این واکسن‌ها را برای دز چهارم نزنید | دیگر واکسنی وارد نمی شود

یک داروساز با بیان اینکه واکسن‌های ویروس کشته شده مانند سینوفارم و بهارات برای دوز چهارم چندان مناسب نیستند، گفت: بر اساس تحقیقات، واکسن‌های با مکانیسم پروتئینی مثل اسپایکوژن، پاستوکووک و آسترازنکا برای دوز چهارم بسیار بهتر هستند.

این واکسن‌ها را برای دز چهارم نزنید | دیگر واکسنی وارد نمی شود

یک داروساز با بیان اینکه واکسن‌های ویروس کشته شده مانند سینوفارم و بهارات برای دوز چهارم چندان مناسب نیستند، گفت: بر اساس تحقیقات، واکسن‌های با مکانیسم پروتئینی مثل اسپایکوژن، پاستوکووک و آسترازنکا برای دوز چهارم بسیار بهتر هستند.

فرزانه شمشیرگران اظهار کرد: واکسن پاستوکووک بر اساس نامه‌ای از مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر تاریخ انقضای آن تا یک سال دیگر تمدید شده است.

وی با بیان اینکه بر اساس بررسی مطالعه پایداری فرآورده در زمان‌های خاص، پایداری واکسن کرونا را در بازه‌های زمانی مختلف تولید پایداری فرآورده‌های دارویی از همه نظر بررسی می‌کنند، افزود: در این بازه‌های زمانی از زمان تولید پایداری فرآورده دارویی بررسی می‌شود تا مطمئن شویم فرآورده دارویی از نظر safety، ایجاد پاسخ مناسب ایمنی در بدن و کارآیی قابل استفاده است.

این داروساز افزود: واکسن کرونا به علت اینکه محصولی است که نیاز به آن ضروری و زیاد بوده و باید در اسرع وقت در دسترس مردم قرار گرفته شود، پایداری آن فقط در ماه‌های صفر و ۳ و ۶ از زمان تولید آن بررسی شده و بعد برای تزریق وارد بازار شده است که طبق نتایج به دست آمده تا شش ماه کاملاً سالم و موثر است و مردم می‌توانند آن را تزریق کنند.

وی با بیان اینکه واکسن پاستوکووک جزو این واکسن‌هاست که پایداری آن مورد بررسی قرار گرفت، ادامه داد: واکسن پاستوکووک به دلیل اینکه در ایران تولید شده و مراحل تست و تزریق آن در ایران بوده، این امکان یعنی اکستند تاریخ برای آن وجود دارد و تا یک سال تاریخ انقضای آن افزایش پیدا کرد.

شمشیرگران بیان کرد: در مورد واکسن آسترازنکا به دلیل اینکه مراحل ساخت و تولید آن در کشور ما نبوده ما نمی‌توانیم تاریخ آن را تغییر دهیم، اما در سایت اصلی واکسن آسترازنکا تاریخ انقضای واکسن‌ها اواسط برج ۷ میلادی ذکر شده که بر اساس آن تاریخ ویال‌های ایران هم بروز شده است.

این داروساز با تاکید بر اهمیت اطلاع رسانی به عموم، بیان کرد: واکسن فایرز و مادرنا و سینوفارم هم اکستند تاریخ انقضا را انجام داده‌اند، اما تفاوت آنها با ما این است که آنها اطلاع رسانی دقیق و صحیح دارند و شفاف علت همه این موضوعات را توضیح می‌دهند تا شک و نگرانی باقی نماند.

دوز یادآور و شرایط تزریق

شمشیرگران ضمن گوشزد کردن افزایش آمار کرونا، یادآور شد: با توجه به زیاد شدن آمار مبتلایان و بستری‌های کرونا از مردم می‌خواهیم از تزریق دوز یادآور غافل نشده و براین اساس همه گروه‌های سنی که بیشتر از شش ماه از تزریق آخرین نوبت واکسن آنان گذشته است حتماً باید دوز یادآور را تزریق کنند.

وی با بیان اینکه همانطور که می‌دانیم عملکرد درست و خوب واکسیناسیون سبب کاهش مرگ و میر و ابتلا شده و با تزریق دوز سوم و چهارم شاهد روند کند و شکست کرونا خواهیم بود، ادامه داد: پس باید اول دوز سوم را تزریق کرده و سپس دوز چهارم را تزریق کنید، حتی اگر قبلا هم مبتلا به امیکرون شده باشید باز هم احتمال ابتلا وجود دارد پس از تزریق واکسن غافل نشوید.

شمشیرگران بیان کرد: بهترین واکسن‌های موثر بر جهش کرونا واکسن‌های BA.۵ و BA.۴ مانند مادرنا و فایزر هستند که اگر دسترسی دارید، واکسینه شوید.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بهترین واکسن برای تزریق پاستوکووک و اسپایکوژن هستند، یادآور شد: اگر علائم سرماخوردگی، عطسه و آبریزش بینی، تهوع، شکم درد، اسهال و علائم گوارشی دارید بهتر است واکسن را تزریق نکرده تا کاملاً حالتان بهبود یابد.

خداحافظی با آسترازنکا در ایران | دیگر برنامه‌ای برای واردات واکسن‌ خارجی نداریم

سخنگوی وزارت بهداشت در حالی که همچنان برخی کشورها برای ورود مسافران خارجی به کشورشان تنها واکسن‌های معدودی را می پذیرند می‌گوید: در سال ۱۴۰۱ برنامه‌ای برای خرید واکسن خارجی کرونا نداریم و بار اصلی تامین واکسن کشور را از این پس، واکسن‌های داخلی به دوش خواهند داشت.

پدرام پاک‌آیین، سخنگوی وزارت بهداشت در این رابطه به همشهری‌آنلاین می‌گوید: خوشبختانه از جهت تولید واکسن به مرحله بسیار خوبی رسیده‌ایم و به همین دلیل از آبان سال گذشته (سال ۱۴۰۰) واردات واکسن به کشور نداشته‌ایم. البته در ماه‌های بعد از آن تعداد محدودی واکسن آسترازنکا به صورت اهدایی وارد کشور شد.

پاک‌آیین با بیان این که از این به بعد، بار اصلی تامین واکسن کشور را واکسن‌های داخلی به دوش خواهند کشید، می‌گوید: در سال ۱۴۰۱ هم برنامه‌ای برای خرید واکسن خارجی نداریم.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که با این اوصاف، تکلیف مسافران و ورزشکاران که قصد خروج از کشور و سفر به اروپا و ... را دارند، چیست؟ اظهار می‌کند: با توجه به ترکیب انواع  واکسن‌هایی که در دسترس بوده، ۹۲ درصد هموطنان برای سفرهای خارجی با مشکل مواجه نیستند. ضمن آن که بسیاری از کشورهای جهان در حال حاضر الزامی به تزریق واکسن آسترازنکا ندارند.

او ادامه می‌دهد: با توجه به پیگیری‌هایی که اداره کل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت به عمل آورده، برای سفرهای خارجی درصدی آسترازنکا باقی مانده و تدابیر لازم برای مسافران خارجی اندیشیده شده و پیش‌بینی این است که چالشی برای سفرهای خارجی هموطنان نخواهیم داشت.

پاک‌آیین درباره ورود واکسن چینیِ سینوفارم هم می‌گوید: واکسن سینوفارم فعلا در کشور در دسترس است و با توجه به ذخایر موجود، فعلا برنامه‌ای برای خرید واکسن خارجی نداریم و تولیدات داخل برای تامین نیازهای اصلی کافی است.

اردیبهشت امسال بود که محسن زهرایی، رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با بیان این موضوع که در شرایط فعلی ذخایر واکسن ما کافی است و طبیعتا واردات واکسن‌ ماه‌ها است که انجام نشده، گفت: آخرین محموله‌های وارداتی واکسن مربوط به آبان ۱۴۰۰ بود و به جز موارد محدود که واکسن آسترازنکا به صورت اهدایی وارد کشور شد که مصرف آن هم محدود به کسانی است که قصد سفر بین‌المللی دارند، مورد دیگری واردات نداشته‌ایم.

زهرایی هفته گذشته (۲۳ تیر) نیز در گفتگو با رسانه‌ها خبر داده بود که در حال حاضر میزان واکسن‌های خارجی مانند آسترازنکا رو به پایان است و فعلا وارداتی نخواهیم داشت. مگر اینکه پس از انجام ارزیابی‌ها برای مسافران خارجی، تعداد محدودی واکسن بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌گرفته وارد کنیم.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 31897

ارسال نظر