جزئیات جدید طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت در مجلس | نمایندگان در حال چکش‌کاری نهایی طرح هستند

نماینده کارگران شرکتی و قراردادی درباره آخرین وضعیت طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت و مراحل تصویب آن توضیحاتی داد.

جزئیات جدید طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت در مجلس | نمایندگان در حال چکش‌کاری نهایی طرح هستند

رامین اناری نماینده کارگران شرکتی و قراردادی سراسر کشور گفت: در این طرح آیتم‌هایی بود که در جلسات قبلی پیشنهادات‌مان را در ارتباط با آن‌ها به کمیسیون اجتماعی مجلس شورا ارائه کردیم؛ یکی کارسنجی بود به این ترتیب که اداره یا نهاد یا شرکت، به استعلام پاسخ می‌داد که نیروی مورد نظر را نیاز دارد یا نه و اگر نهاد می‌گفت نه، کارگر باید خداحافظی می‌کرد. تلاش‌های بسیاری صورت گرفت تا این آیتم حذف شود و خوشبختانه برخی نمایندگان هم همراهی کردند؛ به حمدالله این آیتم در مرحله حذف شدن است.

وی افزود: مساله دوم، تبصره‌ای در مورد نیروهای قراردادی و ثبت شناسه آن‌ها بود؛ خیلی از نیروهای قراردادی سراسر کشور، از این مساله مستثنی شده‌اند چراکه خیلی از آن‌ها شناسه ثبت شده ندارند و این به سهل‌انگاری دولت‌ها برمی‌گردد. نیروهای قراردادی مثل قراردادی‌های تبصره چهار وزارت بهداشت، اطلاعات‌شان در سامانه هست اما شناسه ندارند؛ بنابراین نباید تبدیل وضعیت آن‌ها به ثبت شناسه منوط شود؛ این مساله می‌تواند مشکل ساز شود. ما از کمیسیون اجتماعی می‌خواهیم در این زمینه یک اقدام عاجل صورت دهند که به مشکل برنخوریم.

به گفته وی، اخبار ضد و نقیض بسیاری منتشر می‌شود که نباید به اینها توجه کرد چراکه با صحبت‌های اعضای کمیسیون اجتماعی ما تقریباً اطمینان داریم که این طرح قطعاً به سرانجام خواهد رسید هرچند این زمان طولانی بررسی و تصویب، موجب دلسردی و ناامیدی پرسنل شده است.

اناری اضافه می‌کند: نمایندگان در حال چکش‌کاری نهایی طرح هستند و یکی از این تغییرات، حذف کارسنجی است که در حال انجام است. ما خوشحالیم که نمایندگان مجلس با شدت پیگیر تصویب این طرح هستند و عزم خود را جزم کرده‌اند که یکبار برای همیشه دست‌های واسطه را به تمامی قطع کنند. رئیس جمهور نیز در نامه‌ای، از سازمان امور استخدامی درخواست کرده با نمایندکان مجلس در جریان تصویب طرح، همکاری داشته باشند و امیدواریم این همکاری به زودی به نتیجه برسد؛ ما توقع داریم قبل از پایان دیماه همه چیز به خوبی خاتمه یابد.

دستور رییس‌جمهور به سازمان اداری‌واستخدامی برای ارائه لایحه ساماندهی کارکنان دولت به مجلس

رییس کمیسیون اجتماعی مجلس، از دستور رییس جمهور به رییس سازمان اداری و استخدامی کشور برای ارائه لایحه ساماندهی استخدام کارکنان دولت به مجلس خبر داد.

ولی اسماعیلی با بیان اینکه ۳ روز گذشته مکاتبه‌ای با رییس جمهور برای یادآوری ضرورت ارائه لایحه از سوی دولت برای ساماندهی استخدام کارکنان دولت داشته است در تشریح نتیجه این مکاتبه، گفت: ابتدا از رییس جمهور تشکر می‌کنم که طی ۳ روز این نامه را بررسی کرده و تأکید لازم را جهت همکاری رییس سازمان اداری و استخدامی کشور با کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی صادر کرده است.

نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه این اقدام حساسیت رییس جمهور نسبت به موضوع ساماندهی استخدام کارکنان دولت و رفع تبعیض در این حوزه را می‌رساند. ادامه داد: در متن این دستور آمده است که ضمن بررسی و ارائه لایحه جامع در جهت اجرای عدالت در جذب و تغییر وضعیت استخدامی کارکنان دولت با کمیسیون محترم اجتماعی همکاری لازم را معمول گردانید.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم، یادآور شد: این دستوردر حالی اهمیت موضوع ساماندهی استخدام کارکنان دولت را نشان می‌دهد که پیش از این رییس سازمان اداری و استخدامی کشور در جلسه کمیسیون با ارائه این لایحه مخالفت کرده بود.رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: به دنبال این دستور کمیسیون اجتماعی از طریق لایحه دولت موضوع ساماندهی استخدام کارکنان دولت را پیگیری می‌کند که قطعا مشکل خیل عظیمی از جامعه را حل خواهد کرد.

 

پیمانی‌های پارس جنوبی

پارس جنوبی، کلونی اصلی نفت و گاز کشور، از زمان خارج شدن از شمول قانون کار در سال‌های انتهایی دهه‌ی ۷۰، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی را در گروه‌های انبوه به خود جذب کرده است؛ در سال‌های آغازین، به دلیل یکسان بودن نوع قراردادها و دستمزدها، نظامِ سلسله مراتبی و کاسِتی امروز وجود نداشت و در هر حال، یک فارغ‌التحصیل زبده‌ی دانشگاهی بعد از چند سال کار کردن در عسلویه می‌توانست صاحب یک خانه شخصی در کلانشهرها و یک اتوموبیل متوسط و آبرومند شود. درواقع نیروی انسانی از شرایط کار و دستمزدهای دریافتی رضایت نسبی داشت؛ اما به تدریج به دلیل تغییر بنیادین معادلات روابط کار، ورق برگشت و این رضایت نسبی تبدیل به نارضایتی گسترده شد.

با ورود پیمانکاران و شرکت‌های تامین نیروی انسانی به پارس جنوبی، همه‌ی مناسبات کار، از صدر تا ذیل تغییر کرد؛ انبوهی از نیروهای متخصص و فارغ‌التحصیلِ دانشگاه‌های برتر کشور بدون توجه به استحقاق و توانمندیِ ارزشمندی که دارا هستند، به شرکت‌های پیمانکاری سپرده شدند؛ به گونه‌ای که به اعتراف خود مدیران ارشد پارس جنوبی، امروز تعداد کارگران پیمانکاری و ارکان ثالث این منطقه، از مجموع رسمی‌ها و قراردادی‌ها چند ده درصد بیشتر است. هجوم بی‌امان پیمانکاران در دهه‌ی ۹۰ شمسی، مثل بلای آسمانی بر سر نیروی انسانی متخصص شروع به باریدن گرفت؛ امروزه یک کارگر پیمانکاری با مدرک کارشناسی ارشد و ده سال سابقه کار، حقوقی در حد شش میلیون تومان می‌گیرد در حالیکه یک رسمیِ پشت میزنشین با مدرک کارشناسی و سابقه‌ی بسیار کمتر، بیش از دوازده میلیون تومان در ماه دریافتی دارد.

حالا اما طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت، «می‌تواند» به این شرایط به نحو مطلوبی خاتمه دهد: واسطه‌ها و پیمانکاران حذف می‌شوند، نیروهای قراردادی بعد از گذراندن مراحلی رسمی می‌شوند و کارگران ارکان ثالث بدل به نیروهای قرارداد مستقیم می‌شوند.

این طرح «اگر» به تصویب برسد، می‌تواند نقطه‌ی پایانی باشد بر تبعیض، البته اگر به تصویب برسد؛ و به خاطر اهمیت بسیار زیاد آن است که از ششم دیماه، چند نفر از کارگران پیمانکاری عسلویه و پارس جنوبی به تهران آمده‌اند تا با نمایندگان مجلس شورا بحث و رایزنی کنند و خواستار تصویب سریعتر این طرح شوند.

یکی از این کارگران که از نیروهای ارکان ثالث است و علی‌القاعده در معرض تعدیل و بلک لیست شدن به دلیل مطالبه‌گری؛ با تاکید بر اینکه نامش در این گزارش نیاید، در ارتباط با شرایط کاری خود و همکارانش به ایلنا می‌گوید: ما نیروهای نفت خدمتگزار صدیق مردمیم، به عشق وطن جان می‌دهیم تا نفس‌های مردم در خانه‌ها و شهرها گرم بماند اما دیربازی است که متاسفانه مورد بی‌عدالتی و تبعیض قرار گرفته‌ایم.  مسئولانی که هیچ اطلاعی از زندگی و کار ما ندارند، قدمی برای حل مشکلات ما برنمی‌دارند.

او اضافه می‌کند: وضعیت شغلی نیروهای متخصص ارکان ثالث، مصداق روشن و واضحِ برده‌داری نوین است؛ این نیروها هیچ امیدی به آینده ندارند. اما وقتی مجلس طرح ساماندهی را در دستور کار قرار داد، بعد سالها ناامیدی، دوباره لبخند به لب نیروهای ارکان ثالث نشست، ما به آینده امیدوار شدیم؛ یادمان نرفته رئیس جمهور محترم همان اوایل سر کار آمدن گفت چرا داخل یک اتاق چهار نفر یک کار یکسان انجام می‌دهند اما چهار حقوق متفاوت می‌گیرند، این بی‌عدالتی مسلم است؛ ما هم چیزی جز از میان برداشته شدن همین بی‌عدالتی نمی‌خواهیم و برای همین هدف بزرگ و مقدس است که به تهران آمده‌ایم.

به گفته وی، علیرغم اینکه ماهیت کار در پالایشگاه‌های پارس جنوبی مستمر است و نیروهای کار ثابت، هرچند سال یکبار (معمولاً هر دو سال) مناقصه‌ای برگزار می‌کنند و بعضا شرکت‌هایی که پایین‌ترین هزینه را پیشنهاد می‌دهند و دارای لابی قدرتمند و روابط وسیع هستند، برنده می‌شوند؛ این شرکت‌ها برای سودجویی بیشتر، غیرقانونی دست در جیب کارگر می‌کنند و از حق و حقوق نیروی کار متخصص می‌زنند.

این کارگر ادامه می‌دهد: کارگر حق هیچ اعتراضی ندارد و ناظران نیز نظارتی ندارند و به این ترتیب، این چرخه‌ی سودجویی و حق‌کشی برای سالیان متمادی ادامه می‌یابد. لذا حذف کامل دلال و واسطه و پیمانکار صوری، تنها راه‌حل موجود است و طرحی که با هدف حذف پیمانکاران و تبدیل وضعیت نیروها در کمیسیون اجتماعی مجلس تدوین شده، می‌تواند امید و عدالت را به پارس جنوبی برگرداند. اما ما امروز نگرانیم؛ زمزمه‌هایی شنیده می شود که سازمان امور استخدامی می‌خواهد پیمانکاران را نگه دارد و کارگران ارکان ثالث را از شمول این طرح خارج کند؛ یکی از مقامات سازمان امور استخدامی در برنامه‌ای رادیویی می‌گوید «این بی‌عدالتی است که ما بخواهیم کارگران پیمانکاری را استخدام کنیم، این ظلم در حق نخبگان است»!

«ظلم در حق نخبگان»! یک کارگر دیگر که به نمایندگی از جانب کارگران چند فازِ مختلفِ پارس جنوبی به تهران آمده، با نیشخندی در مورد این عبارت کوتاه می‌گوید: کدام نخبگان؛ همان نخبگانی که با معدل ۱۸ فوق لیسانس شریف به عنوان پیمانکاری در عسلویه کار می‌کنند و ماهی شش میلیون تومان حقوق می‌گیرند و از فرط استیصال و ناتوانی دست به خودکشی می‌زنند؛ مگر آن کارگر که جان خود را گرفت، نخبه نبود؛ منظورشان دقیقاً کدام نخبگان است که با استخدام کارگران پیمانکاری در حق‌شان ظلم می‌شود؟! ما در دمای ۴۸ درجه و رطوبت ۷۰ درصد، در سایت‌های پرخطر کار می‌کنیم؛ معنای ظلم واقعاً از نظر آقایان چیست؟! این نوع اظهارات، به راستی توهین به خیل عظیم کارگران باسابقه و متخصص پارس جنوبی است. ما به این مدیر می‌گوییم به خودت زحمت بده و از روی صندلی‌ات بلند شو، به پارس جنوبی بیا و واقعیت‌ها را از نزدیک ببین؛ بیا ببین تخصص و سابقه‌ی نیروهای رسمی چقدر است و اصولاً چکار می‌کنند؛ بیا ببین نیروهای پیمانکاری چقدر تخصص و تبحر دارند؛ بیا و شاهد باش که چطور با دلِ ناخرسند، جانفشانی می‌کنند و کارشان واقعاً شاهکار است!

این کارگر یک پیشنهاد می‌دهد: یک تیم از همین مدیران با یک دوربین حقیقت‌یاب در دست، بیایند و چند شبانه روز در پارس جنوبی مستقر شوند؛ ببینند کدام گروه از کارگران واقعاً کار می‌کنند؛ کدام‌ها واقعاً تخصص و تبحر و توانمندی دارند و اینکه سازمان امور استخدامی ادعا می‌کند نیروهای پیمانکاری صلاحیت ندارند، تا چه حد درست است. نفت را ما نیروهای ارکان ثالث و پیمانکاری می‌چرخانیم اما کل صنعت نفت و پاداش‌های آن را رسمی‌ها دریافت می‌کنند. من ادعا می‌کنم کارگران پیمانکاری و ارکان ثالث نباشند، هیچ پالایشگاهی برای یک ساعت نمی‌تواند سر پا بماند و کار کند.

کارگر دیگری رشته‌ی صحبت را به دست می گیرد؛ او نیز خواستار تصویب هرچه سریعتر طرح ساماندهی است و از بلاتکلیفی و انتظار به ستوه آمده؛ این کارگر در ادامه‌ی درد دل‌های همکارانش می‌گوید: سرنوشت ما ناعادلانه به پیمانکاران گره خورده است و هیچ تبعیض و ناعدالتی از این بالاتر نیست؛ چطور مدیران سازمان امور استخدامی ادعا می‌کنند استخدام پیمانکاری‌ها، بی‌عدالتی است! ما یک خواسته روشن داریم:

    «طرح ساماندهی باید تمام نیروهای پیمانکاری و ارکان ثالث پارس جنوبی و صنعت نفت کشور را دربربگیرد و براساس این طرح، همه‌ی این نیروها تبدیل وضعیت و قرارداد مستقیم و رسمی شوند. چشم امید ما به نمایندگان مجلس است؛ فقط با تصویب یک طرح جامع ساماندهی و حذف عبارتی به نام پیمانکار -این اژدهای هزار سر- امید و رضایت به کارگران پارس جنوبی بازمی‌گردد.»

این کارگران به دنبال مذاکره با نمایندگان مجلس هستند؛ آنها می‌خواهند امیدشان به یاس و ناامیدی بدل نشود؛ یک کارگر در پایان می‌گوید: «امیدواریم این طرح به تصویب برسد و این بار واقعا جدی باشند؛ ماه‌هاست که منتظریم...»/ ایلنا

دیگر رسانه ها

کدخبر: 5276

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      • ناشناس

        انشاالله خدا درست کنه والسلام

      • محمد

        همش وعده ووعید

      • ع. ر

        خدا کنه این طرح و سرانجام برسه و سایه شوم شرکت ها از سر نیروهای شرکتی کم بشه

      • نیروی شرکتی بانک

        باسلام
        اگر به گفته دوستان دوربین حقیقت یاب در محل کارکنان شرکتی نصب شود معلوم می شود
        که کیا چند مرده حلاجن
        البته بازرس وقتی میاد همه نیروهای شرکتی رو بچه ترس میکنن
        حمایت لطفا مسولین عزیز
        یاعلی

      • عمادی

        با سلام چطور امور استخدامی کشور ما توی این سالها که کارگران زحمت کش وبا تبحر‌وبامدارک دانشگاهی بالا داشتن بی‌گاری‌میکردند وصنعمت‌وتولید در تمام کشور پبشرفت‌داشت وای حقوقی‌که درخور توانایی وتخصصشون باشه نمیگرفتن آن زمان نیامد دنبال نبخگان بگردد وکه اتفاقا اکثراشون جزو نبخگان وبا‌تخصص وبسیار کارآمد بودن دنبال نخبگان نبود چه دستی در کار است که سازمان استخدامی سنگ شرکتهای این مافیای پیمانکاری که نصف حقوق این زحمت‌کشان رو به جیب میزد میزنندوحالا آمده همینکه دولت انقلابی ودر‌کنا. مجلس انقلابی به اصل واقعیت رسیدن ومیخوانند به آن خاتمه بدهند این سازمان مخالفت میکنند مگر توی این سالها توی این همه نیروی‌های متخصص وبا سواد نخبگان نبودن اصل حرف رو مجلس دولت میزنند نظر سازمان استخدامی ذره آیی منطقی نیست تا الان کجا بودی

      • خان علی

        ما کارگران خوزستانی هم با طرح ساماندهی و تبدیل وضعیت کارکنان که و کارگران پیمانکار شیمیایی رازی ماهشهر و شرکتهای اطراف راضی هستیم که این طرح اجرا ح شود

      • ناشناس

        متاسفانه هیچ صحبتی از تبدیل وضعیت نیروهای فنی و مالی دهیاری های سطح کشور نیست

      • ناشناس

        انگار هر چه قانون و مقررات تسویب می شود پالایشگاه اصفهان زیر بارش نمی رود لطفا دلیلش چیست آخر خصوصی مال پدرش است یا بودجه کشورو بیت المال پدرش چرا از قانون تمکین نمی شود

      • ناشناس

        لطفا دوربین حقیقت یاب را پالایشگاه اصفهان بیاورید تا چیز های جالبی پیدا میشود بعد متوجه می شوید چه ظلمی در حق کارگران میشود

      • ناشناس

        دوربین حقیقت یاب بیاد ببینند چطوری با پارتی بازی بچه هاشان رسمی شودند مدرک هم مهم نیست

      • ناشناس

        با عرض سلام و احترام
        لطفا خواهشمندم از قوه قضاییه برای اجرا ونحوه درست قوانین استخدامی کشور ورود نمایید تا عدالت به طور حق در مورد پالایشگاه اصفهان ابلاغ گردد ودست لابی گری و... حذف شود

      • میلاد

        با سلام. ما که نیروی شرکتی مخابرات هستم و 49درصد دولتی و مابقی بخش خصوصی هست چی؟ تا کی باید مثل برده ها کارکنیم با چندرغاز.
        تکلیف ما چیه؟

      • متین

        بسم تعالی
        همه این پیمانکاران وشرکت های واسطه اخلالگر هستند وهدفشان جز ناامیدی جوانان ونابودی نظام نیست که انشالله با هوشیاری مسئولین دلسوز نیت شوم آنها برملا میشود

      ارسال نظر