گزارش اختصاصی / تیم همراه علی باقری در مذاکرات احیای برجام در وین

در تیم همراه «علی باقری» معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران چه افرادی حضور دارند

گزارش اختصاصی / تیم همراه علی باقری در مذاکرات احیای برجام در وین

مذاکرات احیای برجام از روز دوشنبه در وین کلید می خورد .علی باقری، رئیس‌ هیات مذاکره‌کننده ایران در مذاکرات وین و با ۱+۴ امروز در صدر هیاتی برای شرکت در این مذاکرات وارد وین پایتخت اتریش شد. «علی باقری» معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران  روز دوشنبه هشتم آذر ماه در وین با اعضای گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) و هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام،  مذاکره خواهد کرد .


درباره علی باقری بیشتر بخوانید :زندگینامه: علی باقری‌


این نخستین دور مذاکرات رسمی و جمعی درباره برنامه هسته ای ایران و توافقنامه برجام  در دولت سید ابراهیم رئیسی است.گمانه زنی های مختلفی درباره تیم هیات همراه باقری طرح شده است .

 

تعداد اعضای تیم ایران در مذاکرات وین

صبح امروز یک خبرنگار اتریشی در توییتی نوشت : شنیده ام تعداد اعضای هیات مذاکره کننده ایران ۴۰ نفر است.

توییت جنجالی یک خبرنگار از تعداد مذاکره کنندگان

عباس اصلانی خبرنگار حوزه بین الملل نیز در توییتی نوشت که د معاون رئیس کل بانک مرکزی، معاون وزیر اقتصاد در امور اقتصادی، معاون وزیر اقتصاد در امور بین‌الملل، معاون امور حقوقی وزارت اقتصاد نیز علی باقری مذاکره‌کننده ارشد ایران را در وین همراهی می‌کنند.
وی نوشت :اکثر اعضای تیم مذاکره کننده  ایران بویژه اعضای ارشد و رئیس آن دارای سابقه یا مسئولیت اقتصادی هستند. بنظر میرسد دستور کار تیم ایرانی، تمرکز بر رفع تحریمهاست. طبق گفته یک دیپلمات ارشد، حضور برخی مقامات ارشد اقتصادی به معنای جدیت ایران و تسریع در مذاکرات و پرهیز از فرسایشی شدن آنست.
در همین حال نماینده روسیه در مذاکرات رفع تحریم‌های ایران بعد از ظهر شنبه به وقت تهران در توییتی با اشاره به نوشته اصلانی  ترکیب هیات ایران حاضر در مذاکرات رفع تحریم‌ها را «چشمگیر» خواند.

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در مذاکرات رفع تحریم‌های ایران در وین در توییتی نوشت: «ترکیب هیات ایران در مذاکرات رفع تحریم‌ها  در گفت‌وگوهای وین چشمگیر است. من معتقدم که این باید به عنوان دلیلی بر نیت جدی (ایران) تفسیر شود.»

 

ترکیب جدید تیم کارشناسی مذاکرات وین

خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز در مطلبی نوشت که با هدف استفاده از تجارب تیم سابق، تصمیم بر این شده است که ترکیب کارشناسان تیم مذاکره کننده در وزارت امور خارجه تغییر نکند و حتی بر تعداد آنها افزوده شود.در همه دوره‌های مذاکرات هسته‌ای، تعداد کارشناسان تیم مقابل چندین برابر تیم ایران بود و ترکیبی از کارشناسان مرتبط با تحریم‌ها را در برمی‌گرفت. 

در این گزارش آمده است که  :دو ماه پیش دستگاه‌های درگیر با تحریم نامه‌ای از وزارت امور خارجه دریافت کردند. در این نامه خواسته شده بود برای تقویت تیم مذاکره کننده کارشناسانی معرفی کنند که واجد سه خصوصیت باشند؛ به موضوعات حوزه کاری خود اشراف داشته باشند، پیچیدگی‌ها و ظرایف تحریم را بشناسند و با حقوق بین الملل آشنایی داشته باشند.این نامه را تمام دستگاه‌هایی که به نوعی درگیر تحریم‌های ظالمانه بودند، از جمله وزارت امور اقتصادی و دارایی بانک مرکزی وزارت صمت، وزارت نفت، وزارت راه و شهرسازی دریافت کردند.


بیشتر بخوانید :میزبان مذاکرات «وین»، کدام هتل است؟


آخرین مواضع تهران قبل از مذاکرات وین

طی روزهای اخیر مقامات دستگاه دیپلماسی موضع تهران را در قبال مذاکرات پیش رو با صراحت مطرح کردند. روز چهارشنبه سوم آذرماه وزیر امور خارجه در گفت و گوی تلفنی با وانگ‌یی همتای چینی خود با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با اراده کامل وارد مذاکرات وین برای حصول توافق خوب می‌شود، گفت: با توجه به خروج غیرقانونی آمریکا وعدم پایبندی طرف اروپایی، چنانچه آنها با اراده لازم برای اجرای تعهداتشان وارد مذاکرات شوند، امکان دسترسی سریع به توافق وجود دارد.

امیر عبداللهیان شب گذشته هم در گزارش ویدئویی از عملکرد صد روزه دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: ما همه مقدمات را برای رسیدن به یک توافق خوب و درصورتی‌که طرف‌های مقابل به تعهدات کامل خود بازگردند، برای رسیدن به یک توافق خوب و سریع فراهم کرده‌ایم و به‌صراحت هم مواضع و مطالبات خودمان را در ادامه گفت ‌وگوهایی که از گذشته وجود داشته و سندی که به‌عنوان برجام و قطعنامه پس‌از آن سازمان ملل به تصویب رسیده، بیان کرده‌ایم.

وزیر امور خارجه یادآورشد: نظر صریح و روشن جمهوری اسلامی ایران این است که در میز مذاکره حقوق و منافع ملت ایران باید تامین شود و تحریم‌ها باید لغو شود. ما امیدوار هستیم که در مسیر گفت وگوهای وین بتوانیم گام‌های اساسی و رو به جلویی داشته باشیم.

امیرعبداللهیان با تاکید بر اینکه قطعا دست جمهوری اسلامی ایران بسته نخواهد بود، گفت: ما از گزینه گفت ‌وگو و مذاکره در وین کار را شروع می‌کنیم. در مذاکره و رسیدن به توافق جدی هستیم  و امیدوار هستیم آن‌گونه که در کلام طرف‌های مقابل ما به‌ویژه غربی‌ها می‌گویند، جدیت آنها را هم ببینیم. ما به‌صراحت به آنها گفتیم ما یک دولت عمل‌گرا و نتیجه محور هستیم و امیدوار هستیم که در میز مذاکرات وین چنین اتفاقی رخ دهد.

 

علی باقری : باید روی جدی بودن مذاکرات در وین تمرکز کرد 

طی هفته‌های اخیر علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه و مذاکره کننده ارشد کشورمان هم در گفت‌وگو با شبکه الجزیره با بیان اینکه باید روی جدی بودن مذاکرات وین تمرکز کرد، ‌ گفت: تمرکز ما بر رفع تحریم‌های ظالمانه است و آمریکا هم هیچ گزینه‌ای جز قبول واقعیت جدید درباره توافق نامه هسته‌ای ندارد.  

باقری با بیان اینکه ما به فعالیت‌های هسته‌ای خود و توسعه آن مطابق با مفاد توافق هسته‌ای ادامه خواهیم داد، اظهار کرد: ما خواهان ضمانت‌هایی درخصوص رفع تحریم‌ها هستیم و واشنگتن هم باید آن را در مذاکرات وین ارائه کند.  

معاون وزیر امور خارجه کشورمان در عین حال تاکید کرد که اگر توافق هسته‌ای برخورداری ایران از آن را تضمین نکند، پنجره توافق هسته‌ای تا ابد باز باقی نخواهد ماند.

ایران با تیم کامل در مذاکرات حضور یافته که این امر نشان دهنده اهتمام تهران بر جدیت در مذاکرات و پرهیز از فرسایشی شدن بودن آن است. اگر طرف‌های مقابل هم واقعا قصد و اراده جدی برای دستیابی به توافق داشته و به دنبال برطرف شدن دغدغه‌های خود هستند بهتر است با حسن نیت در میز مذاکرات حاضر شده گام‌های عملی و جدی برای حصول نتیجه ب

 

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 3088

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر