قانون تامین اجتماعی درباره پرداخت مزایا و حقوق کارگران در دوره آزمایشی

بر اساس قانون تامین اجتماعی و قانون کار، کارگران در دوره آزمایشی هم باید حقوق و مزایای کامل بگیرند.

قانون تامین اجتماعی درباره پرداخت مزایا و حقوق کارگران در دوره آزمایشی

کارشناس بازار کار درباره تعهد کارفرما درقبال قرارداد آزمایشی کارگر گفت: کارفرما می تواند یک قرارداد کتبی یک‌ماهه منعقد کند و تمامی حقوق و مزایا و بیمه کارگر به او تعلق می‌گیرد. هرگونه قرارداد کار شفاهی، به منزله دائمی بودن کارگر محسوب می‌شود.

«قانون تامین اجتماعی و قانون کار» یکی از مهمترین منابعی است که حقوق و تکالیف کارگران و کارفرمایان را تشریح کرده است و به موضوع های مهمی از جمله «قراردادهای کاری» پرداخته است. بسیاری از افراد  هنگامی که در پی کار هستند، با عبارت قرارداد آزمایشی از سوی کارفرما مواجه می‌شوند. با این حال، قرارداد آزمایشی چیست و چه شرایطی دارد؟

طبق قانون کار، قرارداد آزمایشی به دو صورت می‌تواند منعقد شود:

*قرارداد آزمایشی مستقل

*بخشی از قرارداد کار.

بنابراین، کارفرما می‌تواند در ابتدا تنها یک قرارداد آزمایشی را به کارگر پیشنهاد دهد، یا این که در قرارداد کار، مدتی را به عنوان مدت آزمایشی قرارداد تعیین کند. در هر صورت، شرایط هردو از نظر قانونی یکسان است و شاید تنها اختلاف آن، آسایش فکری بیشتر برای کارگر توانمند در نوع دوم (بخشی از قرارداد کار) باشد. به طور حتم، اطمینان خاطر کارگر می‌تواند بر عملکرد او نیز تاثیر روانی مثبتی داشته باشد.

اما یکی از سوالات مطرح برای کارگران این است که آیا کارگری که در دوره آزمایشی است آیا باید برای این دوره قرارداد کتبی باشد یا لفظی هم امکان‌پذیر است و اینکه به این دوره آزمایشی بیمه، حق مسکن، بن کارگری و عیدی و سنوات به میزان کارکرد تعلق می‌گیرد یا خیر.

نیماپرتویی، کارشناس روابط کار می‌گوید: باید قرارداد کتبی باشد. کارفرما می تواند یک قرارداد کتبی یک ماهه منعقد کند و تمامی حقوق و مزایا و بیمه کارگر به او تعلق می گیرد. هر گونه قرارداد کار شفاهی به منزله دائمی بودن کارگر محسوب می شود.

هادی ابوی، نماینده کارگران در کشور در این‌باره نیز می‌گوید: کارفرمایان طبق ماده ۱۴۸ قانون کار باید کارگر را از روز اول بیمه کنند. حتی در دوران آموزشی که کارفرما برای ادامه یا قطع همکاری تعیین می‌کند، حقوق و مزایا و بیمه کارگر باید انجام شود.

او ادامه داد: مطابق با ماده ۱۴۸ قانون کار، همه کارگاه ها وظیفه دارند تا لیست کارگران خود را به سازمان تامین اجتماعی ارسال کنند و برای تک‌تک کارمندان خود حق بیمه را پرداخت کنند.

ابوی گفت: کارفرمایان باید از روز اول شروع به کار، نسبت به بیمه کردن کارگران واحد خود اقدام کنند، اما به دلایلی همچون پرداخت حقوق کم و همچنین پرداخت نکردن سنوات و عیدی کارگران خود را بیمه نمی‌کنند. در حال حاضر مشاهده می‌کنیم با وجود قوانین محکم در مسیر بیمه‌شدگان، باز هم برخی کارفرمایان قوانین را زیر پا می‌گذارند و کارگران خود را به دلایلی مانند فراراز پرداخت سنوات و عیدی  بیمه نمی‌کنند.

به طور کلی، قرارداد آزمایشی برای شناخت دوطرفه میان کارگر و کارفرما منعقد می‌شود. این قرارداد به ویژه برای کارگران جوان می‌تواند فرصت شغلی را ایجاد کند. همچنین، کارفرمایان نیز می‌توانند از توانایی و تخصص کارگران جدید خود اطمینان پیدا کنند.

به هر صورت، تعهدات کارفرما در مدت آزمایشی قرارداد کمتر است. با این حال، باید توجه داشت که این نوع قرارداد محدود به زمانی مشخص است و کارفرما نمی‌تواند برای شانه خالی کردن از تعهدات خود نسبت به کارگر، مدت زمان آزمایشی را تمدید کند.

منبع: تسنیم

دیگر رسانه ها

کدخبر: 86072

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر