اتفاق مهم در بازار برنج | برنج گران می‌شود؟

وقتی برنج در روال عادی وارد بازار نشود و به دوره ممنوعیت بخورد و به طور کل وارد بازار نشود، بازار با کمبود و گرانی برنج مواجه خواهد شد.

اتفاق مهم در بازار برنج | برنج گران می‌شود؟

افزایش قیمت برنج داخلی با واردات بی‌رویه برنج خارجی همراه است؛ اتفاقی که هم به ضرر خریداران برنج و هم فروشندگان برنج است. اگر برنج به دوره ممنوعیت بخورد و وارد بازار نشود، بازار با کمبود و افزایش قیمت برنج مواجه خواهد شد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج ایران گفت: ترخیص برنج از ابتدای فصل برداشت یعنی اول مرداد تا پایان فصل برداشت یعنی پایان آبان‌ماه ممنوع است.

مسیح کشاورز، دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با اشاره به اینکه ممنوعیت فصلی واردات برنج همچنان پابرجا است، اظهار کرد: اخیرا اخباری مبنی بر لغو ممنوعیت واردات منتشر شده که انتشار چنین اخباری نتیجه‌ای جز بر هم زدن نظم بازار و تعادل در تامین و عرضه برنج ندارد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران ادامه داد: با توجه به اینکه چند روزی بیشتر تا آغاز ممنوعیت فصلی واردات برنج نمانده  انتشار چنین اخباری فعالیت واردکنندگان را کند می‌کند. زیرا آنها باید در این مدت باقی‌مانده تمامی برنج‌های موجود در گمرک را ترخیص کنند بنابراین مجبور هستند کرایه بیشتر داده و کارگر بیشتری بگیرند در غیر این صورت برنج‌ها ۴ ماه در انبار می‌مانند و هزینه‌های انبارداری مشمولشان شده یا عودت داده می‌شوند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج ایران اضافه کرد: وقتی برنج در روال عادی وارد بازار نشود و به دوره ممنوعیت بخورد و به طور کل وارد بازار نشود، بازار با کمبود و گرانی مواجه خواهد شد و واسطه‌ها به دنبال این موضوع هستند.

کشاورزی تصریح کرد: درخواست کاهش دوره ممنوعیت فصلی واردات برنج را داشتیم که هنوز در دولت با آن موافقت نشده است.

دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج ایران در پایان گفت: ممنوعیت واردات برنج از ابتدای مرداد تا پایان آبان‌ماه به مدت ۴ ماه برقرار است.

واردات بی‌رویه برنج خارجی و افزایش قیمت برنج داخلی

مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی گیلان گفت: اشتباه در محاسبه مصرف سرانه برنج، منجر به دپوی بخشی از برنج با کیفیت گیلان شد.

رضوان انشیه، مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی گیلان با بیان اینکه برای میزان واردات برنج خارجی به طور معمول میزان تولید و مقدار سرانه مصرف برنج محاسبه می شود تا در صورت نیاز به بیشتر از مقدار تولید، اقداماتی برای واردات انجام شود، اظهار کرد: محاسبه سرانه مصرف برنج درست نبود و این نادرستی منجر به اجازه واردات برنج خارجی و آسیب به برنجکاران داخلی شد.

مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی گیلان افزود: واردات بی‌رویه برنج خارجی و افزایش قیمت برنج داخلی منجر به دپو شدن برنج باکیفیت گیلان شده است.

انشیه ادامه داد: برنج داخلی گیلان به دلیل برخورداری از کیفیت بالا قیمتی بسیار بیشتر از برنج‌های پرمحصول مشابه در سایر استان ها دارد و باید در خرید تضمینی با قیمت بیشتر از کشاورزان خریداری شود.

مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی گیلان خاطرنشان کرد: مسئولین مربوطه از جمله سازمان جهاد کشاورزی استان و تعاون روستایی گیلان به گونه های مختلف برای حل بحران برنج های دپو شده ورود کرده اند و تلاش های مضاعفی را انجام داده اند اما در بازه زمانی باقی مانده پیداکردن مشتری کمی سخت است.

انشیه با بیان اینکه رایزنی هایی با تعاون روستایی و مدیریت اتحادیه تعاون روستایی گیلان انجام شد و درخواستی هم از سوی سازمان کشاورزی از صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی صورت گرفـت، خاطرنشان کرد: توانستیم ۳میلیارد تومان تسهیلات برای حل فروش برنج های دپو شده انجام دهیم و به این ترتیب ۳۳تن برنج خریداری شد.

مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی گیلان تصریح کرد: صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی ماهیت مالی دارد و از ۴۹درصد سهام دولتی و ۵۱ درصد سهام خصوصی تشکیل شده است.

انشیه با بیان اینکه این صندوق به اعضای خود تسهیلات ارزان قیمت اعطا می کند و در مواقع بحرانی به کمک اعضا می آید، گفت: در صندوق به تناسب درصد بخش خصوصی پول گذاشته می شود اما ۴سال است که دولت سهم خود را تامین نکرده است.

مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی گیلان افزود: تسهیلات کم بهره این صندوق با توجه به تورم جوابگوی مساله های جاری تولیدکنندگان نیست. تلاش ما این است از فشار بر تولیدکنندگان کاسته شود. اگر دولت نیز درصد سهم خود را در این صندوق تامین می کرد برای تسهیلات و کمک به فروش برنج های دپوشده می توانستیم گام های موثرتری برداریم.

مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی گیلان با اشاره به تخصیص اعتبار دو و نیم هزار میلیارد تومانی دولت برای خرید برنج دپوشده تاکید کرد: نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی هوشیار باشند تا از خرید برنج های دپو شده گیلان با قیمت مناسب غفلت نشود زیرا برنج گیلان با کیفیت است و نباید قیمت خرید آن همانند برنج‌های دیگر در نظر گرفته شود که در این صورت اعتبار در نظر گرفته شده برای فروش برنج ارزان‌تر می‌رود و برنج کیفی گیلان همچنان روی دست کشاورز می ماند.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 97567

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر