ایران ۱۰۰هزار دلار آمریکا می گیرد اقامت 5 ساله می دهد

با ۱۰۰هزار دلار اقامت ۵ساله ایران بگیرید

ایران ۱۰۰هزار دلار آمریکا می گیرد اقامت 5 ساله می دهد

وزارت اقتصاد با هدف متنوع‌کردن مسیرهای ورود سرمایه به ایران برای سپرده‌گذاری بلندمدت ارزی و یا سرمایه‌گذاری طرحی را آماده کرده که قرار است به‌زودی تصویب و ابلاغ شود. مسیر جدید ورود سرمایه به کشور به‌نظر با چاشنی اقامت ۵ساله، به‌گونه‌ای موانع گذشته را برخواهد داشت 

دولت سابق حداقل سرمایه‌گذاری یا سپرده‌گذاری ارزی برای اقامت ۵ساله را ۲۵۰هزار دلار اعلام کرده بود که ۸شهریور سال گذشته بابک دین‌پرست، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور در مصاحبه با سایت‌های داخلی این مصوبه را «ناموفق» خواند و دلیل شکست این تصمیم را بالا بودن رقم سرمایه‌گذاری اعلام کرد که باعث شده حتی یک مورد تقاضا در این چارچوب صورت نگیرد.

حالا دولت سیزدهم که کف سرمایه‌گذاری یا سپرده‌گذاری بلندمدت ارزی را ۱۵۰هزار دلار پایین آورده، امیدوار است با برداشتن موانع و کوتاه‌کردن مسیر، ورود سرمایه به کشور بیشتر شود.

میانبر ورود سرمایه‌ها

به گزارش همشهری‌، دستورالعمل جدید نحوه ورود سرمایه برای سپرده‌گذاری بلندمدت ارزی جهت اخذ اقامت ۵ساله به روش حواله و اسکناس ارز مستند به اظهارنامه ارز همراه مسافر مشخص خواهد شد و به این ترتیب بانک مرکزی اجازه دارد به نیابت از بانک مرکزی نسبت به انعقاد قرارداد سپرده‌گذاری ارزی ویژه در قالب افتتاح حساب ارزی به میزان حداقل ۱۰۰هزار دلار آمریکا و یا معادل آن به سایر ارزهای جهان‌روا به‌صورت حواله و اسکناس برای متقاضیان اتباع خارجی اقدام کند. البته این بانک ابتدا باید از اصالت مستندات ورود ارز ازجمله اظهارنامه ارز همراه مسافر اطمینان حاصل کند و خروج اصل سپرده‌های ارزی به خارج از کشور پس از لغو اقامت به‌صورت اسکناس با همان ارز و پس از تأیید وزارت کشور و سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران ممکن خواهد بود.

افزون‌بر اینکه بانک‌های برون‌مرزی می‌توانند با مجوز و تأیید بانک مرکزی نسبت به جذب سپرده‌ها اقدام کنند و ورود سرمایه نقدی از طریق بانک‌های خصوصی و دولتی ایرانی به‌صورت حواله و اسکناس با ثبت در سامانه‌های مورد تأیید بانک مرکزی ازجمله نیما و سنا مجاز است. البته با اعلام وزارت اقتصاد، ورود سرمایه نقدی به‌صورت اسکناس باید مستند به اظهارنامه ارز همراه مسافر باشد و گمرک موظف است اظهارنامه ارزی را بدون هیچ‌گونه محدودیت در کف و سقف میزان سرمایه نقدی ورودی ثبت و صادر کند.

ورود و خروج تهاتری

با اعلام وزارت اقتصاد امکان ورود سرمایه از طریق تهاتر با سرمایه‌گذار خارجی و داخلی ورود سرمایه سرمایه‌گذار خارجی از طریق تهاتر سرمایه با سرمایه‌گذار خارجی که قصد خروج منابع ازجمله سود اصل سرمایه و عواید حاصل از سرمایه را دارند هم مجاز خواهد بود. در این روش سرمایه‌گذار خارجی دارای مجوز سرمایه‌گذاری خارجی که قصد ورود سرمایه خارجی به کشور را دارد، سرمایه نقدی خود را با سرمایه‌گذار خارجی دیگری که مجوز انتقال دارد، تهاتر می‌کند.

افزون بر اینکه راه تهاتر بین سرمایه‌گذار خارجی با فعالان اقتصادی داخلی کشور جهت واردات کالاهای سرمایه‌ای، ماشین‌آلات، تجهیزات و مواداولیه خطوط تولید باز می‌شود و سرمایه‌گذار داخلی از محل ارز با منشأ خارجی سرمایه‌گذار خارجی، از طریق انعقاد قرارداد با این سرمایه‌گذاران، مبادرت به واردات قانونی کالای مجاز با تأیید وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران می‌کند. نتیجه اینکه پس از واردات قطعی کالا به کشور و به‌کارگیری آن در بانک مرکزی و واریز معادل ریالی ارزش کالای وارد شده مورد تأیید گمرک، از طرف سرمایه‌گذار داخلی به‌حساب شرکت سرمایه‌پذیر سرمایه‌گذار خارجی در ایران، به‌عنوان سرمایه خارجی وارده سرمایه‌گذار خارجی در دفاتر سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران ثبت می‌شود.

پشت صحنه ماجرا

پیش از این مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری خارجی گفته بود: میزان سپرده‌گذاری مورد نیاز جهت سرمایه‌گذاری، از ۲۵۰هزار دلار به ۹۰هزار یورو کاهش یافته است و مدت اقامت آن هم ۵سال خواهد بود. ابوالفضل کوده‌ئی با اشاره به تصویب پیشنهاد وزارت اقتصاد در هیأت دولت درخصوص «کاهش میزان حداقل سرمایه یا سپرده» و «افزایش سال‌های مجوز اقامت» برای سرمایه‌گذاران خارجی، هدف از این مصوبه را تشویق هر چه بیشتر اتباع کشورهای خارجی و به‌ویژه همسایه برای سرمایه‌گذاری در ایران اعلام کرد.

وی تصریح کرد: بر این مبنا، فرد سرمایه‌گذار، مدیران و کارشناسان خارجی وی و نیز مدیران و کارشناسان خارجی بنگاه‌های اقتصادی که سرمایه خارجی در آن به‌کار گرفته شده باشد، به علاوه همسر، فرزندان ذکور زیر ۱۸سال و اناث مجرد و پدر و مادر تحت تکفل آنها نیز از مزایای این مصوبه برخوردار خواهند شد.

پیامد یک تصمیم

سؤال اینجاست که درحالی‌که برخی کشورها ازجمله دولت‌ ترکیه در قبال ۲۵۰هزار دلار سرمایه‌گذاری در این کشور، اقامت دائم و شهروندی می‌دهد، چرا سقف اقامت در ایران کوتاه‌ است و آیا انگیزه لازم برای سرمایه‌گذاری ایجاد می‌کند؟ شکست طرح اقامت ۵ساله با ۲۵۰هزار دلار سرمایه‌گذاری در دولت سابق باعث شده تا دولت سیزدهم میزان حداقل سرمایه‌گذاری را پایین بیاورد و از این طریق هم اقدام به جذب ارز بیشتر کند و هم اینکه بخشی از نیاز ارزی بازرگانان و فعالان اقتصادی را با مدل تهاتر با سرمایه‌گذاری خارجی پوشش دهد.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 102380

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر