دلار بازهم ریخت / دستور از میرداماد رسید؟ / قیمت دلار در شب یلدا چند می شود؟

روند کاهشی قیمت دلار در بازار ادامه داردقیمت دلار امروز هم کاهشی بود و دلار امروز 5 آذرماه ماه قیمت دلار که در معاملات نقدی روز شنبه مسیر رشد را دنبال کرده بود در دومین روز هفته نزولی شد. اما روند کاهشی قیمت دلار تا کجا ادامه دارد؟. باید منتظر تغییر کانال دلار باشیم؟

دلار بازهم ریخت / دستور از میرداماد رسید؟ / قیمت دلار در شب یلدا چند می شود؟

روند کاهشی قیمت دلار در بازار ادامه داردقیمت دلار امروز هم کاهشی بود و دلار امروز ۵  آذرماه ماه قیمت دلار که در معاملات نقدی روز شنبه مسیر رشد را دنبال کرده بود در دومین روز هفته نزولی شد. اما روند کاهشی قیمت دلار تا کجا ادامه دارد؟. باید منتظر تغییر کانال دلار باشیم؟

به گزارش عرشه آنلاین ، قیمت دلار که در معاملات نقدی روز شنبه مسیر رشد را دنبال کرده بود در دومین روز هفته نزولی شد. طبق ادعای معامله‌گران قیمت دلار عصر روز شنبه در محدوده ۵۰ هزار و ۴۰۰ تا ۵۰ هزار و ۶۵۰ بسته شد؛ اما امروز نتوانست به مسیر صعودی خود ادامه و مرز مقاومتی ۵۰ هزار و ۸۰۰ تومان را بشکند؛ بنابراین با ۵۰ هزار و ۴۰۰ تومانی فعالیت کاری خود را شروع کرد و در نیمه ظهر بر روی ۵۰ هزار و ۱۷۰ تومان قرار گرفت. این قیمت در مقایسه با روز قبل کاهش تقریباً ۴۰۰ تومانی را نشان می‌دهد.

به نظر می رسد آنچه بازار امروز را می تواند تحت تاثیر قرار دهد خبر عرضه اولین اوراق مرابحه ارزی به ارزش ۱۰۰ میلیون یورو است. این خبر را شرکت سرمایه بانک ملت (تملت) اعلام کرد؛ خبری که نشان می‌دهد بازارساز برای جمع‌اوری نقدینگی در بازار برنامه دارد. همچنین محمد شیریجیان معاون اقتصادی بانک مرکزی امروز از تصمیم این بانک برای نهادینه کردن مرکز مبادله به عنوان یک بازار شفاف در اقتصاد رونمایی و تاکید کرد که می‌خواهیم نرخ مرکز مبادله مرجعیت داشته باشد.

قانون جدید بانک مرکزی، اختیارات این نهاد سیاستگذار در اصلاح نظام بانکیرا بیشتر کرده است.

امروز علاوه بر تهران، بازار هرات هم شاهد اصلاح‌شدن نرخ دلار بود. اسکناس آمریکایی در بازار مذکور روز گذشته با ۵۰ هزار و ۱۵۰ تومان بسته شد و در ابتدای معاملات نقدی امروز با ۵۰ هزار و ۲۰۰ تومان به فروش رسید. اما در نیمه‌ روز قیمت دلار در این بازار کاهشی شد و تا کف کانال ۵۰ هزار تومان پایین آمد. در کنار بازار دلار نرخ حواله درهم نیز امروز نوسان اندکی را ثبت کرد و از ۱۳ هزار و ۹۰۰ تومان به ۱۳ هزار و ۸۸۰ تومان رسید.

فارغ از اخبار آتش‌بس در نواره غزه، امروز خبر ارزهای بلوکه شده دوباره موردتوجه معامله‌گران قرار گرفت. در همین راستا علی صالح‌آبادی، سفیر ایران در قطر در مورد ادعای برخی سناتورهای آمریکایی مبنی بر اینکه پول‌های ایران در بانک‌های قطری بلوکه شده است گفته این ادعا به‌هیچ‌وجه صحت ندارد و پول‌ها در حساب‌ها وجود دارد و فرایند استفاده از پول‌ها در حال طی‌شدن است و این پول‌ها کاملاً قابل‌دسترس است.

قیمت دلار در پایان آذر ماه چند می شود ؟ 

پیش بینی‌ها اما حاکی از این است که قیمت دلار در روزهای آتی باید افزایش پیدا کند و علت این مساله افزایش تقاضا برای دلار در ماه پایانی پاییز است. یعنی همزمان با نزدیک شدن به سال جدید میلادی، احتمالا تقاضای داخلی برای دلار افزایش پیدا می‌کند و این مساله می‌تواند قیمت دلار را تحت تاثیر قرار دهد.

قیمت دلار هرات بعد از رفتن به کانال 49 هزار تومان و برخورد و به حمایت 49 هزار و 800 تومان و عدم توانایی در از دست دادن این سطح دوباره به کانال 50 هزار تومان برگشت. گروهی از معامله‌گران تصور می‌کنند با ورود بازار به ماه جدید قیمت دلار کف زده و هرچه به انتهای ماه آذر نزدیک می‌شویم قیمت بالاتر می‌آید. این دسته با اشاره به تقاضای ژانویه و تسویه شرکت‌ها برای سال نوی میلادی بر این باورند که تقاضای دلار در بازار در این ماه بیشتر خواهد شد و به واسطه آن قیمت دلار می‌تواند نوسانی باشد. اما در مقابل گروهی معتقدند بازار اگر هم بالا بیاید بازارساز دست بالاتر را دارد. این گروه تصور می‌کنند جیب بازارساز به واسطه فروش نفت و آزادسازی پول‌های بلوکه شده پر است.

تجربه سال گذشته دلار همین این روند افزایشی را ثابت می‌کند. اما از طرف دیگر، نکته‌ای که وجود دارد این است که این تقاضا چندان زیاد نیست که بتواند بر قیمت ارز تاثیر بگذارد. چون مهم‌ترین بازیگر ارز در اقتصاد ایران دولت است و بازارساز به دستکاری در بازار، قیمت‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد اما تقاضای ارز در آستانه سال میلادی چندان نمی‌تواند بر قیمت دلار اثر بگذارد و اگر قیمت دلار در این روزها افزایشی هم داشته باشد، احتمالا ناشی از روند صعودی بازار است.

چون کارشناسان اقتصادی معتقدند که قیمت دلار به زور پایین نگه داشته شده و میل به افزایش دارد.

پیش بینی قیمت دلار تا پایان سال 

شب گذشته هم پیمان مولوی، اقتصاددان در یک برنامه اینستاگرامی به آینده قیمت دلار اشاره کرد و گفت: هیچ واردکننده‌ای در اقتصاد ایران اجازه واردات ندارد مگر اینکه وزارت صمت و بانک مرکزی چنین اجازه‌ای را به او بدهند. این مساله به معنای محدود کردن واردات است. حالا این به چه معناست؟ یعنی دولت با این کار سمت تقاضای دلار را کنترل می‌کند. پس اینکه دلار در تراز ۵۰ هزار تومان باقی مانده تنها محدودیت اعمال شده توسط دولت برای واردات است؛ اما این موضوع تا کجا امکان دارد؟ تا زمانی که این محدودیت باقی‌ست این تراز ۵۰ هزار تومانی نیز حفظ می‌شود اما آیا برای همیشه این اتفاق ممکن است؟ خیر.

وی افزود: اگر دقت کنیم مشخص می‌شود که یک رشد هیجانی قیمت دلار تجربه می‌کند و بعد از آن وارد یک دوره ثبات می‌شود که این را برخی به معنای تثبیت کردن قیمت دلار تلقی می‌کند! اگر سخنرانی‌های روسای بانک مرکزی بررسی شود همه این عزیزان از دوره تثبیت یاد می‌کنند اما بعد از آن قیمت دلار شروع به رشد می‌کند. چرا؟ زیرا در اقتصاد ایران تورم وجود دارد؛ تا زمانی که تورم وجود دارد کاهش ارزش ریال و پول ملی ادامه‌دار خواهد بود. چرا که چیزی تحت عنوان قیمت نقطه‌ای دلار در اقتصاد ایران نمی‌شود پیش بینی کرد.  به این ترتیب یک عدد تحت عنوان متوسط قیمت دلار یا متوسط ۳۶۵ روزه قیمت دلار وجود دارد.  به این صورت می‌توان قیمتی متوسط برای دلار پیش‌بینی کرد.

منبع: تجارت نیوز - اکو ایران و اقتصاد نیوز

دیگر رسانه ها

کدخبر: 116037

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر