عمر جاده چالوس تمام شد؟ همه چیز درباره جاده 59 ایران | تصویر

مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز با بیان اینکه ۹ دهه از افتتاح جاده چالوس می‌گذرد؛ گفت: این جاده ظرفیت تردد این حجم از خودرو آن هم با سرعت‌های امروزی را ندارد و باید در آن یک بازنگری جدی صورت بگیرد.

عمر جاده چالوس تمام شد؟ همه چیز درباره جاده 59 ایران | تصویر

مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز با بیان اینکه ۹ دهه از افتتاح جاده چالوس می‌گذرد؛ گفت: این جاده ظرفیت تردد این حجم از خودرو آن هم با سرعت‌های امروزی را ندارد و باید در آن یک بازنگری جدی صورت بگیرد.

منوچهر غفاری با با اشاره به ضرورت ایمن سازی مسیر جاده چالوس اظهار کرد: طی چند ماه گذشته شاهد موارد متعددی از ریزش سنگ در نقاط مختلف جاده چالوس بودیم که باعث خسارت جانی و مالی به برخی از مسافران شد.

 وی با بیان اینکه محور کرج- چالوس دو مشکل اساسی دارد که یکی از آن‌ها را باید از بعد فنی بررسی کرد، ابراز کرد: از طراحی این مسیر ۹ دهه می‌گذرد و باید بپذیریم این جاده ظرفیت تردد این حجم از خودرو آن هم با سرعت‌های امروزی را ندارد.

وی اظهار کرد: در چند دهه گذشته، تعداد خودرو‌های عبوری از این مسیر زیاد نبود و رانندگان هم سرعت بالایی نداشتند، ولی امروز اوضاع فرق کرده است.این مسئول تاکید کرد: این جاده نیاز به بازنگری جدی دارد و اداره کل راهداری موظف شده تا با به کارگیری مشاور خبره نسبت به بازطراحی این جاده اقدام کند.غفاری اضافه کرد: در مساله رانش و ریزش هم طی چند سال گذشته شاهد ایجاد گالری و همچنین لق گیر در نقاط خطرساز این مسیر بودیم، ولی با توجه به بافت خاک این مسیر، باید این اقدامات به صورت مستمر صورت بگیرد.

مدیرکل بحران استانداری البرز گفت: هرچند اداره کل راهداری هر ساله اقداماتی برای ایمن سازی این مسیر انجام می‌دهد، ولی انجام کار اساسی نیازمند تخصیص اعتبار مناسب است تا بتوان کاری اساسی برای ایمن سازی این جاده انجام داد.وی ابراز کرد: نقاط بحرانی در این خصوص شناسایی شده و در طول سال با توجه به امکانات موجود بخشی از آن‌ها ایمن سازی می‌شود.

جاده چالوس

جاده چالوس کجاست؟

جاده‌ ۵۹ معروف به جاده چالوس در سال ۱۳۱۲ به بهره‌برداری رسید و به مرور به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی چالوس شناخته شد. با ساخت سد امیرکبیر این جاده توجه افراد بیشتری را به خود جلب کرد. این سد علاوه بر دو چندان کردن زیبایی این جاده مقدمات تبدیل جاده‌ چالوس را به یکی از قطب‌های مهم گردشگری فراهم کرد. در جایجای این مسیر ۱۶۰ کیلومتری مناظری محصورکننده و چشم‌نواز در انتظار شما است.

برای ساخت این جاده که در واقع قطر رشته کوه البرز را می‌پیماید، تونل‌ها و پل‌های بسیار طولانی ساخته شده است. از آنجایی که تمامی ساخت‌وساز‌ها مربوط به دوره رضا پهلوی است، این جاده را یکی از ناامن ترین جاده‌های ایران می‌دانند. امکانات کم آن زمان باعث شد تمامی تونل‌ها و پل‌ها با سختی بسیار زیاد و دستمزد قابل توجهی برای کارگران ساخته شود. این جاده بعد از ساخت مورد انتقاد شدید مهندسان اروپایی قرار گرفت. با توجه به خطراتی چون رانش زمین، زلزله، خطر بهمن و ریزش کوه ترافیک‌های ۱۵۰ کیلومتری گواه وفادارای مسافرانی است که برای دیدن زیبایی‌های تکرار نشدنی این جاده هر چیزی را به جان‌ می‌خرند.

جاده چالوس در پاییز

جاده چالوس

مسیر دسترسی به جاده چالوس

برای دسترسی به جاده کرج-چالوس باید خود را به شهر کرج در استان‌ البرز یا شهر چالوس در مازندران برسانید که به‌عنوان مبدا سفر در این جاده محسوب می‌شوند. در صورتی‌که می‌خواهید از شهر تهران به‌سمت جاده چالوس راه بیفتید، از بزرگراه شهید لشکری (جاده مخصوص)، به‌طرف شهر کرج و ابتدای جاده چالوس حرکت کنید.

سایر مسیرهای دسترسی به جاده چالوس از سمت تهران:

اتوبان تهران-کرج

انتهای اتوبان همت (خرازی)

اتوبان تهران-شمال

جاده چالوس از جمله جاذبه‌ های گردشگری استان مازندران است که از شمال به شهرستان چالوس در استان مازندران، از شرق به شهرستان تهران و شمیرانات، از غرب به منطقه طالقان و از جنوب به شهر کرج محدود می‌شود. (مشاهده روی نقشه)

یکی از ویژگی‌های جاده چالوس گردنه‌های خطرناک آن است که از مشهورترین آن‌ها می‌توان به گردنه «هزار چم» نیز اشاره کرد. این گردنه در ۵۰ کیلومتری چالوس و ۱۰۰ کیلومتری کرج قرار دارد و پیچ‌وخم‌های آن باعث جذب بسیاری از گردشگران می‌شود. از این‌رو، در اطراف هزارچم رستوران‌ها، قلیان‌سراها، لبنیاتی و... متعددی وجود دارند و مسافران برای استراحت، صرف چای و غذا و البته گرفتن عکس در آنجا توقف می‌کنند.

جاده چالوس

شهرها و روستاهای مسیر جاده چالوس

نخستین همراه جاده چالوس در مسیر کرج - چالوس رودخانه خروشان کرج رود است که درست به موازات جاده امتداد دارد و از البرز جنوبی سرچشمه می‌گیرد. این رودخانه پس از پشت سر گذاشتن دشت‌های کرج، در انتهای مسیر به رودخانه جاجرود می‌ریزد. حاشیه این رودخانه، سرسبز و دیدنی است؛ هرچند با فرارسیدن فصل پاییز، جلوه‌ای هزار رنگ پیدا می‌کند؛ به همین دلیل از جاهای موردعلاقه گردشگران برای اتراق و چادرزدن به حساب می‌آید. اگر مسیر رودخانه را دنبال کنید، به سد زیبای کرج و روستای کوچک واریان خواهید رسید.

جاده چالوس

جاده چالوس

در کیلومتر ۱۵ جاده چالوس روستایی به نام نوجان قرار دارد. آبشار نوجان از جمله جاذبه های دیدنی این روستای منحصربه‌فرد و زیبا است. اگر بخواهید از آبشار زیبای نوجان دیدن کنید، بعد از «پورکان» باید وارد فرعی «نوجان» شوید و این مسیر پرپیچ‌وخم و ناهموار را هشت کیلومتر ادامه دهید. چنانچه کمی از روستا فاصله بگیرید به آبشار زیبای خوارس در حوالی روستای خوارس خواهید رسید. روستای آتشگاه نیز در ادامه این مسیر قرار گرفته است. 

در کیلومتر ۱۷ جاده چالوس نیز آبشاری زیبا و بلندقامت قرار دارد که از زیباترین آبشارهای ایران محسوب می‌شود. 

اگر کمی جلوتر برویم، در کیلومتر ۳۲ جاده چالوس روستای مورود در انتظار گردشگران است. مورود روستایی زیبا در دل ارتفاعات و در دره‌ای زیبا قرار گرفته دارد. اگر در فصل بهار به این روستا سفر کنید، آن را غرق در گل های بهاری سرخ و زرد خواهید یافت. در حوالی این روستا یک آبشار زیبا و چشم‌نواز با نام آبشار چهارصد تنور نیز قرار دارد که بسیار چشم‌نواز است. رودخانه مجاور روستا نیز یکی از جذاب‌ترین چشم اندازهای این منطقه است.

یکی دیگر از جذاب‌ترین روستاهای حوالی جاده چالوس روستای زیبای گچسر است. این روستا در بخش آسارا قرار دارد و یکی از قدیمی‌ترین روستاهای این منطقه است که قدمت آن به دوران صفویه باز می‌گردد. گچسر روستایی با منابع غنی گچ بوده است که سبب شده بود تا کوره های گچ پزی متعددی در این روستا ساخته شود.

نکته قابل‌توجه اینکه حدود ۸۰ کیلومتر از مسیر ۱۶۰ کیلومتری جاده چالوس از بخش آسارا کرج می‌گذرد. این منطقه با ۵۶ روستا مملو از منابع طبیعی و تاریخی است و وجود سه قله بالای چهار هزار متر ارتفاع و پیست اسکی بین‌المللی دیزین باعث شده است که از مناطق مهم گردشگری ورزشی به شمار رود. اکثر روستاهای آسارا برای گردشگران داخلی و خارجی شناخته‌شده و مورد توجه هستند که از آن جمله می‌توان به روستاهای آزادبر، ارنگه بزرگ، تکیه سپهسالار، نشترود، خوزنکلا، واریان و وینه اشاره کرد. 

ترافیک ورودی تونل کندوان جاده چالوس در استان مازندران

جاده چالوس

چشمه وله در ۷۰ کیلومتری شمال شرقی کرج، قلعه‌ی تاریخی صلصال، آبشار بی‌همتای هفت چشمه در ۱۷ کلیومتری این جاده، قلعه‌ی دزدبند و امامزاده سپهسالار تنها تعداد کمی از جاذبه‌های این جاده هستند که هر ساله حدود ۱۳ میلیون جهانگرد و گردشگر را به‌سمت خود می‌کشد. سفر به جاده چالوس در هر فصل لطف خودش را دارد زیرا شکوه این جاذبه‌ها در فصول مختلف رنگ و بوی متفاوتی به خود می‌گیرد.

در کیلومتر ۷۵ جاده چالوس و در ضلع غربی گردنه کندوان دره‌ای استثنایی قرار دارد که بهشت دره نوردان و طبیعت گردان است. پیمایش این دره تنها با ابزار حرفه ای دره نوردی میسر است.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 86807

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر