جزئیات جدید رتبه بندی معلمان | اجرای رتبه‌بندی فقط برای این گروه از معلمان | آخرین وضعیت همسان‌سازی حقوق فرهنگیان بازنشسته

ملاک اصلی مجلس این بود که رتبه‌بندی بر اساس نظام شایستگی در محیط‌های علمی رخ دهد.

جزئیات جدید رتبه بندی معلمان | اجرای رتبه‌بندی فقط برای این گروه از معلمان | آخرین وضعیت همسان‌سازی حقوق فرهنگیان بازنشسته

 لایحه رتبه بندی معلمان به صورت کامل در صحن علنی مجلس تصویب شد؛ بر این اساس، معلمان بر پنج رتبه آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم تقسیم می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اعتراض شدید فرهنگیان به «سرهم بندی» لایحه رتبه‌بندی معلمان | آخرین وضعیت طرح همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

بر این اساس، معلمان بر پنج رتبه آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم تقسیم می‌شوند؛ براساس مصوبه رتبه‌بندی مجلس، فرایند رتبه‌بندی برای تمام معلمان بر مبنای امتیازات ناشی از دوره‌های ضمن خدمت، شایستگی‌های عمومی، تخصصی و حرفه‌ای، عمل کرد رقابتی، دانش تخصصی ـ تربیتی و پژوهشی، خلاقیت و نوآوری، سنوات تجربه معلمی، سنوات تحصیل در دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهیدرجایی، سوابق مدیریتی در آموزش و پرورش، آخرین مدرک تحصیلی و کسب امتیازات لازم در نظام رتبه‌بندی معلمان در یکی از رتبه‌های این قانون و مطابق آیین‌نامه اجرایی قانون حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۰ انجام می‌شود.

کسب رتبه‌های بالاتر مستلزم حداقل ۵ سال خدمت در هر یک از رتبه‌ها و کسب سایر شرایط لازم تعیین شده در آیین‌نامه اجرایی قانون خواهد بود.

دوره خدمت در هر رتبه برای معلمان شاغل در دوره ابتدایی، مدارس استثنایی، مناطق محروم و مرزی و عشایری به ازای هر سال خدمت تمام‌وقت در این مناطق ۳ ماه کاهش می‌یابد.

حداقل سابقه خدمت معلمی برای کسب رتبه‌های دانشیار معلم و استاد معلم به ترتیب ۱۵ و ۲۱ سال است.

در رابطه با این موضوع، محمد وحیدی؛ عضو کمیسیون آموزش مجلس اظهار کرد: لایحه رتبه‌بندی با تصویب مجلس به شورای نگهبان ارسال شد، ملاک اصلی مجلس این بود که رتبه‌بندی بر اساس نظام شایستگی در محیط‌های علمی رخ دهد، در گذشته برای مدارج عالی تحصیلاتی معلمان مانند فوق لیسانس و دکترا، همترازی با هیئت علمی دانشگاه اتفاق می‌افتاد هم‌اکنون با مصوبه مجلس، نظام رتبه‌بندی معلمان در ۵ رتبه با عناوین دانشگاهی اجرا می‌شود.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: براساس مصوبه مجلس، رتبه مربی دانشگاه تهران به عنوان پایه رتبه‌بندی معلمان مدنظر قرار گرفت و حداقل دریافتی معلمان ۸ میلیون و ۸۰ هزار تومان می‌شود.

وی با طرح این موضوع که برخی می‌گویند هم‌اکنون دانشگاه تهران مربی استخدام نمی‌کند، متذکر شد: وزارت علوم هر سال ابلاغیه حقوق و مزایای اعضای هیت علمی دانشگاه تهران را اعلام می‌کند و عنوان مربی در جداول وزارت علوم وجود دارد؛ در مجلس به دنبال این بودیم، رتبه‌های معلمان را با همترازان خود در دانشگاه هماهنگ کنیم اما دولت موضوع محدودیت مالی را مطرح کرد.وحیدی مطرح کرد: برخی می‌پرسند که معلمان در کدام رتبه قرار می‌گیرند اما چون هنوز آئین‌نامه رتبه‌بندی تدوین نشده است بنابراین نمی‌توان رتبه‌ها را مشخص کرد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره اینکه آیا معلمان مدارس غیردولتی و خرید خدماتی مشمول رتبه‌بندی می‌شوند، گفت: براساس لایحه دولت، نظام رتبه‌بندی برای معلمان استخدام رسمی و پیمانی آموزش و پرورش است.

وی درباره رتبه‌بندی نیروهای اداری متذکر شد: پیشنهاد کمیسیون آموزش این بود تمام نیروهای اداری آموزش و پرورش مشمول شوند اما در نهایت مجلس مصوب کرد که رتبه‌بندی مشمول افرادی شود که با حکم معلمی در ادارات مشغول به هستند یعنی همان مشمولان آیین نامه ۲۳۰ و افرادی که صرفاً اداری هستند مشمول رتبه بندی نمی‌شوند.

وحیدی گفت: رئیس سازمان برنامه و بودجه در مجلس گفت که برای سال ۱۴۰۰، ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای رتبه‌بندی تأمین شده است و اگر شورای نگهبان، مصوبه رتبه‌بندی را تأیید کند، رتبه‌بندی برای ۶ ماهه امسال عملیاتی خواهد شد و معلمانی که از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ به بعد بازنشسته شوند، مشمول رتبه‌بندی خواهند شد.


بیشتر بخوانید :«یارانه نقدی» پر درآمد‌ها حذف شود، یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به حقوق معلمان اضافه می‌شود!


 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 5377

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      • ناشناس

        سلام تکلیف باز نشسته ای که 30 سال نرده وده ساله بازنشست شده چی ؟؟؟؟عدالت تون کجا رفته

      • حداد

        تکلیف بازنشستگان چه میشه که ده ساله باز نشست شدن

      • یزدان

        عدالت نیست چرا معلمی ک اول مهر ۹۸ بازنشست شد خودشو کشت ک رتبه بندی شامل بشه قبول نکردن الان شد از ۳۱شهریور انصاف کجا رفته

      • ناشناس

        بسم الله الرحمن الرحیم گفتم به پیری برسم توبه کنم بسیار جوان مرد ویکش پیر نشد

      • سارا

        اگر هدفتون افزایش سطح علمیه اول افزایش حقوق عادلانه رو اجرا کنید

      • مهرداد

        با عرض سلام خدمت آن وزیر آموزش و پرورش یا دستیارانش که این متن بنده را میبینند ، اینجانب ۱۰ سالی هست که در آموزش پرورش نیروی خدماتی و سرایداری هستم ،می خواهم حرف دل خیلی از این نیرو های زحمت کشان خدمت گذار مدارس را بزنم ...
        اولاً ؛ تمام سنگینی و زحمت، خستگی ،جسمانی، روانی ،روحی ، تمام تمام تمام کارهای صفر تا صد از نظافت و... تا خیلی از کارهای اداری به دوش خدماتی مدرسه است...
        دوماً ؛ مگر یک خدماتی یک کارمند یا یک نیروی رسمی آموزش و پرورش به حساب نمی آید که در اجرای رتبه بندی اسم خدمات نمیاید در افزایش هایی که در چند دهه یا سال های گذشته برای معلمان و معاونان و مدیران مدارسی که به همت یک خدمتگذار پابرجاست چرا چرا و چرا هیچگونه افزایشی برای خدمتگذاران انجام نشده چگونه غذایی که میخورند از گلویشان پایین میرود در حالی که حال یک خدماتی با حقوق حکم ۳.۸۰۰ میلیون حکم و دریافتی۳ میلیون در سال ۱۴۰۰ چگونه و چرا کسی پاسخگو نیست در صورتی که مدیر مدرسه ۱۲ میلیون تومان ، معاون ۱۱ میلیون تومان معلم داریم ۸ میلیون ۹ میلیون و ...
        سوماً ؛ تمامی فرهنگیان خدمتگذار این مملکت هستند،
        چه سرایدار و چه یه معلم یک فرهنگی به حساب می آیند...
        در آخر ای وزیر آموزش پرورش ، ای رئیس جمهورو ...
        تمامی شما زیر سایه اول شهدا دوم جانبازان سوم رهبری حقوق دریافت میکنید،،،
        خدمتگذاران و سرایداران فرهنگی با مدارک لیسانس ،فوق لیسانس ، و حتی دکتری را دریابید
        حقوق خیلی خیلی خیلی کم نیرو خیلی خیلی خیلی کم
        حقوق کار کردن یک خدمتگذار در آموزش و پرورش حداقل باید ۸ الا ۹ میلون تومان باشد .
        منتظریم انشاالله به زودی و امسال در ۱۴۰۰ شاهدش باشیم .تمام

      • س

        مربی که عملا وجود خارجی ندارد !!!! یعنی هر بلایی سر حقوقش بیارن کسی نیست اعتراض کنه ! عمدا اینکار را کردند که پایه حقوق معلمان را هر جور خواستند ببندند !! اینها دیگه کی هستند ؟!

      ارسال نظر