر مارشال» است، پیشتر تحت عنوان «سوئز راجان» فعالیت می‌کرد، و اردیبهشت سال جاری در جریان عملیات اجرای تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی از سوی ایالات متحده آمریکا در یونان توقیف شده بود.

ایالات متحده در آن زمان اعلام کرد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تلاش کرده با نقض تحریم‌های آمریکا، نفت قاچاق ایران را به چین بفرستد.

«سوئز راجان» در زمان توقیف و مصادره نهایی محموله‌اش از سوی ایالات متحده در اردیبهشت سال جاری، حامل ۹۸۰ هزار بشکه نفت خام ایران بود.

این نفت‌کش به مدت دو ماه و نیم از بیم تحریم‌های ثانویه آمریکا قادر به تخلیه نفت خام ایران نبود و پس از تخلیه محموله‌اش، به «سنت نیکلاس» تغییر نام داد.

خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه به نقل از شرکت امنیت دریایی بریتانیایی «آمبری» گزارش داده که سیستم شناسایی خودکار این نفت‌کش خاموش شده و به سوی بندر جاسک در استان هرمزگان تغییر مسیر داده است.

اپراتور «سنت نیکلاس» با عنوان «امپایر نویگیشن» به رویترز گفته که این نفت‌کش در زمان توقیف حامل ۱۴۵ تُن نفت بوده که از بندر بصره عراق بارگیری کرده و عازم «علیاگا» در غرب ترکیه بوده است.

نقت‌کش مزبور ١٨ خدمه فیلیپینی و یک خدمه یونانی داشته و تحت اجاره پالایشگاه ترکیه‌ای «توپراس» بوده است.

مقامات «عملیات تجارت دریایی دریایی بریتانیا» نیز از دریافت گزارشی خبر داده‌اند که بر اساس آن «چهار تا پنج فرد مسلح» با «اونیفورم سیاه نظامی و ماسک‌های سیاه» در فاصله ۵۰ مایل دریایی از سواحل صحار عمان سوار یک نفت‌کش شده‌اند.

به گفته آنها، این کشتی به سوی آب‌های ساحلی ایران تغییر مسیر داده و ارتباط با آن قطع شده است.

 دو مقام نظامی آمریکایی نیز  روز پنجشنبه به وقت محلی در گفتگو با شبکه خبری فاکس نیوز تایید کردند که نیروهای نظامی ایران یک نفتکش را در خلیج عمان توقیف کرده‌اند.

شبکه خبری فاکس نیوز آمریکا گزارش داد: کشتی توقیف شده که قبلاً به نام سوئز راجان شناخته می شد، زمانی در مرکز اختلافات دیگری بین آمریکا و ایران قرار داشت که در نهایت منجر به توقیف بیش از یک میلیون بشکه نفت خام ایران توسط آمریکا شد. بنا بر گزارش ها، نیروهای مسلح ایرانی صبح پنجشنبه سوار این کشتی شده و آن را توقیف کردند.

بر اساس این گزارش، توقیف این کشتی از سوی ایران تنها یک روز پس از آن صورت می گیرد که حوثی ها ( انصارالله یمن) بزرگترین حمله خود را تا امروز به خطوط کشتیرانی بین المللی در جنوب دریای سرخ انجام دادند.

فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه موسوم به سنتکام در بیانیه‌ای اعلام کرده بود: حوثی‌ها (انصارالله) روز ۹ ژانویه، تقریباً ساعت ۹:۱۵ شامگاه به وقت صنعا در حمله‌ای پیچیده‌، خطوط کشتیرانی بین‌المللی و ده‌ها کشتی تجاری در حال تردد را هدف قرار دادند.

سنتکام با تکرار ادعاهای ضد ایرانی، مدعی شد: «حوثی‌ها در این تهاجم به طور همزمان از پهپادهای تهاجمی ساخت ایران، موشک‌های کروز ضد کشتی و یک موشک بالستیک ضد کشتی استفاده کردند اما همه ۱۸ پهپاد، دو موشک کروز ضد کشتی و یک موشک بالستیک ضدکشتی با تلاش مشترک ناوگان دریایی ایالات متحده و انگلستان سرنگون شدند و هیچ تلفات یا خسارتی به کشتی‌های تجاری و ناوهای جنگی وارد نشد.»

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، این حملات را بیست و ششمین حمله نیروهای مسلح یمنی به خطوط کشتیرانی تجاری در دریای سرخ از ۱۹ نوامبر (۲۸ آبان) عنوان کرده است.

ارتش جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه اعلام کرد: یک نفتکش آمریکایی توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با حکم قضایی توقیف شد.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی نیروی دریایی ارتش، نفتکش متخلف سوئز راجان در سال جاری محموله نفت متعلق به جمهوری اسلامی ایران را با هدایت آمریکا سرقت و به بنادر آن کشور منتقل کرده و در اختیار امریکا قرار داده بود .

این نفتکش با تغییر نام به نیکولاس ST در حال حمل نفت در دریای عمان بود که صبح امروز با حکم قضایی و تایید سازمان بنادر و کشتیرانی توسط نیروی دریای راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران، به تلافی سرقت نفت توسط رژیم آمریکا توقیف شد و در حال انتقال به بنادر جمهوری اسلامی جهت تحویل به مقامات قضایی می‌باشد.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 121961

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر