منتظر یک تعطیلی جدید و بحث برانگیز هفتگی باشید!

طرح تعطیلی شنبه‌ها در کمیسیون اجتماعی مجلس در حال بررسی است؛ اما هنوز مشخص نشده که آیا شنبه‌ها به‌جای پنجشنبه تعطیل خواهد شد یا خیر؛ به باور برخی از نمایندگان مجلس، تعطیلی شنبه‌ها می‌تواند تأثیر مثبتی بر روابط اداری و تجاری با کشورهایی داشته باشد که یکشنبه‌ها تعطیل هستند و تعطیلی پنجشنبه‌ها دو روز کاری با خارج را از ما می‌گیرد.

منتظر یک تعطیلی جدید و بحث برانگیز هفتگی باشید!

تعطیلی شنبه‌ها یا پنج شنبه ها چند سالی است که به یکی از بحث‌های مهم کشور تبدیل شده است رح سامان‌دهی تعطیلات رسمی در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصویب شد؛ با این حال، اختلاف نظر میان دولتی‌ها و مجلسی‌ها برای تعطیلی شنبه‌ها یا پنج‌شنبه‌ها همچنان ادامه دارد. جزئیات تغییر و کاهش ساعت کاری و تعطیلی شنبه‌ها به جای پنج‌شنبه‌‌ها اعلام شد. دولت با تعطیلی پنج‌شنبه‌ها به جای تعطیلی شنبه‌ها موافق بود، اما نمایندگان مجلس با تعطیلی شنبه‌ها موافق کردند. در صورت تعطیلی شنبه‌ها، یک روز از تعطیلات ما هماهنگ با الگوی جهانی است 

آخرین جزئیات و تصمیمات دولت و مجلس برای کاهش ساعت کاری و تعطیلی شنبه‌ها و پنجشنبه‌ها در ایران اعلام شد. جزئیات لایحه جدید برای کاهش ساعت کاری و تعطیلی شنبه‌ها یا آخر هفته‌ها در ایران اعلام شد.

بیشتر بخوانید: تعطیلی شنبه‌ها از چه زمانی اجرایی می‌شود؟ | اخبار جدید از تعطیلی‌ها و کاهش ساعت اداری

طرح تعطیلی شنبه‌ها در ایران جدی شد

طرح تعطیلی شنبه‌ها در کمیسیون اجتماعی مجلس در حال بررسی است؛ اما هنوز مشخص نشده که آیا شنبه‌ها به‌جای پنجشنبه تعطیل خواهد شد یا خیر؛ به باور برخی از نمایندگان مجلس، تعطیلی شنبه‌ها می‌تواند تأثیر مثبتی بر روابط اداری و تجاری با کشورهایی داشته باشد که یکشنبه‌ها تعطیل هستند و تعطیلی پنجشنبه‌ها دو روز کاری با خارج را از ما می‌گیرد.

تعطیلی شنبه ها

فتح‌الله توسلی، نماینده مجلس، درباره طرح تعطیلی شنبه‌ها:

* این بحث در کمیسیون اجتماعی مطرح شده و هنوز به صحن نیامده که بقیه نمایندگان از جزئیات آن مطلع شوند. دوستان معتقدند باتوجه‌به روابط تجاری ما با دنیا باید تعطیلی‌های هفتگی به شکلی باشد که روابط و امکان تبادلات تجاری تسهیل شود؛ به همین جهت مطرح شده که شنبه را به‌جای پنجشنبه تعطیل کنند تا با بازارهای جهانی هماهنگ شویم. دیدگاه‌های مختلفی نیز مطرح است برخی معتقدند پنجشنبه تعطیل باشد؛ اما برخی شنبه را برای مسائل تجاری مطرح می‌کنند.

* (درباره احتمال رای آوردن این طرح در مجلس): برداشت من این است که به احتمال زیاد طرح تعطیلی شنبه‌ها تصویب شود. دوستان در صحن باید نظر نهایی را دهند و نظراتی مخالفی نیز درباره این طرح وجود دارد؛ اما احتمالاً رای می‌آورد. بررسی‌های مختلفی روی این طرح صورت‌گرفته و مرکز پژوهش‌ها و اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی روی این موضوع کارکرده‌اند که حالا در مجلس مطرح شده است. نظر مجلس هرچه باشد با تأیید شورای نگهبان اجرایی می‌شود.

* من به دلیل اینکه سابقه دیپلماتیک داشته‌ام، از این قانون این‌گونه برداشت می‌کنم که تعطیلی پنجشنبه‌ها در روابط خارجی ما تأثیر منفی می‌گذارد و اگر این قانون به صحن بیاید به تعطیلی شنبه‌ها رای مثبت می‌دهم. طبیعتاً شرایط جهانی و بین‌المللی و محیط داخلی بعضی وقت‌ها مواردی را به ما تحمیل می‌کند. باید به هر ترتیب کمک شود که قوانین به شکلی اجرایی شوند که حداکثر استفاده را از آن‌ها ببریم.

واکنش دولت چیست‌؟

میثم لطیفی، رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور در پاسخ به این سوال که آیا تعطیلی شنبه‌ها با موافقت دولت بوده است، تصریح کرد: در قانون فعلی خدمات کشوری تعیین روز تعطیلی بعد از روز ششم بر عهده دولت است و دولت این اختیار را دارد. برخی از نمایندگان مجلس نظرشان این بود که ما این ساعت را تغییر دهیم، اما هنوز تصمیم‌گیری نهایی انجام نشده و منتظریم ببینیم در صحن مجلس چه اتفاقی خواهد افتاد. به گزارش «ایسنا»، رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور افزود: برخی از دستگاه‌های اجرایی که ارتباطات بین‌المللی دارند این موضوع برایشان معنادار است، اما عموم دستگاه‌های اجرایی ارتباطات بین‌المللی ندارند که بخواهیم تابع آنها را تغییر دهیم و حال باید تصمیم‌گیری شود.

تعطیلی شنبه‌ها قطعی شد؟

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص کاهش ساعت کاری و تعطیلی شنبه‌ها یا پنج‌شنبه‌ها در ایران توضیحات جدیدی ارائه کرد. 

یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: پیشنهاد مشخص کمیسیون اجتماعی این است که ۵ روز هفته کاری بوده و ساعت کاری کارمندان نیز روزی ۸ ساعت است اما اینکه بین پنجشنبه و شنبه کدام روز تعطیل باشد هنوز جای بحث دارد.

سید کریم حسینی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مصوبه کمیسیون اجتماعی مبنی بر تعطیلی شنبه‌ها به جای پنجشنبه‌ها، بیان کرد: دولت در لایحه ای که به مجلس ارائه داده است به دنبال کاهش ساعت کاری است و در لایحه ای که ارائه کرده ۴۴ ساعت در هفته را به ۴۲/۵ ساعت تقلیل داده است. ما نیز در مجلس با توجه به اینکه ۵ روز هفته کاری است به این نتیجه رسیدیم که اگر بنا باشد بیش از ۸ ساعت در روز کارمندان سر کار حضور داشته باشد، طاقت‌فرسا بوده و بهره‌وری لازم هم ندارد. 

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار کرد: به همین دلیل ما ساعت کاری کارمندان در طول ۵ روز کاری را ۴۰ ساعت تعیین کردیم. بدین ترتیب ساعت ورود و خروج کارمندان به ادارات منطقی است. 

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پیشنهاد مشخص کمیسیون اجتماعی این است که ۵ روز هفته کاری است و ساعت کاری نیز روزی ۸ ساعت است. تعطیلی بین پنجشنبه‌ها و شنبه‌ها است. دولت در خصوص اینکه بین پنجشنبه و شنبه کدام روز تعطیل باشد، نظری نداده است. هنوز اینکه بین پنجشنبه و شنبه کدام روز باید تعطیل باشد جای بحث دارد. کمیسیون اجتماعی به تعطیلی شنبه رای داده اما ممکن است در صحن مجلس این تعطیلی به پنجشنبه تغییر کند. 

مخالفان تعطیلی روز شنبه به جای پنج‌شنبه معتقدند تعطیلی شنبه برای یهود و تعطیلی یکشنبه برای مسیحی‌ها و تعطیلی جمعه برای مسلمانان است. مخالفان همچنین معتقدند پنج‌شنبه برای ایرانیان یک روز فرهنگی و مناسکی است و تغییر تعطیلی پنج‌شنبه به همین واسطه امکان‌پذیر نیست. سوی دیگر نیز مخالفانی قرار  دارند که با تعطیلی روز شنبه به این دلیل که یهودیان در این روز تعطیل هستند مخالفند و آن را طرحی اسرائیلی می‌دانند.

جدال توییتری بر سر طرح تعطیلی شنبه‌ها

درهمین راستا مصطفی میرسلیم، نماینده تهران در مجلس سه‌شنبه شب در توییتی با طرح تعطیلی شنبه‌ها مخالفت کرد. وی در توییتی نوشت: ‌این چه افتخارى است که بعضى افراد پیشنهاددهنده و مدافع تعطیلى روز ‎شنبه، مانند اسرائیل، شده‌اند؟ در پاسخ به این توییت محسن پیرهادی، نماینده تهران در مجلس در توییتی نوشت: «کسی که فرق ۲۰۶ با لندکروز را نمی‌فهمد به طریق اولی علت سامان‌دهی ایام کار و تعطیلات را متوجه نمی‌شود. بعضی‌ها که هجمه و مخالفت می‌کنند، خیال آدم از درستی راه، جمع‌تر می‌شود.»

در واکنشی دیگر عبدالله گنجی که سابقه مدیر مسوولی روزنامه‌های همشهری و جوان را در کارنامه خود دارد و برای مدتی نیز عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت سیزدهم بود در رشته توییتی نوشت: کمیسیون اجتماعی مجلس با تعطیلی شنبه به جای پنج‌شنبه موافقت کرد‌(مثل ساعات کار نشود که برق ادارات در اوج گرما یک ساعت زودتر خاموش نمی‌شود) شاید نگاه اقتصادی یا رفاهی باشد، اما مجلس محترم می‌داند که عروسی و عزای ایرانیان در پنج‌شنبه متمرکز است و عملا تعطیلی هفته سه روزه می‌شود. آنچه شاید مجلس غافل شده باشد اینکه پنج‌شنبه برای ایرانیان یک روز فرهنگی و مناسکی است که پشتوانه باورمندی هم دارد. حکومت هم اراده کند، باز از نظر کاری روز‌ مرده است. پس تعطیل می‌ماند. غرب هم یکشنبه تعطیل است، باز چهار روز تعطیلی باقی می‌ماند.

موافقت کمیسیون اجتماعی با تعطیلی شنبه‌ها

یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از موافقت اعضای این کمیسیون با تعطیلی روز شنبه خبر داد.

حسین گودرزی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در تشریح جلسه  کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه امروز کمیسیون اجتماعی با کاهش ساعت کار اداری از ۴۴ ساعت به ۴۰ ساعت  در هفته و تعطیلی روز شنبه موافقت شد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی افزود: پیشنهاد دولت در لایحه ارائه شده ۴۲.۵ ساعت کار در هفته بود و در قانون فعلی ۴۴ ساعت است که کمیسیون اجتماعی تصویب کرد هر هفته ۴۰ ساعت و در هر روز ۸ ساعت کار باشد که از ساعت ۷ صبح تا ۳ بعد ازظهر می شود.

نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی گفت: قرار بر این شد که روز کاری هم از یکشنبه تا روز پنج شنبه باشد.

همچنین محسن پیرهادی، عضو هیات رئیسه مجلس و یکی از طراحان مسئله تطبیق و تنظیم تعطیلات پایان هفته، گفت: به عنوان یکی از طراحان، در جلسه امروز کمیسیون اجتماعی حضور پیدا کردم و با تشریح طرح تعطیل کردن شنبه‌ها به جای پنجشنبه‌ها، اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس در جریان جزئیات طرح قرار گرفتند. 

به گفته پیرهادی، ساماندهی تعطیلات پایان هفته موجب تنظیم بیشتر با بازارهای جهانی و منطقه‌ای، جلوگیری از فرصت‌سوزی تجاری و خسران کشور در این حوزه خواهد شد.

عضو هیات رئیسه مجلس و یکی از طراحان مسئله تطبیق و تنظیم تعطیلات پایان هفته در پایان گفت: اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس به این شکل به طرح مذکور رأی دادند که روزهای کاری در هفته، از یکشنبه تا پنجشنبه خواهد بود لذا اولین گام رسمی مجلس در جهت ساماندهی تعطیلات برداشته شد. گزارش کمیسیون به صحن علنی ارجاع می‌شود تا نمایندگان درباره آن تصمیم‌گیری کنند.

تعطیلی شنبه‌ها از چه زمانی اجرایی می‌شود؟

ولی اسماعیلی، نماینده مجلس و نایب رییس کمیسیون اجتماعی گفت: طرح تعطیلی شنبه‌ها به جای پنج‌شنبه‌ها در دستور کار کمیسیون است و اگر رای بیاورد به صحن می‌آید. اگر در صحن رای بیاورد ممکن است با توجه به موافقت تعداد زیادی از نمایندگان برای سال آینده اجرایی شود.

ولی اسماعیلی، نماینده مجلس با اشاره به ساعت کاری کارمندان گفت: بحث ساعت کاری ربطی به اینکه مجلس ساعت رسمی را اجازه نداد تغییر پیدا کند ندارد. ساعت رسمی را مجلس به دلیل اینکه مردم متقاضی بودند اجازه تغییر نداد. تغییر ساعت کاری در دست دولت است یعنی هیات دولت می‌تواند نسبت به در خواست‌هایی که از استان‌ها دارد، ساعت کاری را تغییر دهد؛ اینکه به مصوبه کمیسیون اجتماعی ربط می‌دهند، خلط مبحث است و ارتباطی به این بحث‌ها ندارد.

نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مدت‌ها بود که مردم تقاضای عدم تغییر ساعت رسمی را داشتند و‌ مجلس بنا به درخواست مردم در این زمینه قانون مصوب کرد.

نماینده مجلس و نایب رییس کمیسیون اجتماعی ادامه داد: اینکه تغییر ساعت کاری چقدر در صرفه جویی انرژی تاثیر دارد را دولت باید به ما آمار دهد که اگر ببینیم در صرفه جویی برق و گاز و آب تاثیر دارد در اختیار دولت است و اگر هم ندارد با توجه به اینکه زندگی مردم را با چالش مواجه کرده است دولت می‌تواند آن را تغییر دهد. 

او افزود: در حال حاضر طرحی در دستور کار کمیسیون اجتماعی است که ساعت کاری را از ۴۴ساعت در هفته به ۴۲ساعت کاهش دهیم. پیشنهاد دولت این است که سایر شهرستان‌ها همانند تهران پنج‍‌‌شنبه‌ها تعطیل باشند و همچنین ساعت کاری از ۴۴ساعت به ۴۲ساعت کاهش یابد. تعطیل بودن روز شنبه پیشنهاد کمیسیون اجتماعی است که باید اطلاعات کامل را از شورای فقهی قم، مرکز پژوهش ها و کارشناسان مربوطه و امور بازرگانی بگیریم ببینیم می‌توانیم تعطیلات پنج شنبه را لغو و شنبه را اضافه کنیم.

نماینده مردم گرمی در مجلس گفت: این پیشنهاد یعنی تعطیلی شنبه‌ها در دست بررسی است و تصمیم قطعی نگرفتیم. اگر تصمیم بگیریم به نفع تجارت جهانی ما است. الان تجار و اتاق بازرگانی و تعاون که به ما مراجعه می‌کنند خواستار تعطیلی شنبه‌ها هستند چون ما عملا چهار روز با دنیا قطع ارتباط می‌شویم.

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی تاکید کرد: این طرح در دستور کار کمیسیون است و اگر رای بیاورد به صحن می‌آید. اگر در صحن رای بیاورد ممکن است با توجه به موافقت تعداد زیادی از نمایندگان برای سال آینده اجرایی شود.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 92532

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر