رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهادکشاورزی:

قیمت ادوات کشاورزی بالا نیست، درآمد کشاورز پایین است

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهادکشاورزی با اشاره به کاذب بودن بخشی از نیاز کشور به تراکتور گفت: قیمت ادوات کشاورزی در کشور نسبت به جهان بالا نیست اما چون درآمد کشاورز ما به آن نسبت پایین است تصور می کنیم قیمت ادوات بالا است.

قیمت ادوات کشاورزی بالا نیست، درآمد کشاورز پایین است

ایسنا نوشت: رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهادکشاورزی با اشاره به کاذب بودن بخشی از نیاز کشور به تراکتور گفت: قیمت ادوات کشاورزی در کشور نسبت به جهان بالا نیست اما چون درآمد کشاورز ما به آن نسبت پایین است تصور می کنیم قیمت ادوات بالا است.

کریم ذوالفقاری در حاشیه نخستین نمایشگاه جامع کشاورزی  با بیان اینکه برخی مکانیزاسیون را فقط در مفهوم تراکتور می بینند، گفت: مکانیزاسیون به معنای ورود فناوری، ماشین ها و ادوات کشاورزی به مکان تولید از جمله مزرعه ماهی، مزرعه گندم و دامداری و... است.

وی ادامه داد: برنامه آینده ما برای مکانیزاسیون استفاده از فناوری های نوین و بومی سازی فناوری است.تاکیدمان بر واردات نیست بلکه هدف بومی سازی ادوات و انتقال دانش است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در پاسخ به گرانی ادوات کشاورزی برای کشاورزان و برنامه وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه گفت: قیمت ادوات در ایران نسبت به جهان بالا نیست اما چون درآمد کشاورز ما به آن نسبت پایین است تصور می کنیم قیمت ادوات بالا است. در برخی کشورها ۵۰ درصد درآمد کشاورز توسط دولت تامین می شود. یعنی اگر کشاورز ۱۰۰ میلیون درآمد داشته باشد ۵۰ میلیون تومان از جیب دولت تامین می شود در حالی که در کشور ما این عدد زیر ۱۰درصد است.

ذوالفقاری افزود: از دولت درخواست داریم به بخش کشاورزی توجه شود و یارانه بیشتری از محل فروش نفت به بخش مکانیزاسیون تخصیص یابد.

وی همچنین در خصوص کیفیت ادوات تولید شده در کشور نیز گفت:چند سالی است که شروع به تولید ادوات در کشور کردیم و باید در تکنولوژی این بخش نیز پیشرفت کنیم.ایراداتی در این زمینه وجود دارد که معتقدیم با تدبیر می توانیم در این بخش گام های خوبی برداریم.

وی با اشاره به اینکه وزارت جهادکشاورزی وظیفه قانونی در تولید و قیمت گذاری ادوات کشاورزی ندارد، گفت: بخشی از نیاز کشور به تراکتور کاذب است و ناشی از تفاوت قیمت کارخانه و آزاد آن است. بیش از ۲۰هزار دستگاه تراکتور در این ۹ماهه توسط شرکت تراکتور سازی توزیع شده است البته نیاز ما به تراکتور بیش از این اعداد است. در حال حاضر نیز بیش از ۲۰هزارنفر در صف درخواست تراکتور هستند.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 65410

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر