مقایسه میزان پس انداز برای خرید پراید با بنز کلاس C در آلمان

قیمت حدود ۱۰ هزار دلاری در کنار حداقل دریافتی ۱۹۰۰ دلاری در این کشور موجب می شود برای خرید بنز کلاس C تنها به پس انداز حدود ۵ ماه نیاز باشد.

مقایسه میزان پس انداز برای خرید پراید با بنز کلاس C در آلمان

مردم هرکدام از کشورها برای خرید یک خودرو باید چندماه حقوق شان را پس انداز کنند؟

شرایط تورمی، جهش نرخ ارز، تحریم و مسائلی از این دست طی سال های اخیر موجب شده تا قدرت خرید خانوار در کشور به شدت کاهش پیدا کند. خودرو نیز که در تعریف جهانی، یک کالای مصرفی تلقی می شود از مواردی است که تحت تاثیر کاهش محسوس قدرت خرید قرار گرفته، موضوعی که در کنار مواردی همچون سیاست گذاری های اشتباه وضعیت را برای متقاضیان خرید خودرو پیچیده تر کرده است.آن طور که اقتصاد آنلاین نوشته، دیگر بر کسی پوشیده نیست که خرید خودرو در ایران برای اکثریت جامعه تبدیل به چیزی شبیه آرزو شده است. چندین سال اتخاذ سیاست های اشتباه برای این صنعت و همچنین شرایط تحریمی موجب شد، تولید خودروسازان نتواند کفاف نیاز داخل را بدهد و همچنین قیمت ها در بازار به دلایل مختلف با افزایش قابل توجهی مواجه شدند و خرید خودرو هم از خودروساز و هم از بازار را بدل به رویا کرد.برای درک بهتر این موضوع سری به  چند کشور خواهیم زد. همچنین قیمت خودرو در این کشورها را در مقایسه با درآمد متوسط ماهانه شان بررسی می کنیم.

۱۱ ماه حقوق برای تویوتا کرولا در بلژیک

بلژیک به عنوان کشوری اروپایی اولین مورد بررسی در این فهرست است. حداقل حقوق دریافتی در این کشور حدود دو هزار دلار است که از حیث حداقل حقوق پرداختی، بلژیک یکی از برترین کشورهای جهان محسوب می شود. تویوتا کرولا به عنوان یکی از خودروهای رایج، محبوب و ارزان قیمت در این کشور به حساب می آید که قیمت ۲۱ هزار دلاری نسخه ۲۰۲۲ این خودرو در کنار حداقل حقوق دو هزار دلاری شهروندان این کشور نشان می دهد که مردم آن نیاز به پس انداز حدود ۱۱ ماه از حقوق خود برای خرید این خودرو دارند.

حقوق ۵ ماهه برای بنز کلاس C در آلمان

آلمان هم به عنوان قطب صنعت خودروی جهان که خودروسازان بنامی همچون مرسدس بنز، بی ام دبلیو، فولکس واگن و اوپل را در خود جای داده است، از کشورهایی است که برای خرید خودرو در آن به پس انداز کمتر از یک سال حداقل حقوق نیاز است. در این کشور مدل های پرفروش و گاه ارزان قیمتی همچون بنز کلاس C به راحتی در دسترس است و خودرویی همچون ساندرو به عنوان یک خودروی نسبتا با کیفیت و ارزان قیمت محبوبیت زیادی در بین آلمانی ها دارد. قیمت حدود ۱۰ هزار دلاری در کنار حداقل دریافتی ۱۹۰۰ دلاری در این کشور موجب می شود برای خرید این خودرو تنها به پس انداز حدود ۵ ماه نیاز باشد.

حقوق ۱۳ ماهه برای نیسان ورسا در آمریکا

شهروندان آمریکا نیز با حداقل حقوق دریافتی ۱۳۰۰ دلاری خود می توانند با پس انداز ۱۳ ماه از حداقل حقوق دریافتی خود، نیسان ورسا خریداری کنند. این خودرو با قیمت حدود ۱۷ هزار دلاری به عنوان خودرویی ارزان و با کیفیت در بین خودروهای صفر کیلومتر موجود و محبوب در بازار آمریکا شناخته می شود.

۹ ماه حقوق برای خودروی ژاپنی

ژاپن به عنوان کشوری آسیایی در این فهرست با حداقل حقوق پرداختی ۱۴۰۰ دلاری حضور دارد. سوزوکی سلریو به عنوان یکی از خودروهای محبوب و ارزان قیمت در ژاپن، حدود ۱۲ هزار دلار است که برای حداقلی بگیران در ژاپن چیزی حدود ۹ ماه پس انداز برای خرید این خودرو زمان لازم است.

حقوق ۲۴ ماهه فقط برای یک پراید!

در ایران اما شرایط به مراتب متفاوت تر است. به دلایل ذکر شده در ابتدای گزارش و همچنین تورم بالا در این چندسال که موجب کاهش قدرت خرید شده حتی با یک سال ذخیره حقوق نیز نمی توان خودرو خرید. حداقل درآمد ماهانه ۲۰۰ دلاری در ایران باعث شده برای خرید پراید شش هزار و ۲۰۰ دلاری نیاز به بیش از دو سال پس انداز داشته باشیم. این نکته هم قابل ذکر است که پراید به هیچ عنوان قابل مقایسه با خودروهای به روزی همچون ساندرو ۲۰۲۲ و تویوتا کرولا ۲۰۲۲ نیست. در کنار بررسی این اعداد و ارقام باید در نظر داشت که در کشورهایی همچون ژاپن، آلمان و آمریکا خرید خودرو به صورت اقساطی بسیار رایج است و معمولا نیاز به پرداخت تمام مبلغ خرید خودرو در ابتدا نیست. موضوعی که در کشورمان به دلیل شرایط پیچیده صنعت و بازار خودرو جایگاهی ندارد.

 

منبع: روزنامه خراسان

منبع: روزنامه خراسان

دیگر رسانه ها

کدخبر: 47169

ارسال نظر