مجوز افزایش قیمت دلار صادر شد؟ دلار چند شد؟

اگرچه قیمت دلار در روزهای‌ گذشته در کف کانال ۵۰ هزار تومان قرار داشت اما امروز ناگهان روند ثابت بازار تغییر کرد و دلار خود را به رقم ۵۰ هزار و ۶۰۰ تومان کشاند.

مجوز افزایش قیمت دلار صادر شد؟ دلار چند شد؟

اگرچه قیمت دلار در روزهای‌ گذشته در کف کانال ۵۰ هزار تومان قرار داشت اما روز پنج‌شنبه ناگهان روند ثابت بازار تغییر کرد و دلار خود را به رقم ۵۰ هزار و ۶۰۰ تومان کشاند.

در دو هفته گذشته روند قیمت دلار نزولی بود و بازار ارز به سمتی‌ پیش می‌رفت که دلار را وارد کانال ۴۹ هزار تومان کند. 

اما روز پنج‌شنبه از ابتدای روز روند بازار تغییر کرد و دلار به نیمه کانال ۵۰ هزار تومان رسید. تحلیلگران بازار می‌گویند اگر قیمت دلار بتواند در بالای کانال فعلی بماند، می‌تواند به سمت بالا حرکت کند و مرز مقاومت‌ بعدی‌ برای دلار رقم ۵۰ هزار و ۸۰۰ تومان است. اگر دلار بتواند این مرز را هم پشت سر بگذارد، معاملات برای بازیگران بازار جذاب می‌شود و احتمال حرکت دلار به سمت کانال ۵۱ هزار تومان وجود دارد. 

اما علت افزایش قیمت دلار چیست؟ در چند روز گذشته بازار روند ثابتی‌ داشته و خبر سیاسی و اقتصادی خاصی‌ رخ نداده که بتواند بر بازار ارز تاثیر بگذارد. 

تنها خبری  که روز گذشته منتشر شد گزارش مرکز آمار ایران از ارزش دلاری صادرات ۸ ماهه ابتدایی امسال بود. گزارشی که نشان می‌دهد ارزش دلاری صادرات ایران نسبت به سال گذشته کاهش یافته و به ۳۲ میلیارد دلار رسیده است. این مساله می‌‌تواند سیگنال افزایش قیمت ارز را به بازار بدهد. اما به نظر نمی‌رسد که این سیگنال چنان قوی باشد که بتواند قیمت دلار را ظرف یک روز حدود ۵۰۰ تومان افزایش دهد.

از طرف دیگر در چند ماه گذشته سیاستگذار با تمام توان، قیمت دلار را مهار کرده و اجازه رشد قیمت را به این ارز نداده است. پس می‌توان گفت این افزایش با رضایت‌ و مجوز بازارساز انجام شده است. اما باید دید چه شرایطی پیش آمده که بازارساز کمی از فشار خود بر فنر ارزی را کاهش داده و اجازه رشد قیمت دلار را صادر کرده است. 

قیمت درهم مانند روز گذشته در ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان آغاز به کار کرد و در همین نرخ نیز بسته شد. با این قیمت درهم، دلار ۵۰ هزار و ۶۴۰ تومان برآورد می‌شود. قیمت تتر در معاملات چهارشنبه بین دو سطح ۵۰ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۵۰ هزار و ۸۰۰ تومان نوساند داد.

در پشت خط چهارشنبه صحبت‌های رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق مورد توجه معامله‌گران بود. حمید حسینی گفته  عراقی‌ها تصمیم دارند در چند ماه آینده معاملات غیررسمی دلار را در بازار عراق جمع کنند. به عقیده معامله‌گران در صورت چنین اتفاقی با توجه به وابستگی دلار تهران به دلار سلیمانیه می‌تواند در بازار اثرگذار باشد.

به عقیده معامله‌گران نوسان‌گیران با رشد اونس، دلار هرات را فروخته و در بازار طلای جهانی دست به خرید زدند. قیمت انس طلای جهانی در روز چهارشنبه با افزایش تا ۲۰۴۸ دلار بالا رفت و به واسطه آن طلای آب‌شده و سکه امامی بر خلاف دلار رشد داشتند. 

این معامله‌گران با استناد به قیمت دلار سلیمانیه که در معاملات چهارشنبه دچار شکاف بیش از ۴۰۰ تومانی با دلار هرات شد می‌گفتند در هرات آربیتراژ اونس و دلار شده است. با اینکه قیمت دلار هرات در معاملات چهارشنبه به کانال ۴۹ هزار تومان رفت اما قیمت دلار سلیمانیه حتی نتوانست زیر ۵۰ هزار و ۳۰۰ تومان تثبیت بدهد و در پشت خط با افزایش به بالای ۵۰ هزار و ۵۴۰ تومان بالا رفت.

تحلیل‌گران فنی معتقدند سرنوشت قیمت دلار در دستان قیمت انس طلا است. اگر قیمت انس طلا در معاملات انتهای هفته از سطوح کنونی عقب بنشیند دلار می‌تواند افزایش پیدا کند اما در غیر این صورت انس می‌تواند با افزایش به سمت قله تاریخی خود حرکت کند. همچنین مقاومت ۵۰ هزار و ۶۰۰ توما در بازار سلیمانیه مهم است اگر قیمت دلار روز پنج‌شنبه از این سطح عبور کند می‌تواند قیمت دلار هرات را به سمت مقاومت سوق دهد

منبع: تجارت نیوز -اکو ایران

دیگر رسانه ها

کدخبر: 116606

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر