ایران, نوزدهمین نیروی دریایی قوی جهان را بشناسید

گله های گرگ در نیروی دریایی ایران | |زیردریایی، ناوها و ناوشکن های رعب آور را بشناسید | تصاویر

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به ناکامی رئیس جمهور آمریکا در تحقق اهداف سفرش به منطقه، تاکید کرد: برنامه ریزی اجلاس آستانه به فاصله چند روز پس از سفر ناموفق بایدن به منطقه، نشانه «هوشمندی دیپلماسی ایران» و نماد برتری «گفتمان تعامل منطقه ای جمهوری اسلامی ایران» است.

گله های گرگ در  نیروی دریایی ایران | |زیردریایی، ناوها و ناوشکن های رعب آور  را بشناسید | تصاویر

در رده بندی سال ۲۰۲۳، نیروی دریایی ایران بالاتر از کشورهایی چون کانادا، برزیل، استرالیا، یونان، هلند، اوکراین و بلژیک در رده نوزدهم جهان قرار گرفت.در رده بندی سالانه "فهرست جهانی کشتی‌های جنگی مدرن نظامی" (WDMMW) نیروی دریایی ایران با کسب امتیاز ۵۰.۳ در رده نوزدهمین نیروی دریایی قوی جهان قرار گرفت.

در رده بندی سال ۲۰۲۳، ۳۶ نیروی دریایی جهان به عنوان قوی ترین نیروی دریایی جهان انتخاب شدند که ناوگان دریایی ایران در این رده بندی بالاتر از کشورهایی چون کانادا، برزیل، استرالیا، یونان، هلند،اوکراین و بلژیک در رده نوزدهم جهان قرار گرفت.

بر اساس گزارش سال ۲۰۲۳ این رده بندی، نیروی دریایی ایران با ۶۶ واحد فعال تا نوامبر ۲۰۲۲ امتیاز ارزش واقعی ۵۰.۳ را کسب کرده است.

نیروی دریایی ایران

توانمندی های نیروی دریایی ایران

ایران با وجود تحریم های بین المللی طی سال های اخیر توانسته امکانات تهاجمی خود را بطور محسوس افزایش دهد

نیروی های مسلح ایران از دو بخش ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تشکیل شده است. هم ارتش و هم سپاه پاسداران دارای نیروی دریایی مستقل هستند

نیروی دریایی ارتش ایران با 25 هزار نفر -نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران  با23 هزار نفر

نیروی دریایی ایران

 

اطلاعات برگرفته شده از globalfirepower.com.

منابع گوناگون به دلیل تفاوت ها در چگونگی طبق بندی ناوها، ارقام گوناگونی را درباره تعداد ناوشکن ها و ناوچه های موجود در نیروی دریایی ایران نقل می کنند

"نیروی دریایی ایران طی 20 سال اخیر توانمندی های منحصربفردی را کسب کرده است. در درجه اول باید تنوع حداکثر تجهیزات نظامی و تسلیحات را ذکر کرد. نیروی دریایی ایران در نتیجه داشتن امکانات یکسان تدافعی و تهاجمی می تواند هر تهدیدی را در هر سه سطح (محلی، منطقه ای و فرا منطقه ای) خنثی، کنترل و دفع کند".

نیروی دریایی ایران

پایگاه های دریایی ایران

نیروی دریایی ایران در دو منطقه مستقر است: خلیج فارس - دریای عمان و دریای خزر

پایگاه دریایی" بندر عباس" :بزرگترین مرکز استقرار یگان های نیروی ایران. ستاد نیروی دریایی ایران در آنجا قراردارد.

پایگاه دریایی :""بوشهر"هدف اصلی ـ دفاع از نیروگاه اتمی بوشهر. پژوهشکده شناورهای نیروی دریایی در آنجا قرار دارد که به ساخت قطعات و وسایل برای ناوها و زیردریایی ها اشتغال دارد.

پایگاه دریایی "خرمشهر"

پایگاه های دریایی "جزیره ای"

پایگاه های دریایی "لارک" و "سیری"

پایگاه دریایی "ابوموسی"

حوضه دریای خزر

پایگاه "انزلی"

پایگاه "نوشهر"

نیروی دریایی ایران

ناوگان زیردریایی

ساخت زیردریایی "فاتح" یک گام بزرگ در صنعت کشتی سازی ایران بود. پیش از آن در ایران فقط زیردریایی های کوچک و همچنین وسایل زیر دریایی بسیار کوچک برای جابجایی غواصان نظامی می ساختند

زیردریایی "فاتح"

17 فوریه 2019 رسماً رونمایی شد. اژدرهای 533 میلیمتری و موشک های کروز از جمله تسلیحات اصلی این زیردریایی جدید هستند.زیردریایی "فاتح" می تواند در فاصله بسیار دورتر از ساحل و در عمق های بیشتر از زیردریایی های ایرانی کوچکتر فعالیت کنددر ایران زیردریایی بزرگ "بعثت" به وزن 1200 تا 1300 تن در دست طراحی قرار دارد

 

زیردریایی های روسی طرح ۸۷۷ "پالتوس"

 زیردریایی های روسی

 زیردریایی های روسی

از سه زیردریایی دیزلی اژدرافکن تشکیل شده اند (در دهه 90 میلادی تحویل داده شده اند)

ابتدا قرار بر این بود که دریای عمان و بخش شمالی اقیانوس هند محدوده اصلی برای فعالیت زیر دریایی باشند، اما اکنون ، به دلیل تحریم ها، ایران برای بدست آوردن اجزای لازم برای نگهداری آنها در شرایط مناسب ، با مشکلاتی روبرو است.

زیردریایی های غدیر

ناوگان زیردریایی ایران نسبتاً کوچک است. زیردریایی های کوچک بومی غدیر اساس آنرا تشکیل می دهند. تعداد چنین زیردریایی هایی در نیروی دریایی ایران ده فروند است. ماموریت غدیر کشف مین و حمل و نقل یگان های ویژه تفنگداران دریایی است.

ردیابی زیردریایی های غدیر با وسایل شناسایی بسیار دشوار است که این از نکات مثبت آن می باشد

امکانات تهاجمی زیردریایی غدیر به خاطر ابعاد آن(طول این زیردریایی فقط ۳۰ متر است) بسیار محدود می باشد که از جمله نقاط ضعف آن است

غدیر فقط به دو اژدرافکن ۵۳۳ میلیمتری مسلح است

نیروی دریایی ایران - زیر دریایی

نیروی دریایی ایران

ناوگان زیردریایی ایران همچنین زیردریایی های فوق العاده کوچک ساخت کره شمالی را در اختیار دارد. آنها در بندر بوشهر مستقر بوده و برای حمل و نقل غواصان خرابکار در نظر گرفته شده اند

البته زیردریایی های بسیار کوچک ایران نمی توانند با ناوگروه ها با جلوداری ناوهای هواپیمابر مقابله کنند، اما قادر به مسدود کردن تنگه هرمز هستند. به گفته بسیاری از کارشناسان نظامی، چنین زیردریایی هایی بهخاطر کوچکی و پر تحرکی خود برای اجرای چنین ماموریتی ایدهآل هستند.

 

ناوگان کشتی های سطحی

ناوگان کشتی های سطحی نیروی دریایی ایران ایران متشکل از ناوهای موشک انداز ، ضد زیردریایی، نفربر، مین روب و همچنین ناوچه های نظامی است

نیروی دریایی ایران از جمله ناوهای به آب انداخته شده در زمان جنگ جهانی دوم را در اختیار دارد که پس از مدرنیزاسیون وسیع به فعالیت خود ادامه می دهند.

دو ناوشکن «ببر» و «پلنگ»

این ناوها در امریکا ساخته شده، در دوره بین سالهای ۱۹۴۴ و ۱۹۴۵ به آب انداخته شده و دیرتر به ایران واگذار گردیدهاند. آنها آمادگی نظامی خود را حفظ نموده اند.

سه ناوچه الوند، البرز و سبلان

این ناوچه ها در سالهای 70 قرن بیستم میلادی ساخته شده و اکنون بیشتر برای گشت زنی در آبهای ساحلی مورد استفاده قرار می گیرند. طبق سفارش نیروی دریایی حکومت پهلوی در بریتانیا ساخته شده و در دوره بین سالهای 1975 و 1977 و سال 1988 میلادی تعمیر اساسی و مدرنیزه گردیده اند.

ناوشکن «ببر» و «پلنگ»

الوند، البرز و سبلان

ناوشکن آرتمیس (دماوند)

در سال 1945 ساخته شده و در سال 1967 به ایران تحویل داده شده است. در ایران مدرنیزه و تعمیر اساسی شده است.

ناوشکن آرتمیس (دماوند)

ناوشکن "سهند"

این ناوشکن که توسط کارشناسان ایرانی طراحی و ساخته شده، در دسامبر 2018 به مرحله بهره برداری رسیده است. در مقایسه با ناوشکن های بریتانیایی که بر اساس آنها ساخته شده، از قدرت مانوردهی بسیار بالا، سرعت بهتر و تسلیحات نیرومندتری برخوردار است و دارای تسلیحات اژدری، توپخانه ای، موشکی و ضد زیردریایی است.

سهند پیشرفته ترین ناو نیروی دریایی ایران در زمان حاضر است

ناوشکن سهند در محدوده خلیج فارس و آبهای بین المللی حضور دارد. قرار است این ناوشکن ایرانی در سال جاری برای یک سفر طولانی به اقیانوس اطلس برود.

ناوشکن سهند

ناوچه های "بایندر" و "نقدی"

اینن ناوچه ها ساخت امریکا در سال 1964 هستند و بطور فعالانه به عنوان وسایل ضد زیردریایی مورد استفاده قرار می گیرند

ناوچه های ساخت ایران و کشورهای خارجی از جمله سه ناوچه توپدار کلاس ظفر(چانو، ساخت کره شمالی)، ناوچه موشک انداز از نوع "اوسا2" ساخت شوروی، ده فروند ناوچه موشک انداز "کمان" (کومباتانت ـ 2، ساخت فرانسه) در خدمت نیروی دریایی ایران قرار دارند.ناوچه موشک انداز "خودون"، ساخت چین، مدرن ترین و امروزی ترین آنها است.

ناوچه های بایندر و  نقدی
ناوچه های بایندر و  نقدی

دیگر بخش های نیروی دریایی ایران:

هواپیمایی نیروی دریایی ایران

تفنگداران دریایی

نیروی موشکی ساحلی

نیروی حفاظت دریایی

نیروی دریایی ایران

نیروی دریایی ایران

نیروی دریایی ایران

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 32619

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      • لوبیا

        قطعا اینجا جای مناسبی واسی گفتن این مطلب نیست ولی لازم بود بگم
        تا حالا دیدید وسیله ایی ساخت بشر بدون دخالت خودش بتون خود مختار کار کن؟؟
        پس بزرگواران به کاربران این تجهیزاتی که بهشون افتار میکنید هم ی یکمی اهمیت بدید و به وضعیت معیشتشون رسیدگی کنید تجهیزات بدون کاربر با آهن پاره تفاوتی نداره

      • ناشناس

        یارانه من قطع کردید که ماهی حتا ده هزار تومان درآمد ندارام نان خشک غرز میکنم بلوچستان ملت نان میخواد دیگه تو هر صلاح دنیا است داشته باش من نان میخوام

      ارسال نظر