منتظر هفته جهنمی باشید

هفتۀ آینده اکثر مناطق کشور نسبتا گرم خواهد بود. دوشنبه و سه‌شنبۀ آینده نیمۀ شمالی کشور دمای ۴۰ درجه را تجربه می‌کند و جنوبِ غرب کشور دمای بالای ۵۰ درجه را

منتظر هفته جهنمی باشید

منتظر هفته جهنمی در هوای تابستان داغ باشید.هواشناسی کشور خبر داد که هفتۀ آینده منتظر دمای ۵۰ درجه‎‌ای هوا در باشید .هفتۀ آینده اکثر مناطق کشور نسبتا گرم خواهد بود. دوشنبه و سه‌شنبۀ آینده نیمۀ شمالی کشور دمای ۴۰ درجه را تجربه می‌کند و جنوبِ غرب کشور دمای بالای ۵۰ درجه را 

پیش از این مدیرکل اداره هواشناسی استان تهران تابستانی «گرم و خشک» را برای پایتخت نشینان پیش‌بینی کرد.

بر اساس اندازه‌گیری‌های اولیه که روز سه‌شنبه توسط هواشناسان انجام شد، دوشنبه گرم‌ترین روز ثبت شده در جهان بود و برای اولین بار از میانگین ۱۷ درجه سانتیگراد فراتر رفت.

به گزارش عرشه آنلاین،عبور دمای ساعات گرم روز در بیشتر شهرهای کشور از عدد ۴۰ درجه سانتیگراد، احتمال عبور تهران، کرج و قزوین از ۴۲ درجه سانتیگراد، هفته آینده (سومین هفته تیرماه) گرمترین روزهای تابستان سال ۱۴۰۲ خواهد بود

اصغری، کارشناس هواشناسی:جاده‌های منتهی به شهرهای شمالی مخصوصا مازندران در ساعات بعدازظهر با ناپایداری و سقوط سنگ مواجه هستند.

شهرهای شمال‌غرب و غرب کشور هم به صورت نقطه‌ای شاهد رگبار و جاری شدن روان آب خواهند بود .

از روز شنبه به بعد، تابستان واقعی را لمس می‌کنیم.

میانگین دمای روزانه هوا در سطح سیاره در سوم ژوئیه توسط سازمانی وابسته به اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده (NOAA) عدد ۱۷.۰۱ درجه سانتیگراد را نشان می‌داد.

بر اساس داده‌های مرکز ملی پیش‌بینی محیطی NOAA که به سال ۱۹۷۹ برمی‌گردد، این اندازه‌گیری از رکورد روزانه قبلی (۱۶.۹۲ درجه سانتی‌گراد) که در ۲۴ ژوئیه سال گذشته ثبت شده بود، فراتر رفته است.

میانگین دمای هوای جهان که بین ۱۲ درجه سانتیگراد تا ۱۷ درجه سانتیگراد در هر روز معین در طول سال در نوسان است. در اوایل ژوئیه بین سال‌های ۱۹۷۹ تا ۲۰۰۰ به طور متوسط ۱۶.۲ درجه سانتیگراد بوده است.

این رکورد هنوز با اندازه‌گیری‌های دیگر تأیید نشده است، اما به زودی با شروع تابستان نیمکره شمالی رکورد بازهم شکسته می‌شود.

میانگین دمای کره زمین به طور معمول تا پایان ژوئیه یا اوایل آگوست به افزایش خود ادامه می‌دهد.

حتی در ماه گذشته، میانگین دمای جهانی گرم‌ترین دمایی بود که واحد نظارت بر اقلیم کوپرنیک اتحادیه اروپا تا به حال برای شروع ژوئن ثبت کرده بود.

دمای هوا - گرما -

مازیار غلامی مدیرکل اداره هواشناسی استان تهران چندی پیش درباره میزان بارندگی‌ها و شرایط دمایی در ماه‌های پیش‌رو گفت: تحلیل جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی بیانگر آن است که طی سه ماه آینده متوسط دمای هوا در سطح استان ۰.۵ تا ۱ و حتی برای تیر و مرداد ۱ تا ۱.۵ درجه سلسیوس بالاتر از نرمال برآورد شده و متوسط بارش استان در بهترین شرایط، در حد نرمال و با تمایل به کمتر از نرمال پیش‌بینی می‌شود حتی در خوشبینانه‌ترین حالت و نرمال بودن بارش طی خرداد و تیر، این شرایط نمی‌تواند مساله کمبود و کاهش بارش انباشته شده را جبران کند چراکه متوسط بارش در ماه‌های مذکور به‌طور طبیعی کاهش می‌یابد.

مدیرکل اداره هواشناسی استان تهران تاکید کرد: با توجه به حاکمیت این شرایط کماکان مدیریت منابع و مصارف آب در بخش‌های مختلف به‌ویژه بخش‌های کشاورزی، صنعتی و حتی خانگی و به‌طور کلی صرفه‌جویی در مصرف آب توصیه می‌شود همچنین لازم است درباره الگوی کشت و تقویم کشت متناسب با کم‌بارشی تصمیم‌گیری و مدیریت شود.

وی با ارائه گزارشی از شرایط دما و بارش در اردیبهشت‌ماه اظهارکرد: تجزیه و تحلیل آمارهای دریافتی از ایستگاه‌های هواشناسی استان بیانگر آن است که طی اردیبهشت‌ماه ۱۰ میلی‌متر باران (به‌صورت پهنه‌ای) در استان تهران ثبت شده است که نشان دهنده کاهش ۶۹ درصدی بارش نسبت به دوره آماری بلند مدت در این ماه است همچنین از ابتدای فصل بهار تاکنون کاهش ۵۱ درصدی بارش در استان تهران گزارش شده این در حالیست که از ابتدای سال زراعی تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۲ ، تنها ۱۴۱ میلی‌متر باران (به‌صورت پهنه ای) در استان تهران اتفاق افتاده که ۴۳ درصد کاهش بارش نسبت به بلند مدت و ۶ درصد کاهش بارش نسبت به سال قبل در استان تهران را نشان می‌دهد.

پیش بینی هوا

بارش‌ها در این چهار نقطه کمتر بوده است

مدیرکل اداره هواشناسی استان تهران با تاکید بر اینکه اکثر استان‌های کشور تحت تاثیر کم بارشی قرار دارند، گفت:تاثیر این کم بارشی‌ها به گونه‌ای است که از ابتدای سال زراعی تا پایان اردیبهشت‌ماه، کل کشور با کاهش حدود ۲۱ درصدی بارش روبرو بوده است. بررسی بارش از ابتدای سال زراعی تا پایان اردیبهشت‌ماه، نشان‌دهنده آن است که متاسفانه استان تهران با سه پله صعود، چهارمین استان کشور بوده که بیشترین کاهش درصد تامین بارش سال آبی را نسبت به بلندمدت دارد.

وی درباره توزیع مکانی بارش‌های استان تهران اظهارکرد: این بارش‌ها از نظر توزیع مکانی نیز در تمامی شهرستان‌ها طی اردیبهشت‌ماه کاهش داشته که بیشترین میزان کاهش بارش مربوط به شمیرانات، دماوند، تهران، پردیس و فیروزکوه بوده است همچنین بررسی و تحلیل مقادیر ثبت شده دمای هوا (شامل متوسط دما، دمای حداقل و دمای حداکثر) در ایستگاه‌های هواشناسی استان بیانگر افزایش دما در اردیبهشت‌ماه نسبت به بلندمدت است.

افزایش دما در شهرستان‌های غربی

مدیرکل اداره هواشناسی استان تهران درباره وضعیت دمایی این استان تصریح کرد: متوسط دمای هوا استان تهران در اردیبهشت‌ماه ۲۰.۷ درجه سلسیوس بود که در مقایسه با بلند مدت ۱.۱ درجه افزایش داشته این درحالی است که متوسط کمینه دما ۱.۱ درجه سلسیوس و متوسط بیشینه دما نیز ۱.۲ درجه سلسیوس افزایش داشته است. به‌عبارت دیگر اردیبهشت ۱۴۰۲ در مقایسه با بلندمدت به‌طور محسوسی گرمتر بود. متوسط دما از ابتدای سال زراعی تا پایان اردیبهشت در استان تهران نسبت به دوره آماری بلند مدت ۱ درجه سلسیوس افزایش داشته است.

غلامی در پایان گفت از نظر توزیع دما در شهرستان‌های استان نیز تمامی شهرستان‌های استان با افزایش دما روبرو بوده‌اند و شهرستان‌های غرب استان شامل شهریار، قدس، ملارد، رباط کریم، اسلامشهر و بهارستان به‌ترتیب بیشترین افزایش دما را داشته‌اند. افزایش دما در نواحی کوهستانی نیز اتفاق افتاده است که منجر به ذوب سریع برف در نواحی کوهستانی شده است.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 95902

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر