چه اتفاقی در انتظار قیمت دلار است؟ فرمان دلار کجاست؟

قیمت دلار روز گذشته با وجود اخبار سیاسی نامساعدی که مخابره شد و ادامه‌دار شدن جنگ حماس و اسرائیل، در روند کاهشی قرار گرفت. برخی معامله‌گران برگشت قیمت این اسکناس به کف کریدور ۵۰ هزار تومانی را حاصل دخالت بازارساز می‌دانند.

چه اتفاقی در انتظار قیمت دلار است؟ فرمان دلار کجاست؟

قیمت دلار روز گذشته با وجود اخبار سیاسی نامساعدی که مخابره شد و ادامه‌دار شدن جنگ حماس و اسرائیل، در روند کاهشی قرار گرفت. برخی معامله‌گران برگشت قیمت این اسکناس به کف کریدور ۵۰ هزار تومانی را حاصل دخالت بازارساز می‌دانند.

به گزارش عرشه آنلاین روز گذشته قیمت دلار با کاهش هزار تومانی به کف کریدور ۵۰ هزار تومانی برگشت و با رقم ۵۰ هزار و ۳۰۰ تومان معامله شد.

روز گذشته برخی معامله‌گران روند کاهشی قیمت دلار را استراحت در مسیر صعودی دانستند. آنها به موضوع بیانیه روز سه‌شنبه حفظ تحریم‌های پیشین سازمان ملل علیه ایران در زمینه تسلیحاتی و موشکی اشاره کردند. به اعتقاد برخی از فعالان بازار، ارزپاشی بازارساز قیمت دلار را پایین نگه داشته و بعید نیست با این سیاست قصد درآوردن دلار از دست مال‌داران را داشته باشند.

گفتنی است بالاخره بازار ارز هرات بعد از ۱۴ روز باز شد اما تق و لق. بازار ارز هرات که شنبه دو هفته پیش به خاطر زلزله افغانستان تعطیل شده بود در روز شنبه بازگشایی شد و فقط قیمت نقدی ثبت شد.دیروز قیمت دلار در بازارهای همسایه نیز کاهش داشت. دلار در بازار هرات که پس از یک هفته تعطیلی به جهت زلزله هرات، حالا بازگشایی شده بود،‌ با قیمت ۴۹ هزار و ۹۰۰ تومان معامله شد. دلار سلیمانیه نیز با ۵۰ تومان کاهش به قیمت ۵۰ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد.

چرا بازارها در روز شنبه کاهشی شدند؟ 

روند افزایشی که دلار در هفته گذشته طی کرده بود تا در کانال ۵۱ هزار تومانی قرار بگیرد، دیروز به یکباره ریزش کرد. معامله‌گران بازار ارز روند نزولی دلار را با وجود ادامه بحران در منطقه خاورمیانه و عدم پذیرش لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا حاصل تلاش مضاعف و دست باز سیاست‌گذار می‌دانند.

معامله‌گران می‌گویند بازار ارز هرات تق و لق باز شده، درهم با تزریق زیر تراز میانی تثبیت داده، آخر ماه شده است و پول در بازار نیست، وضعیت بلوکه بازار سکه و طلا سنگین شده و اخبار جنگ هم به نشست‌های صلح رسیده است. 

بیانیه دبیرخانه شورای امنیت درباره پایان تحریم های پهپادی و موشکی ایران هم‌، علامت مثبتی برای بازار بود. به عقیده معامله‌گران همه این‌ها در کنار هم یک بازار نزولی ساختند.

در بازار شنبه صحبت‌های محمدرضا پورابراهیمی،‌ رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در همایش ملی صادرات، مورد توجه معامله‌گران بود. پورابراهیمی گفته برای اولین بار تراز تجاری در ۶ ماهه اول سال به منفی ۶ میلیارد دلار رسیده که به سیاست‌های ارزی بانک مرکزی برمی‌گردد. با این صحبت‌ها معامله‌گران دوباره درمورد این بحث کردند که عامل تورم دلار نیست و تراز تجاری و تورم بالاست که عامل اصلی رشد قیمت دلار است. گروهی هم‌ می‌گفتند پورابراهیمی از بانک مرکزی به خاطر شرکت نکردن در جلسات کمیسیون اقتصادی مجلس انتقام گرفته است.

البته در کنار این بحث‌ها، خبر هفته پیش اتاق بازرگانی هم که به پیمان سپاری ارزی نقد داشتند دست به دست می‌شد.

خبر دومی که در روز شنبه، زیاد در بازار چرخید درمورد واردات طلا بود. طبق گزارش گمرک در ۶ ماهه سال جاری ۷ تن و ۴۵۳ کیلو طلا وارد کشور شده. این گزارش درحالی است که معاون وزیر صمت در شهوریور ماه مدعی شده بود پنج تن طلا در دو هفته اخیر وارد کشور شده‌است.

گروهی از معامله‌گران فنی معتقدند نهایت نزول طلای آبشده تا ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است و بعد از آن دیگر کار نزول تمام است. این دسته می‌گویند با ورود به ماه جدید، پول جدید به بازار می‌رسد و بازار دوباره جان می‌گیرد. اما در مقابل گروهی هستند که معتقدند دلار که کاهشی شده، برای انس طلا هم تحلیل‌گران بزرگ کیتکو هفته‌را نزولی اعلام کردند، پس بازار طلا می‌تواند همچنان بر مدار نزول باشد.

گفتنی است در روزهای گذشته آمریکا تحریم‌های نفتی ونزوئلا را کاهش داده است. به زعم برخی کارشناسان، تغییر مقصد نفت صادراتی ونزوئلا، این فرصت را برای ایران ایجاد می‌کند که نفت خود را با حجم بیشتری در بازار چین جایگزین نفت ونزوئلا کند. تخفیف نفتی ونزوئلا بیش از ۲۰ دلار بر بشکه بود و حال با کمرنگ شدن نفت ونزوئلا، به‌طور طبیعی قیمت نفت ایران در بازار خاکستری چین نیز افزایش می‌یابد؛ یعنی هم می‌توان میزان صادرات نفت ایران به چین را افزایش داد و هم تخفیف را کاهش داد. به نظر می‌رسد این موضوع نیز به آسوده‌ خاطری سیاست‌گذار برای مهار قیمت دلار در ماه‌های آینده کمک کرده است.

قیمت نرخ‌های مختلف

روز شنبه ۲۹ مهر در سایت معاملات الکترونیکی ارز (ETS) اسکناس دلار با قیمت ۴۱ هزار و 221 تومان عرضه شد و تغییر یک تومانی داشت. دلار حواله نیز بدون تغییر و با رقم ۳۷ هزار و ۴۷۴ تومان عرضه شد. همچنین قیمت دلار نیمایی مانند هفته‌های گذشته روی رقم ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان ثابت بود.

قیمت ارزهای موثر

روز شنبه اسکناس یورو با رقم ۵۳ هزار و ۲۵۷ تومان معامله شد و کاهش ۹۰۰ تومانی داشت. قیمت اسکناس یورو در سایت معاملات الکترونیکی ارز (ETS) با رقم ۴۳ هزار و ۶۵۶ تومان تعیین شد و افزایش ۲۴۳ تومانی داشت. یوروی حواله نیز با رقم ۳۹ هزار و ۶۸۷ تومان قیمت‌گذاری شد و کاهش ۲۲۰ تومانی داشت.

روز گذشته درهم امارات کانال ۱۴ هزار تومانی را از دست داد و با رقم ۱۳ هزار و ۸۵۰ تومان معامله شد. در سایت معاملات الکترونیکی ارز (ETS) حواله درهم با رقم ۱۰ هزار و ۲۰۴ تومان و  اسکناس درهم نیز با رقم ۱۱ هزار و ۲۲۴ تومان درج شد و تغییر قیمت نداشت.

منبع: اکو ایران -تجارت نیوز

دیگر رسانه ها

کدخبر: 106930

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر