پاییزی گرم در انتظار تهران

پاییزی جهنمی و نگران‌کننده برای ۳۱ استان کشور

تحلیل جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی بیانگر آن است که طی پاییز متوسط دمای هوا در سطح استان ۰.۵ تا ۱ درجه سلسیوس بالاتر از نرمال برآورد و متوسط بارش استان در حد نرمال و برای دو ماه آبان و آذر با تمایل به بیشتر از حد نرمال پیش‌بینی می‌شود.

پاییزی جهنمی و نگران‌کننده برای ۳۱ استان کشور

پاییز جهنمی و پربارش در انتظار تهران خواهد بود. روزهای گرم در پاییز هم ادامه می یابد! منتظر پاییز جهنمی باشید .طبق پیش بینی هواشناسی روزهای گرم‌تر تا نیمه دوم آبان ادامه می یاد و از این زمان پاییز واقعی و پربارش شروع می‌شود!

رییس سازمان هواشناسی کشور با تاکید بر تداوم افزایش روزهای گرم در فصل‌های آینده اظهار کرد: برای فصل پاییز بارش‌های نرمال و حتی بیش از حد نرمال پیش‌بینی می‌شود و با توجه به روند تولید گاز‌های گلخانه‌ای در دنیا می‌توانیم انتظار افزایش دما و روزهای گرم‌تر نسبت به حد نرمال را داشته باشیم. هوای تابستان امسال رکورد شکنی کرد! 

سازمان هواشناسی کشور اعلام کرد: آخرین داده‌های تحلیلی مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور نشان می‌دهد که از ابتدای پاییز تا کنون دمای همه ۳۱ استان کشور حدود نیم تا ۲ درجه سلسیوس گرم‌تر از نرمال بوده است.

بر اساس این اطلاعات، بیشترین افزایش دما با میزان ۲ درجه سلسیوس در بوشهر و پس از آن در گیلان با ۱.۹ درجه سلسیوس ثبت شده است.

به طور کلی میانگین پهنه‌ای دمای کشور در ۴۳ روز نخست پاییز ۲۱ درجه سلسیوس بوده که ۱.۲ درجه سلسیوس گرم‌تر از شرایط نرمال است.

خروجی مدل‌های پیش یابی بلند مدت نشان می‌دهد که میانگین دمای پاییز امسال کشور گرم‌تر از نرمال است.

بارش باران

پاییزی گرم و پربارش در انتظار تهران

تحلیل جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی بیانگر آن است که طی پاییز متوسط دمای هوا در سطح استان ۰.۵ تا ۱ درجه سلسیوس بالاتر از نرمال برآورد و متوسط بارش استان در حد نرمال و برای دو ماه آبان و آذر با تمایل به بیشتر از حد نرمال پیش‌بینی می‌شود.

مدیرکل اداره هواشناسی استان تهران با تاکید بر اینکه دمای تهران طی پاییز تا یک درجه بیش از نرمال پیش‌بینی می‌شود، گفت: با وجود بارش‌های نرمال و حتی بیش از نرمال نیز کماکان مدیریت منابع و مصارف آب توصیه می‌شود.

مازیار غلامی در گفتگو با ایسنا درباره وضعیت بارش و دما طی پاییز اظهار کرد: تحلیل جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی بیانگر آن است که طی پاییز متوسط دمای هوا در سطح استان ۰.۵ تا ۱ درجه سلسیوس بالاتر از نرمال برآورد و متوسط بارش استان در حد نرمال و برای دو ماه آبان و آذر با تمایل به بیشتر از حد نرمال پیش‌بینی می‌شود.

وی تاکید کرد: در خوشبینانه‌ترین حالت و نرمال بودن بارش، کماکان مدیریت منابع و مصارف آب در بخش‌های مختلف به‌ویژه بخش‌های کشاورزی، صنعتی و حتی خانگی و به‌طور کلی صرفه‌جویی در مصرف آب توصیه می‌شود.

مدیرکل اداره هواشناسی استان تهران از وضعیت دما و بارش ماه گذشته گزارشی ارائه داد و گفت: تجزیه و تحلیل آمار‌های دریافتی از ایستگاه‌های هواشناسی استان بیانگر آن است که در شهریور ماه، تنها ۰.۲ میلی‌متر باران (به‌صورت پهنه‌ای) در استان تهران اتفاق افتاده است که نشان دهنده کاهش ۹۷ درصدی بارش نسبت به دوره آماری بلند مدت است

غلامی اضافه کرد: طی فصل تابستان نیز در مقایسه با بلند مدت ۸۰ درصد کاهش بارش در استان تهران رخ داده است.

وی افزود: این موضوع در حالیست که از ابتدای سال زراعی (مهر ۱۴۰۱) تا پایان شهریور سال جاری تنها ۱۶۲ میلی متر باران (به‌صورت پهنه‌ای) در استان تهران ثبت شد که ۴۲ درصد کاهش بارش در استان تهران را نشان می‌دهد.

غلامی تصریح کرد: ۲۳ استان کشور تحت تاثیر کم بارشی قرار داشته‌اند و از ابتدای سال زراعی تا پایان شهریور۱۴۰۲ کل کشور کاهش بارش حدود۲۰ درصدی داشته است.

وی افزود: بررسی بارش از ابتدای سال زراعی تا پایان شهریور ۱۴۰۲ نشان دهنده آن است که استان تهران پنجمین استان کشور بوده که بیشترین کاهش بارش را نسبت به بلند مدت دارد همچنین از نظر توزیع مکانی نیز در تمام شهرستان‌ها طی شهریور ماه کاهش بارش اتفاق افتاده که بیشترین کاهش بارش مربوط به شمیرانات، دماوند و فیروزکوه است.

به گفته مدیرکل اداره هواشناسی استان تهران بررسی و تحلیل مقادیر ثبت شده دمای هوا در ایستگاه‌های هواشناسی استان تهران بیانگر افزایش دما در شهریور ۱۴۰۲ است. متوسط دمای هوا استان تهران در این ماه حدود ۱ درجه سلسیوس در مقایسه با متوسط بلند مدت افزایش داشت.

وی افزود: متوسط دما در فصل تابستان نیز در مقایسه با دوره آماری بلند مدت ۱ درجه سلسیوس گرم‌تر بود.

غلامی در پایان گفت: از ابتدای سال زراعی تا پایان شهریور استان تهران حدود ۰.۵ درجه سلسیوس گرمتر از نرمال بود. از نظر توزیع دما در شهرستان‌های استان نیز تمامی شهرستان‌های استان با افزایش دما روبه‌رو بوده‌اند و متوسط دما در بیشتر شهرستان‌ها بین ۰.۵ تا ۱ درجه سلسیوس افزایش دما داشتند.

پیش‌بینی هواشناسی از بارش‌های پاییزی غلط از آب درآمد!

پاییز کم بارش

منصور سهرابی، متخصص محیط زیست؛ علی رغم پیش بینی سازمان هواشناسی، بارش در کشور ایران از ابتدای سال آبی جاری( اول مهر ١٤٠٢) تا ١٧ آبان نە تنها خوب نبودە بلکە میزان بارش در اغلب استان ها از میانگین بلند مدت هم کمتر است

 

ال نینو

ال‌نینو پاییز و زمستان را سیل آسا می کند؟خشکسالی ایران پایان می یابد؟

 پیش بینی بارش فراتر از نرمال برای پاییز امسال از سال پر بارشی حکایت دارد. بارش هایی که به سبب تاثیر پدیده جوی ال‌نینو ایران را تحت تاثیر قرار داده، به گفته کارشناسان هواشناسی ‌بیشترین بارش را در اواخر آبان و آذرماه برای شهرهای ایران به دنبال دارد. اما آیا بارش‌های فراتر از نرمال می تواند ایران را از خطر خشکسالی نجات دهد؟

آنطور که کارشناسان می‌گویند، ‌بارش های امسال تنها بخشی از مشکلات را بر طرف می‌کند و یک سال پر بارش نمی تواند کمک چندانی به ذخایر آب‌های زیرزمینی بکند. ضمن اینکه بارش‌های پاییز امسال بیشتر نوار شمالی کشور را سیراب کرده است و نواحی دیگر کشور هنوز هم با کمبود آب پشت سدها و خشکسالی مواجه هستند.

به گفته محمدرضا جاویدی، کارشناس مستقل هواشناسی، بارش های پاییزی امسال که نیمه دوم پاییز و نیمه اول زمستان شدت می گیرد، ‌در بهترین حالت باعث آبگیری برخی سدها به ویژه در نوار شمالی کشور می شود و بخشی از آب برخی تالاب ها را هم بهبود می‌بخشد. اما برای نجات همه نواحی کشور، ‌تداوم چنین بارش‌هایی در چند سال ضروری است. طول عمر سیستم‌های بارشی باعث می‌شود حجم بالایی از آب وارد سدها و دریاچه‌ها شود؛ برهمین اساس امیدوار هستیم براثر این بارش‌ها، اکثر سدها، دریاچه‌ها و تالاب‌ها آبگیری شوند. حتی ممکن است برای برخی سدها اخطار هم صادر شود اما این به معنای رهایی از خشکسالی نیست.»

احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور هم  می‌گوید: «امسال شرایط دور پیوند نوسان جنوبی موسوم به «انسو» خاص است و بر خلاف گذشته، این شاخص پس از پایان فاز لانینا، وارد فاز خنثی نشد و مستقیم وارد فاز «ال‌نینو» شده است. براین اساس، پاییز و زمستان امسال با احتمال بسیار زیاد با رویداد «ال‌نینو» متوسط مواجه خواهیم بود که در صورت همراهی سایر عوامل مؤثر، انتظار می‌رود بارش تجمعی مناطق مختلف کشور در پاییز و نیمه اول زمستان امسال، به‌خصوص در نیمه غربی به مقدار نرمال و بیشتر از نرمال برسد.»

وضعیت بارندگی در ابتدای سال آبی جدید نشان می‌دهد که شاید وضعیت امسال بهتر از سال‌های گذشته باشد؛ اما باید در نظر داشت که همه این موارد احتمالات است و هیچ چیزی قطعی نیست. با اینکه پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد وضعیت نسبت به سال پیش بهتر است اما در این پیش‌بینی‌ها، باید نکات زیادی را در نظر گرفت. با وجود پیش‌بینی‌های فرانرمال برای کشور و بارندگی نسبتا خوب، همچنان مشکل کم آبی پابرجاست. آنطور که از اطلاعات منتشر شده از سوی دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور پیداست، در بیش از ۴۰ سد در ۱۶ استان کشور، بین منفی ۲۵ تا مثبت ۲۵ درصد از مخزن سدها پر شده و این آمار در قیاس با زمان مشابه در سال قبل حتی وضعیت بدتری را هم نشان می‌دهد.

نگاهی به این اعداد و ارقام نشان می دهد که بسیاری از مناطق کشور به لحاظ بارندگی و پرشدگی مخازن سدها از وضعیت خوبی برخوردار نیستند. از این گذشته نمی‌توان گفت که حتی با وجود بارندگی‌های فرانرمال، سایه خشکسالی از کشور رخت می بندد؛ چرا که دشت‌های کشور با فرونشست جدی روبرو هستند و اگر همه بارندگی‌ها و نزولات جوی حتی بدون استفاده راهی منابع آب زیرزمینی بشوند، بازهم خشکسالی در ایران همچنان وجود دارد و بارندگی‌هایی از این نوع تنها مسکن‌های برای اقلیم ایران به حساب می‌آیند. نمی‌توان انتظار داشت که مشکلات آب و خشکسالی از کشور رخت ببندد و بر همین اساس کشورمان همچنان نیازمند مدیریت منابع آبی بر مبنای الگوی توسعه پایدار است.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 107847

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر