اسپانیا به سارا خادم‌الشریعه تابعیت اعطا کرد

دولت اسپانیا به سارا خادم‌الشریعه، شطرنج باز ایرانی تابعیت اعطا کرد

 اسپانیا به سارا خادم‌الشریعه تابعیت اعطا کرد

دولت اسپانیا به سارا خادم‌الشریعه، شطرنج باز ایرانی تابعیت اعطا کرد

دولت اسپانیا به سارا خادم‌الشریعه که در این کشور به نام «سارا خادم» معروف است، به همراه هفت مخالف حکومت نیکاراگوئه تابعیت اسپانیایی اعطا کرد.

رسانه‌های اسپانیایی روز چهارشنبه چهارم مرداد با انتشار این خبر نوشتند که خانم خادم‌الشریعه اولین ورزشکاری نیست که تابعیت اسپانیایی به او داده می‌شود و در هفته‌های اخیر دولت مادرید اقدام مشابهی را در مورد دیگر ورزشکاران جهان انجام داده بود.

با این حال، به نوشته این رسانه‌ها، اعطای تابعیت به این شطرنج‌باز ایرانی، استقبال از یک ورزشکار نیست، بلکه قدردانی از فردی است که از حقوق خود دفاع کرده است

سارا خادم‌الشریعه پدیده شطرنج زنان ایران سال پیش به‌عنوان نماینده ایران در رقابت‌های شطرنج آلماتی قزاقستان  با برداشتن روسری خبرساز شد

از همان روز نخست که او چنین کرد، شایعه شد که دیگر قرار نیست به ایران برگردد و می‌خواهد به کشور دیگری مهاجرت کند. چند روز بعد، رسانه‌های اسپانیایی خبر دادند که برترین دختر شطرنج‌باز ایران راهی اسپانیا شده؛ ولی اسم شهری را که او و همسرش قرار شده در آنجا ساکن شوند مطرح نکردند.

یکی، دو روز بعد هم سارا با انتشار متنی در صفحه اینستاگرامش، مهاجرتش از ایران را تأیید کرد؛ ولی شایعه پناهندگی‌اش را تکذیب کرد. او گفت که مهاجرتش سیاسی نیست و تصمیمی خانوادگی بوده و همچنین عنوان کرد که حتما یک روز به ایران برمی‌گردد. با‌این‌حال از همان زمان تا به الان دیگر خبری از فعالیت‌های سارا خادم‌الشریعه نبود تا اینکه روز گذشته، عکس او روی جلد روزنامه مطرح«ال‌پائیس»  اسپانیا رفت. سارا درگفت‌وگوی به نسبت بلندی که با این روزنامه اسپانیایی داشته، برای اولین بار بعد از مهاجرتش از ایران صحبت کرده و درباره دلیلش برای مهاجرت، انتخاب اسپانیا، ادامه دوران حرفه‌ای‌اش، زندگی زنان در ایران و البته آینده ایران حرف زده است.

او در همین گفتگو هم سعی کرده به گواه پرسشگر محافظه‌کار باشد. سارا ابتدا درباره مهاجرتش از ایران می‌گوید: «اگر بخواهم به بهترین شکل احساس کنونی‌ام را توضیح دهم، باید بگویم حس مبهمی دارم. راستش قبل از تولد پسرم، هرگز به مهاجرت فکر نکرده بودیم. به‌واسطه شطرنج، من سفر‌های زیادی کرده بودم. واقعیت این است که در خاورمیانه ثباتی وجود ندارد و خیلی از مردم یک پلن B در سر دارند تا اگر شرایط خوب پیش نرفت، مهاجرت کنند. من هرگز از این بابت نگرانی نداشتم؛ چون با توجه به اینکه ورزشکار حرفه‌ای بودم، می‌دانستم که هرگز مشکلی برای دریافت ویزا نخواهم داشت. با‌وجود‌این وقتی پسرم سام به دنیا آمد، همه‌چیز تغییر کرد. رفته‌رفته موافق این نظریه شدم که باید جایی زندگی کنیم که سام بتواند بدون نگرانی و مسائلی از این قبیل بیرون برود و بازی کند. این‌طور شد که با درنظر‌گرفتن شرایط سام، به نظرم اسپانیا بهترین گزینه بود. خوشحالی او خوشحالی ما است. از طرفی، شخصیت مردم اسپانیا هم شبیه به ایرانی‌ها است. آن‌ها بسیار خونگرم هستند و همه با ما با مهربانی رفتار می‌کنند».

سارا در زمره شطرنج‌بازان پرافتخار ایران است. او از رقابت‌های زیر ۱۲ سال گرفته تا همین حالا که ۲۵‌ساله است کلی عنوان و مدال دارد. خودش از خاطراتی می‌گوید که بعد از سفر به چین درحالی‌که هنوز ۱۲ سالش نبوده، مدال‌آوری کرده است. «وقتی به مدرسه‌ام در تهران برگشتم، معلمم به جای اینکه به من تبریک بگوید گفت به جای این همه وقت گذاشتن برای شطرنج، زمانت را صرف ریاضی و چیز‌های به‌دردبخور کن. هیچ‌گونه مهربانی با من نداشت؛ ولی من تصمیم درستی گرفتم و به شطرنج ادامه دادم».

قبل از اینکه مهاجرت سارا به اسپانیا شکل بگیرد، او در یک برهه قریب به یک سال از تیم ملی شطرنج ایران خداحافظی کرد. آن زمان هم شایعاتی درباره مهاجرت و پناهندگی او به گوش رسید.

 درباره ادامه دوران حرفه‌ای‌اش در شطرنج هم می‌گوید کار را از همین اسپانیا ادامه می‌دهد؛ ولی می‌گوید می‌خواهد همچنان با پرچم ایران مسابقه دهد. «به بازی‌کردن با پرچم ایران ادامه می‌دهم. هدف کوتاه‌مدتم این است که بین ۱۰ شطرنج باز برتر دنیا قرار بگیرم (او در‌حال حاضر در رده هفدهم است)».

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 99089

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      • حمید

        فکر میکند اگر حجاب را بردارد و به کشورهای غیر مسلمان برود از دید خدا پنهان می ماند
        منتظر لعن‌ خداوند باشد

      ارسال نظر