جزئیات تازه از فاجعه مرگ زن مریوانی که قربانی تجاوز شد | مرگ «شلیر رسولی» خودکشی نبود

روز پنجشنبه مورخ ۱٤ شهریور بود که خبر زنی مریوانی که برای فرار از تجاوز مرد همسایه خود را از پنجره پرت کرده بود، همچون بمبی سراسر فضای مجازی را پر کرد و سوژه کاربران مجازی و حقیقی شد و کشوری از این حادثه دلخراش متاثر شد.

جزئیات تازه از فاجعه مرگ زن مریوانی که قربانی تجاوز شد | مرگ «شلیر رسولی» خودکشی نبود

هشدار :قبل از اینکه این خبر را بخوانید به این نکته توجه کنید :اگر شما یا یکی از نزدیکانتان به خودکشی فکر می‌کنید؛ با شماره‌ تلفن‌‌های اورژانس اجتماعی در ایران ۱۲۳ و در آمریکا و کانادا ۹۱۱ تماس بگیرید

نامش «شلیر رسولی» بود، زنی ۳٦ ساله از دیار کردستان و از اهالی مریوان، مادر دو فرزندی که حالا داغ بی‌مادری بر شانه‌های کوچک و نحیفشان سنگینی می‌کند، زنی از زنان قربانی؛ قربانی تعرض و تجاوز!

اولین نیست و آخرین نیز نخواهد بود، «شلیر رسولی» یکی از آن هزاران قصه پر غصه تجاوز و قربانی است که به گوش ما می‌رسد، هرروز در هر گوشه از این شهر، کشور و در این دنیا زنانی هستند که قربانی دست تجاوز هستند و دم برنمی‌آورند.

روز پنجشنبه مورخ ۱٤ شهریور بود که خبر زنی مریوانی که برای فرار از تجاوز مرد همسایه خود را از پنجره پرت کرده بود، همچون بمبی سراسر فضای مجازی را پر کرد و سوژه کاربران مجازی و حقیقی شد و کشوری از این حادثه دلخراش متاثر شد.

بیشتر بخوانید: 

این زن پس از پرت شدن از پنجره با ضریب هوشیاری ۳ روانه کما و در روز پنجشنبه ۱٦ شهریور بر اثر جراحات شدید در بیمارستان کوثر سنندج فوت می‌شود.

جزئیات تازه از درگذشت «شلیر رسولی» 

«شلیر رسولی» زنی ۳٦ ساله از اهالی روستای چشمیدر از توابع سروآباد ساکن شهرستان مریوان واقع در استان کردستان بود که شوهرش در سلیمانیه عراق کارگر بود و شلیر به ناچار با دو فرزند خود تنها زندگی می‌کرد.

قاتل فردی شرور بوده و با برنامه‌ریزی کامل حرکت کرده است! روز قبل از حادثه، گوران به خانه «شلیر رسولی» مراجعه و می‌گوید که همسرش مریض است و باید سریع او را به بیمارستان برسانند؛ شلیر هم می‌پذیرد و با هم همسر گوران را به بیمارستان می‌رساندند. 

فردای همان شب، حدودا ساعت یک بامداد، گوران چندین بار به خانه شلیر مراجعه و به بهانه مریضی همسرش او را به خانه خود دعوت می‌کند، شلیر قبول می‌کند اما این بار پسر ۱۵ ساله‌اش را هم همراه خود می‌برد، اما فرد قاتل به بهانه اینکه پوشش همسرش مناسب نیست، مانع از ورود پسر شلیر می‌شود.

شلیر پس از ورود خود به خانه متوجه نیت شوم مرد همسایه می‌شود و با ضرب و شتم او را به طبقه دوم  می‌برد؛ قربانی به محض رسیدن به اتاق از پنجره شروع به داد و بیداد می‌کند و از همسایه‌ها درخواست کمک می‌کند؛ اما همسایه‌ها به دلیل ترس از شرارت فرد قاتل جرات ورود به خانه را ندارند و به شلیر می‌گویند که به پلیس زنگ زده‌اند؛ اما او می‌گوید که دیگر دیر شده و بلافاصله خود را از پنجره به بیرون پرت می‌کند.

اما قضیه به همین‌جا ختم نمی‌شود؛ گوران پس از سقوط شلیر رسولی، برای فرار از محل حادثه اقدام به گروگان‌ گرفتن ۲ خانم دیگر و تیراندازی به سمت مأموران پلیس کرده بود.

مدیرکل امور بانوان و خانوادە استانداری کردستان گفت: در صدد آن هستیم کە شلیر رسولی بە عنوان شهید عفاف در کشور شناختە شود.

لیلا آژیر در پنل تخصصی بررسی و تحلیل فرهنگی زنان قربانی با رویکرد زنگ خطر سلامت زنان  که با هدف تحلیل و بررسی پدیده خودکشی در بستر جامعه استان کردستان برگزار شد؛ اظهار کرد: انتقال فرزندان خانم رسولی بە منطقە و محلەای بە دور از صحنە قتل مادر، پرداختن بە وضعیت معیشتی این خانوادە و شرارت فرد قاتل از زوایایی است کە باید حتما بە آن پرداختە شود.

آژیر بیان کرد: بحث خشونت علیە زنان، بحث جدیدی نبودە و موضوعی کاملا جهانی است و وجود چنین پدیدەای در جامعە ایرانی نیز قابل اغماض و انکار نیست.

وی با اشارە بە اینکە در چندسال اخیر بیشترین پروندەهای خشونت علیە زنان مربوط بە خشونت خانگی است، افزود: خشونت علیە زنان مصادیق بسیاری دارد کە یکی از آنان خشونت خانگی است، یعنی مکانی کە باید مامن امنی برای خانوادە و فرزندان باشد بە محیطی ناامن تبدیل شود.

آژیر خاطرنشان کرد: یکی از مطالبات مردم مریوان و خانوادە مقتول شلیر رسولی اشد مجازات برای عبرت شدن  است.

وی بە لایحە خشونت علیە زنان اشارە کرد و گفت: این لایحە ابتدا در ٥ فصل و ٥۷ مادە اما در نهایت در ٤ فصل و ٤٤ مادە بە تصویب رسیدە کە متاسفانە تا بە امروز بلاتکلیف ماندە است.

آژیر عنوان کرد: در مادە ۵ این لایحە آمدە است کە مجبور شدن بە خودسوزی و خودکشی از مصادیق خشونت علیە زنان است و در دنیای امروز مجبور شدن بە سقط جنین را نیز باید بە آن اضافە کرد.

وی بر همکاری و همراهی سمن‌ها در پیشگیری از خشونت علیە زنان تاکید و افزود: همراهی سمن‌ها  با ماموران نیروی انتظامی در پیشگیری از خشونت علیە زنان موثر است.

آژیر تصریح کرد: مجموعە استانداری بە عنوان دستگاهی ناظر بر کار سایر دستگاەها، از ابتدای حادثه و با تاکید استاندار محترم پیگیر بوده است.

وی ادامە داد: حوادث این چنینی بی شک در تاریخ  اولین نبوده ،اما امید است آخرین باشد و هرروزە زنان بسیاری در معرض خشونت خانگی قرار می‌گیرند کە رسانەای نمی‌شوند و زنانی که از ترس برچسب‌های اجتماعی مدارا را تنها راه برای حفظ آبرو خود می‌دانند.

مرگ «شلیر رسولی» خودکشی نبوده است

بهمنی مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی استانداری کردستان در ادامه گفت: خشونت و خودکشی امروزه به عنوان یک آسیب و پدیده‌ای اجتماعی در کشور رایج است.

وی عنوان کرد: خودکشی و خشونت موضوعی تازه نیست و از گذشته تاکنون وجود داشته است، اما تاثیر زمان و مکان و حضور بیش از پیش فضای مجازی در جامعه سبب رشد و افزایش این پدیده اجتماعی شده است.

بهمنی بر مسئله پیشگیری و فرهنگ سازی تاکید و اظهار کرد: امروزه فضای مجازی یکی از آسیب‌های اصلی رشد خشونت و خودکشی در جامعه است.

وی ادامه داد: مسئله‌ای که اخیرا در مریوان رخ داده است، مسئله‌ای است که در همه‌جای دنیا اتفاق می‌افتد و تنها مختص به جامعه ایرانی نیست.

بهمنی با اشاره به اینکه آگاه سازی زنان سبب پیشگیری از وقوع این مسائل و پدیده‌ها در جامعه خواهد شد؛ گفت: مسئله شلیر رسولی؛ بحث اعتماد به همسایه است، فرهنگی که از دیر زمان در بین کردها رایج بوده است.

وی تصریح کرد: یکی از معضلات رایج در کشور که دامن‌گیر جوانان است؛ بی‌مسئولیتی و سهل‌انگاری خانواده‌ها در قبال تربیت فرزندان است.

بهمنی یادآور شد: ضروری است که انجمن‌ها و فعالان اجتماعی این مسائل را فرهنگ رسانی و نسل جدید را از اینگونه مسائل آگاه کنند.

وی با اشاره به اینکه خودکشی امری ناپسند و به لحاظ شرعی گناهی نابخشودنی است، گفت: اما در مورد خانم شلیر رسولی مصادیق خودکشی صدق نمی‌کند و این نوعی دفاع مشروع از خود در برابر فرد متجاوز بوده است.

در ادامه اصلانی، مدیر دفتر پیشگیری معاونت اجتماعی قوه قضاییه استان کردستان بیان کرد: متاسفانه ما در بحث پیشگیری از معضلات اجتماعی کوتاهی و تنها در صورت افتادن اتفاقی در جامعه به آن می‌پردازیم.

وی اظهار کرد: متاسفانه در اغلب اوقات به دلیل عدم آگاهی، عدم شفافیت سازی، عدم اطلاع رسانی و حجب و حیا مانع از بیان حقایق است.

اصلانی عنوان کرد: اگر آگاهی بخشی در جامعه اتفاق و خود مراقبتی‌هایی انجام شود میتوانیم از رخ دادن بسیاری از فجایع جلوگیری کنیم.

وی بر آگاەسازی زنان و مردان تاکید و بیان کرد: زنان باید در مقابل هرگونە تعرض و تجاوز سکوت نکنند و اجازە سوء استفادە را بە افراد ندهند.

اصلانی بە آمار بالای خودکشی در کردستان اشارە و عنوان کرد: در سال ۹۷، ۱۰۹ نفر و در سال ۹٨، ۱۲۱ نفر و سال ۹۹، ۱٦۱ نفر و در سال ۱٤۰۰، ۲۱٥ مورد خودکشی در استان کردستان اتفاق افتادە است کە باید برای کاهش این معضل تدابیری اندیشیدە شود.

شیوا ابراهیمی، مشاور روانشناختی در کردستان با اشاره به اینکه نباید نگاه تشویقی به مرگ شلیر داشت؛ گفت: خودکشی از دید روانشناختی، اقدامی آگاهانە است کە منجر بە مرگ می‌شود و اقدام شلیر رسولی بە هیچ‌عنوان خودکشی نیست؛ بلکە وادار بە خودکشی است.

ابراهیمی فرزندپروری را مقدم بر فرزندآوری دانست و خاطرنشان کرد: یکی از راهکارها برای جلوگیری از معضلات اجتماعی، آموزش خانوادە‌ها است.

ابراهیمی با اشارە بە اینکە شخصیت کودک در پنج سال اول زندگی شکل می‌گیرد، بیان کرد: خانوادەای موفق است کە دختر و پسر خود را بە حدی از آگاهی برساند کە فارغ از جنسیت اجازە تعرض و تجاوز بە خود را در جامعە ندهند.

وی تاکید کرد: ای کاش سخت‌گیری‌ها و حساسیت‌هایی کە برای تربیت دختران و حجاب خانم‌ها در جامعه اعمال می‌شود؛ برای آقایان نیز وجود داشت تا بە آسانی اجازە تعرض و تجاوز بە هر خانمی را به خود ندهند.

ابراهیمی از عملکرد و نقش معاونت اجتماعی استان کردستان انتقاد کرد و افزود: متاسفانە عملکرد معاونت اجتماعی در کردستان بسیار ضعیف و ناکارآمد است.

وی اضافە کرد: یکی از وظایف معاونت اجتماعی دعوت از سمن‌ها و فعالان مدنی برای شنیدن مطالبات، دغدغەها، راهکارها و برنامەریزی در راستای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: امروزە بسیاری از مواد درسی آموزشی، برای درست زندگی کردن کافی نیست و جایگاە آموزش‌های مهارت زندگی در مدارس خالی است.

وی یادآور شد: وقتی جامعە بە مهارت‌های زندگی واکسینە نشدە است، نمی‌توان انتظار فرزندپروری درستی را در جامعه داشت./ ایسنا

دیگر رسانه ها

کدخبر: 42272

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر