ماجرای جنجالی ابر متان در آسمان تهران چه بود؟

براساس خبر منتشرشده توده‌ای از گاز متان به طول نزدیک به «پنج کیلومتر» در جنوب تهران مشاهده شده است.

ماجرای جنجالی ابر متان در آسمان تهران چه بود؟

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند تهران درباره گزارش ناسا از ابر ۵ کیلومتری گاز متان در آسمان تهران توضیحاتی داد.

مهدی عزیزی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند تهران در واکنش به گزارش ناسا مبنی بر وجود ابر ۵ کیلومتری گاز متان در جنوب تهران گفت: خبری به ما رسیده است و با و دوستان دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران و محیط زیست موضوع مطرح شده است.

وی ادامه داد: هنوز چیزی به صورت مکتوب به ما نرسیده به آنها واصل نشده است و موضوع خبر است و نیازمند بررسی‌های بیشتر است اقدامی که در کهریزک منجر به تولید گاز متان شود انجام نمی‌دهیم ولی بحث پسماند تر وجود دارد که ما هوا دهی را برای آن انجام می‌دهیم.

عزیزی بیان کرد: محل‌های مختلفی در کهریزک وجود دارد که می‌تواند عامل این موضوع باشد البته منوط به این است که تأیید شود البته هنوز گزارشی نداریم گزارش باید مکتوب به ما اعلام شود

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند تهران در مورد انتشار بوی نامطبوع آراد کوه گفت: در یکسال گذشته گزارشی درباره انتشار بوی نامطبوع نداشتیم و اقدامات مؤثری انجام داده ایم البته اینکه به صورت کلی ادعا کنم بو وجود ندارد درست نیست البته ما مدیریت پسماند می‌کنیم که قسمتی دفع و قسمتی تفکیک و قسمتی توسط زباله سوز سوخته می‌شود.

گزارش ناسا از ابر ۵ کیلومتری متان در آسمان تهران

برخی رسانه‌ها از وجود گاز متان در آسمان تهران خبر داده و به تصاویر ماهواری ناسا استناد کرده‌اند، در همین راستا سازمان پسماند توضیحاتی ارائه کرد.

براساس خبر منتشر شده توده‌ای از گاز متان به طول نزدیک به «پنج کیلومتر» در جنوب تهران مشاهده شده است. ناسا می‌گوید این ابر غول‌آسا مربوط به یکی از مکان‌های دفع زباله کلان‌شهر تهران است. براساس این گزارش، ناسا تاکنون ۵۰ نقطه را به عنوان منشا انتشار گاز متان در جهان شناسایی کرده است، جنوب تهران یکی از این نقاط است.

اما حسین حیدریان، معاون پردازش و دفع سازمان پسماند شهرداری تهران در این رابطه توضیح داد: در مرکز آراد کوه ۶۰ سال است که زباله‌ها پردازش و دفن می‌شود و اگر به ایجاد ابر متان بود در این مدت نیز باید این ابر دیده می‌شد.

او ادامه می‌دهد:‌در گذشته ما در آراد کوه دفن مطلق داشتیم که از دهه ۸۰ میزان دفن مطلق کاهش داشته و در حال حاضر بیشتر زباله‌هایی که به آراد کوه می‌رسد پردازش می‌شود و و بخش آلی زباله نیز را به صورت هوازی تبدیل به co۲ می‌کنیم و تولید متان به اندازه‌ای نیست که ابری ایجاد کند.

حیدریان اضافه می‌کند: اگر متان به تراکم ۱۵ درصد برسد منفجر می‌شود و به همین دلیل تراکم این گاز همیشه زیر ۵ درصد است که ابری در این میزان تراکم ایجاد نمی‌شود.

او با اشاره به طول ۵ کیلومتری ابر دیده شده نیز می‌گوید:‌با توجه به این که در منطقه جنوب تهران شاهد جریانات هوایی افقی و عمودی هستیم و وزش باد شدید غلظت گاز نداریم و پراکنده می‌شوند.

حیدریان معتقد است که، چون اطلاعات ناسا براساس تصاویر ماهواره‌ای است ممکن است ابر مشاهده شده ابرمتان نباشد که این موضوع باید بررسی شود، اما قطعا مربوط به مجموعه آراد کوه نیست و فعالیت‌های این مجموعه چنین ابری را ایجاد نکرده است./ اکو ایران

دیگر رسانه ها

کدخبر: 49506

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر