برنامه‌های جدید آموزش و پرورش برای دانشگاه فرهنگیان اعلام شد

برنامه‌های جدید آموزش و پرورش برای دانشگاه فرهنگیان اعلام شد

نیروهای بومی در اولویت جذب هیات علمی دانشگاه فرهنگیان باشند

استاندار بوشهر گفت: مسئولان دانشگاه فرهنگیان در زمینه جذب هیئت علمی برای دانشگاه این استان بوشهر نیروهای بومی را در اولویت قرار دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد محمدی زاده بعد از ظهر سه شنبه در سومین نشست هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر اظهار داشت: ضرورت دارد تا مسئولان دانشگاه فرهنگیان در زمینه جذب هیأت علمی برای دانشگاه فرهنگیان این استان نیروهای بومی را در اولویت قرار دهند.

استاندار بوشهر گفت: نگاه ما به مسائل دانشگاه فرهنگیان استان، نگاه محتوایی و اساسی است که برآیند آن تربیت معلم طراز نظام مقدس جمهوری اسلامی و معلمانی شاخص است.

محمدی زاده با مهم و با اهمیت دانستن دانشگاه فرهنگیان، بیان داشت: باید در قالب تشکیلات و سازوکارهای رسمی تعریف شده قانونی دانشگاه فرهنگیان در حوزه مسائل فرهنگی به شکل جدی تری فعال شد و فضائل اخلاقی و اعتقادی دانشجویان را ارتقا داد تا شایستگی‌های لازم را در طول دوره آموزشی خود کسب کند.

وی در ادامه تصریح کرد: جامعه ما به معلم اعتقاد دارند و به معلم احترام می‌گذارند و معلمان در بین مردم همچنان منزلت و پایگاه اجتماعی والایی دارند.

محمدی زاده خاطرنشان ساخت: در موضوع اختصاص زمین برای احداث اردوگاه فرهنگی تربیتی دانشگاه فرهنگیان نیز کمک می‌کنیم تا این مهم محقق شود.

دانشگاه فرهنگیان کانون هویت بخشی در جامعه است

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی گفت: دانشگاه فرهنگیان کانون هویت بخشی و تعالی هویت در جامعه است.

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی حیدری ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در محل پردیس شهید باهنر اراک با گرامیداشت سالگرد شهادت شهید چمران و روز بسیج اساتید اظهار داشت: استاد بسیجی، جهاد تبیین، امید آفرینی، و اعتلای حکمرانی شعار هفته بسیج اساتید است و دانشگاه فرهنگیان در این راستا برنامه‌های مختلفی پیش بینی کرده است.

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی افزود: بسیج اساتید بازوی توانمند دانشگاه‌ها است و اساتید بسیجی نقش مهمی در پیشرفت و اعتلای دانشگاه‌ها دارند و در طی این سال‌ها بسیج اساتید در انسجام بخشی موفق عمل کرده و امروز نیز در ایجاد امید و تقویت ایمان در جامعه و خصوصاً در دانشگاه نقش مهمی دارد.

دانشگاه فرهنگیان در مسیر رشد و پیشرفت است

وی ادامه داد: قدمت دانشگاه فرهنگیان به بیش از یک قرن در کشور ایران می‌رسد و این نشان از جایگاه مهم تربیت و آموزش در کشور است و به برکت انقلاب اسلامی امروز دانشگاه فرهنگیان در مسیر رشد و پیشرفت است که البته نیازمند توجه ویژه مسئولین را دارد.

حیدری اضافه کرد: رشد کمی و کیفی فعالیت‌ها در بخش‌های مختلف دانشگاه یکی از اهداف مهم است و در این راستا برنامه‌های مهمی پیش بینی و هدف گذاری شده و این دانشگاه با عنوان متولی تربیت کادر آموزشی در رده‌های مختلف تحصیلی، نقش تأثیرگذاری در هویت بخشی جامعه دارد.

وی با اشاره به موفقیت‌های دانشگاه فرهنگیان در بخش‌های مختلف گفت: با تلاش همدلانه خیرین ،۱۳ هزار و ۵۰۰ متر به مجموعه فضاهای آموزشی، فرهنگی، دانشجویی و ورزشی این دانشگاه در سال ۱۴۰۱ افزوده شد و در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۷۲ دانشجو به پردیس باهنر و ۲۵۰ دانشجو به پردیس خواهران وارد می‌شوند که نشان از رشد ۲۲ درصدی پذیرش نسبت به سال تحصیلی ۱۴۰۱ دارد.

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی افزود: دانشگاه فرهنگیان در بخش برادران در پردیس شهید باهنر با یک‌هزار و ۵۰ دانشجو در هفت رشته کارشناسی و در بخش خواهران پردیس سردشت با ۹۵۰ دانشجو معلم در هفت رشته کارشناسی فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: برگزاری همایش ملی نقش دانشگاه در جهاد تبیین، دانش مشاوره پی سی کی (pck)، اخذ مجوز نشریه علمی و تخصصی از سازمان مرکزی در بخش مطالعات بین‌الملل و پژوهش در آموزش تلفیقی راهبرد کیفی دانشگاه فرهنگیان است.

حیدری بیان کرد: در حوزه توانمندسازی با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در قالب نشست‌های هم اندیشی با اساتید، ضیافت اندیشه، مبانی اعتقادی و سیاسی برای دانشجویان نشست مؤثر و با کیفیت برگزار می‌شود و در حوزه فعالیت‌های فرهنگی شاهد شرکت دانشجویان در جشنواره کشوری و مسابقات فرهنگی بودیم، به طوری که در جشنواره سی و سوم، تعداد زیادی از شرکت کنندگان موفق به کسب رتبه نخست کشوری شدند و در مسابقات ورزشی معاونت دانشجویی نیز دانشجویان دانشگاه فرهنگی اراک خوش درخشیدند.

همایش هویت با محوریت استان مرکزی برگزار می‌شود

وی با اشاره به برگزاری همایش هویت با محوریت استان مرکزی بیان کرد: دانشگاه فرهنگیان با همکاری و مشارکت حوزه هنری و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همایش هویت را در استان مرکزی برگزار می‌کند و انتظار است نهادهای فرهنگی دیگر نیز در این راستا پشتیبانی لازم را داشته باشند.

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی افزود: تهیه فیلم‌های کوتاه ۱۹۹ ثانیه‌ای، مستند و معرفی چهره شهید رحیم آنجفی به عنوان معلمی که به درجه فرماندهی در جنگ رسید، یکی از محورهای مهم همایش را تشکیل می‌دهد.

وی ادامه داد: تهیه پوسترهایی به صورت کارگاهی و قرارگرفتن دانشجویان در کنار طراحان پوستر برای آشنایی با شیوه‌های طرح از دیگر بخش‌های این همایش معرفی کرد.

حیدری بیان کرد: دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی در بخش ممیزی دانشگاه‌های فرهنگی کل کشور در بین ۹۸ پردیس دانشگاهی موفق به کسب رتبه پنج کشوری در سال ۱۴۰۱ شد.

وی خاطر نشان کرد: ۳۵ دانشگاه از نقاط مختلف کشور در فراخوان دانشجوی نمونه وزارت علوم انتخاب شدند که ۲ دانشجوی برتر این فراخوان از دانشگاه فرهنگیان است و یکی از آنها دانشجوی پردیس باهنر اراک است.

دانشگاه فرهنگیان

وزیر آموزش‌وپرورش در آیین معارفه سرپرست دانشگاه فرهنگیان، شکل‌گیری هویت معلمان را تنها از طریق تربیت‌معلم امکان‌پذیر دانست و بر پیروی این دانشگاه در مسیر مطالبات رهبری در روز دیدار  فرهنگیان با ایشان تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، رضا مراد صحرایی مطالبه اصلی رهبر انقلاب اسلامی از دانشگاه فرهنگیان را چراغ راه این دانشگاه عنوان کرد و گفت: راه، حرف و مسیرتان، فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص تربیت‌معلم باشد.

وی تمرکز بر اجرای سند تحول بنیادین و تأکید بر تربیت‌معلم را از برنامه‌های اصلی این دانشگاه نام برد و گفت: لزوم تقویت زیرساخت‌های دانشگاه، پیگیری مجدانه مصوبات هیات امنا که با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد و ضوابط و سیاست‌های ابلاغی کیفیت‌بخشی دانشگاه فرهنگیان از مهم‌ترین برنامه‌های این دانشگاه است. همچنین باید ضمن خوانش عمیق سند تحول بنیادین، منظومه سند را به‌صورت یکپارچه درک کرد.

وزیر آموزش‌وپرورش، از هماهنگی، همدلی، هم‌کوشی، و هم‌زبانی و در یک کلمه باهم بودن به‌عنوان مهم‌ترین نیاز دستگاه عظیم تعلیم و تربیت نام برد و براهمیت پیوستگی ساختارهای معاونت‌ها و سازمان‌ها و ارتباط میان آن‌ها و نیز انسجام نظام تعلیم و تربیت، به مانند کل واحد تأکید کرد.

وی بابیان اینکه آموزش‌وپرورش قوی؛ ایران قوی را رقم می‌زند، گفت: معلم قلب و روح آموزش‌وپرورش است و تحول در کشور بدون آموزش‌وپرورش و تحول در آن بدون معلمان، ممکن نیست. بنابراین باید هرچه می‌توان برای ارتقای معلمان از هر حیث کوشید.

صحرایی بهره‌مندی از تجربه و الگوهای برجسته در نظام تعلیم و تربیت را ضروری دانست و ادامه داد: فاصله گرفتن از پیشکسوت‌های بزرگ و الگوهای نظام تعلیم و تربیت از آفت‌هایی بود که در این سال‌ها تجربه کردیم، زیرا اصول و عقاید علمی تغییر نمی‌کند،  این روش‌ها هستند که نو می‌شوند.

وی شکل‌گیری هویت معلمان را تنها در تربیت‌معلم امکان‌پذیر دانست و گفت: در این منظومه تربیت معلم هدف آموزش و پرورش است، زیرا آموزش و پرورش با تضعیف تربیت معلم، ضعیف می شود.

وزیر آموزش و پرورش، احیا، تقویت تربیت معلم و اهتمام ویژه در این خصوص را از ماموریت‌های خود دانست و افزود: تربیت معلم مهم‌ترین مقدمه احیای آموزش و پرورش و در این سلسله مراتب، مهمترین مقدمه احیای تربیت اسلامی است.

وی با تاکید بر اهمیت برنامه‌های فرهنگی و تربیت در دانشگاه فرهنگیان، خاطر نشان کرد: در این دانشگاه برنامه‌های فرهنگی اصل بوده و اجرای آن نیازمند خلاقیت، تنوع، شیوه‌های نوین و بروز برنامه‌ها است.

صحرایی با تاکید بر پیگیری و تمرکز براجرای شایسته برنامه‌های دانشگاه فرهنگیان از جمله کسب صلاحیت حرفه‌ای و مهارت معلمی، احیای تفاهم‌نامه با معاونت‌های آموزش و پرورش، تقویت فضاها، نهضت تالیف منابع درسی، جذب عضو هیات علمی، الحاق مدارس وابسته به دانشگاه، اصلاح برنامه درسی، تبدیل فعالیت‌های فرهنگی به واحد درسی، گزینش دانشجومعلمان، برگزاری کنکور اختصاصی تربیت معلم، جذب دانش آموزان ممتاز بدون کنکور، تدوین آیین‌نامه ارتقا اختصاصی رتبه‌بندی معلمان و ... تاکید کرد.

وی پیگیری را کلید موفقیت در امور و تمرکز را جوهره استراتژیک عنوان و تصریح کرد: در بین همه ارکان آموزش و پرورش تربیت معلم جایگاه ممتازی دارد و باید این جایگاه را رشد دهیم، کنار دانشگاه فرهنگیان تمام قد خواهم بود و بقیه را نیز موظف به همکاری با شما خواهم کرد.

وزیر آموزش و پرورش، با تاکید بر لزوم تعامل مستمر و نزدیک دانشگاه فرهنگیان با آموزش و پرورش و هماهنگی با ارکان دیگر آن، گفت: مهمترین رسالت هر مدیر در دستگاه تعلیم و تربیت ایجاد هم‌افزایی مثبت است، باید میل به اشتراک و با هم بودن را تقویت، با هم برنامه‌ریزی و تخصصی اجرا کرد.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش، در آیین معارفه سرپرست دانشگاه فرهنگیان که  با حضور هیات رئیسه و کارکنان دانشگاه فرهنگیان در سالن شهید باهنر سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد و از سوی وزیر آموزش و پرورش سعید غیاثی به عنوان سرپرست دانشگاه فرهنگیان معرفی شد.

در ابتدای این آیین، سعید غیاثی ضمن تقدیر از رئیس سابق دانشگاه فرهنگیان و هدایت‌های بی‌دریغ وی گفت: به همت خانواده دانشگاه فرهنگیان، امروز ما در بستری قرار گرفته‌ایم که « گفتمان تربیت معلم» به عنوان گفتمان غالب در نظام آموزش و پرورش است.

تیم سازی پژوهشی در دانشگاه فرهنگیان در راستای رفع خلاهای آموزشی

سرپرست مدیریت امور پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان خراسان‌جنوبی اظهار کرد: اولین گامی که حوزه پژوهشی این دانشگاه برداشته تیم سازی پژوهشی بوده تا در راستای رفع خلاهای آموزشی گام برداریم.

حجت الاسلام جواد اکبری مطلق، امروز سه شنبه ۲۳ خرداد در جمع خبرنگاران، در رابطه با فعالیت‌های حوزه پژوهش دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی گفت: در سطح دانشگاه حدود ۱۰۰ تیم پژوهشی فعالیت می‌کند.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: با هدف گذاری یک سری کارگاه‌های هدفمند که می‌توان خروجی آن را با ارائه مقالات در همایش‌ها، کنفرانس‌ها و یا در مجلات علمی و پژوهشی دید تاکنون ۴۰ مقاله در سطح ملی و بین المللی و مجلات علمی و تخصصی و پژوهشی چاپ شده است.

سرپرست مدیریت امور پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان خراسان‌جنوبی با بیان اینکه بیشتر این مقالات در حوزه مسائل تعلیم و تربیت و ماموریت‌های دانشگاه فرهنگیان بوده است، تصریح کرد: این برنامه با هدف این که پژوهش‌ها به اهداف مد نظر نزدیک باشد و برخی نیازهای دانشگاه را برطرف کند با توجه به نیازسنجی که از قسمت‌های مختلف دانشگاه اعم از فرهنگی، آموزشی و خود حوزه پژوهش اتفاق افتاد و مسائل آن‌ها بررسی و بعد از طرف واحد پژوهش ماموریت‌هایی برای تیم‌های پژوهشی مشخص شد.

اکبری مطلق ادامه داد: به دنبال این ماموریت‌ها مسائل موجود را برطرف و یک سری گام‌هایی را برداشتیم این مسائل هم برمبنای مسائل بومی دانشگاه است به این معنا که سه بعدی کار شده مسائل مربوط به تعلیم و تربیت، نظام آموزش و پرورش و ماموریت‌های دانشگاه فرهنگیان است.

وی با بیان اینکه یک سری مسائل بومی محل زندگی دانشجویان است به عنوان مثال منطقه سیستان و بلوچستان پدیده‌های زیادی وجود دارد و دانشجویانی داریم که اهل این استان هستند محور کار خود را مسائلی که آن‌ها با آن درگیر هستند قرار دادیم، تصریح کرد: شاکله پژوهش باید علاقه‌مندی دانشجویان بوده با توجه به این که علاقه آن‌ها باشد گام‌های بعدی برداشته خواهد شد.

رئیس پردیس شهید باهنر خراسان جنوبی با بیان اینکه به طور کلی یک سری کارگاه‌های هدفمند را برگزار می‌کنیم که ذاتا با کارگاه‌های پژوهشی دیگر متفاوت است، افزود: بعد از ۱۰ جلسه که کار می‌کنیم خروجی‌اش با توجه به کیفیت مقالات علمی و پژوهشی یا همایشی خواهد شد که در همایش‌های ملی مطرح و یا در مجلات به چاپ می‌رسد.

اکبری مطلق اظهار کرد: برگزاری کارگاه‌های پژوهشی به صورت کلی و با جمعیت بالا که خروجی نهایی ندارد به این معنا که دانشجو احساس نمی‌کند که کارگاه برایش، مفید واقع شده به همین دلیل کارگاه‌ها را بیش از ۳۰ نفر در نظر می‌گیریم.

وی به طرح‌های پژوهشی اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه نیز اشاره کرد و افزود: در این بخش شش طرح پژوهشی داریم که سه طرح دانشگاه فرهنگیان هستند که اعضای هیات علمی به صورت استانی انجام می‌دهند و سه طرح هم جنبه کارفرمایی دارد که باز هم با همت اعضای هیئت علمی در حال اتمام است.

سرپرست مدیریت امور پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی در پاسخ به این سوال که باتوجه به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به مدارس دولتی آیا پژوهشی درباره راهکارهای ارتقای سطح کیفی مدارس دولتی در دستور کار دارید، گفت: با توجه‌ به‌ این که یک سری ظرفیت‌ها را در مدارس خود داریم و دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان باید کسوت معلمی را داشته باشند و با توجه فرمایش مقام معظم رهبری، به حوزه پژوهش یک سری ماموریت‌هایی داده شده که خلأهای سیستم آموزشی را بررسی کنند.

اکبری مطلق تصریح کرد: با توجه به افزایش کلاس‌های چند پایه در مناطق روستایی، برخی از دانشجویان به دنبال پر کردن خلأهای آموزش و پرورش هستند و یکی از گروه‌ها، روی جهش تحصیلی بررسی می‌کند که آیا این جهش تحصیلی برای سیستم آموزشی مناسب است یا گروهی مدارس سمپاد را بررسی می‌کند که چرا والدین به سمت و سویی می‌روند که با هزینه‌های هنگفت فرزندانشان وارد این مدارس شوند.

وی تصریح کرد: به احتمال زیاد نتایج این پژوهش‌ها کاربردی خواهد بود به این دلیل که چشم انداز را فراهم کند؛ شاید به این ظرفیت برسیم که عدالت آموزشی چه در مناطق شهری و چه روستایی فراهم شود و دانش آموزان از همه ظرفیت‌ها استفاده کنند.

اکبری مطلق ادامه داد: حوزه پژوهش دانشجویان را پویا کرده و هم‌اکنون بیش از ۱۰۰ تیم پژوهشی داریم که مقالات اولیه را انجام داده و به دنبال انجام مقالات بعدی هستند تا از طریق پژوهش مسائل کلاس درس و مسائل آموزشی را برطرف کنند.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از مسائلی که پیگیری می‌کنیم چاپ کتب کمک آموزشی است؛ کتب درسی یا کتب تخصصی که چه دانشجویان و چه اساتید به دنبال این موضوع هم هستند که اقداماتی هم در حوزه چاپ کتاب انجام شده است.

سرپرست مدیریت امور پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی به برنامه‌های اجرایی این حوزه نیز اشاره کرد و افزود: قرار است همایش مشترکی را با آموزش و پرورش تحت عنوان اولین همایش ملی خودتوانمندسازی معلمان ابتدایی داشته باشیم که نقش دانشگاه فرهنگیان کمیته‌های علمی و دبیر علمی این همایش خواهد بود و اعضای هیات علمی به آن‌ها کمک خواهند کرد.

وی با اشاره به اینکه برگزاری سومین همایش ملی دانش آموزش محتوا(pck) در آموزش الهیات را نیز در برنامه داریم، افزود: بخش دیگری از کار که امسال در مدیریت جدید رونق گرفته و از ظرفیت‌های همه سازمان‌ها استفاده شده ایجاد تفاهم نامه با همه دستگاه‌ها است.

اکبری مطلق یادآور شد: چندین تفاهم نامه با ستاد مبارزه با مواد مخدر و بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس امضا شده و  قرار است جلسه‌ای برای تبیین برنامه‌ها داشته و از این ظرفیت اساسی در حوزه پژوهشی استفاده کنیم.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 92165

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر