عروسی

اتفاق عجیب در عروسی/ بلایی که گرانی بر سر عروس و دامادهای ایرانی آورد

در گزارشی عجیب از رواج استفاده از موبایل برای فیلمبرداری از مراسم عروسی در ایران در پی افزایش هزینه‌های برگزاری این جشن خبر داده است.

اتفاق عجیب در عروسی/ بلایی که گرانی بر سر عروس و دامادهای ایرانی آورد

بلایی که گرانی بر سر عروس و دامادهای ایرانی آورد. در گزارشی عجیب از رواج استفاده از موبایل برای فیلمبرداری از مراسم عروسی در ایران در پی افزایش هزینه‌های برگزاری این جشن خبر داده است. در بخشی از این گزارش آمده:

به گزارش عرشه آنلاین؛ ازدواج و فرزندآوری دو دغدغه اصلی سیاست‌گذاران در چهار دهه اخیر بوده است. به‌ویژه در یک دهه اخیر، تأکید بر ازدواج و فرزندآوری جای شعارهایی نظیر «فرزند کمتر، زندگی بهتر» را گرفت. در حالی تصمیم‌گیران مدام درصدد تشویق جوانان به ازدواج هستند که شرایط اقتصادی کشور سرانه ازدواج را به حداقل رسانده است. اکنون فقط هزینه‌های برگزاری مراسم ازدواج تا جایی افزایش یافته که بسیاری از زوجین برای فیلمبرداری از مراسم عروسی به ابزارهایی نظیر موبایل روی آورده‌اند.

این روند باعث شده تا صنف عکاسان و فیلمبرداران متحمل آسیب جدی شوند. چنانکه بررسی‌ها حاکی از آن است که در یک سال اخیر مشتریان آتلیه‌ها و عکاسی‌ها حداقل به نصف رسیده است.

در این سال‌ها حتی در نظر گرفتن سیاست‌های رانت‌زایی نظیر اعطای زمین رایگان، در نظر گرفتن سهمیه خودرو در طرح‌های فروش دولتی و … هم نتوانست تأثیری بر افزایش سرانه ازدواج بگذارد. طبق آخرین آمار ثبت ازدواج، ۴۵ درصد و فرزندآوری ۳۵ درصد کاهش داشته است. این اتفاق تاثیر مستقیمی روی برخی کسب و کارها گذاشته که یکی از آنها فیلمبرداری و عکاسی از مراسم است.

این اتفاقات در حالی رخ داده که تصمیم‌گیران و برخی جامعه‌شناسان انتظار داشتند با ورود متولدان دهه ۶۰ و ۷۰ به میانگین سنی ۲۰ تا ۳۰ سال، موج تشکیل خانواده و فرزندآوری در کشور شکل بگیرد، اما نتیجه برعکس شد و این نسل در تضاد خواسته مقامات و حتی الگوی بشری با حداکثر محافظه‌کاری اقدام به تشکیل خانواده کرد.

نسلی که سختی‌های جنگ، تورم و عدم ثبات سیاست‌های اقتصادی را چشید و از سوی دیگر اسیر کمبود امکانات رفاهی و آموزشی شد. متولدان این دهه اولین نسلی بودند که بیشترین تقابل را در تمام حوزه‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را با جامعه و حتی خانواده خود داشتند؛ موضوعی که شاید بر تصمیم آن‌ها روی موضوع ازدواج و فرزندآوری تأثیر داشت.

زعفر یاوری، رئیس اتحادیه عکاسان و فیلمبرداران: 

(با بیان اینکه میزان درخواست عکاس و فیلمبردار نسبت به سال قبل بیش از ۵۰ درصد کاهش داشته است): تا دو سال پیش عکس و فیلمبرداری از مراسم ختم بیشتر از عروسی بود، اما حالا چنین تقاضایی هم وجود ندارد.

وضعیت اقتصادی به مردم اجازه نمی‌دهد که ازدواج کنند و آن‌هایی هم که ازدواج می‌کنند با حداقل امکانات مراسم را برگزار می‌کنند. طوری‌که امروز مردم با موبایل خود عکس یا فیملبرداری از مراسم عروسی انجام می‌دهند.

سال‌ها قبل معمولا بیشترین هزینه برای یک مراسم عروسی همین قسمت عکس‌برداری و فیلمبرداری باغ و آتلیه بود؛ زیرا تنها چیزی که از این شب و مراسم به یادگار می‌ماند عکس و فیلم است؛ اما امروز به قدری فشار اقتصادی زیاد شده که مراسم را با گوشی داماد فیلمبرداری می‌کنند.

منبع: تجارت

دیگر رسانه ها

کدخبر: 104986

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر