مهاجرت معکوس بیش از ۲۵۰۰ دانشجو به کشور

تاکنون ۲ هزار و ۶۰۰ نفر از این نخبگان که از ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا فارغ التحصیل شده‌اند، در قالب این برنامه به کشور بازگشته‌اند.

مهاجرت معکوس بیش از ۲۵۰۰ دانشجو به کشور

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در ۵ سال گذشته برنامه‌ای برای بازگرداندن نخبگان ایرانی مقیم خارج در بنیاد ملی نخبگان اجرایی کردیم که تاکنون ۲ هزار و ۶۰۰ نفر از این نخبگان که از ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا فارغ التحصیل شده‌اند، در قالب این برنامه به کشور بازگشته‌اند.

سورنا ستاری شامگاه پنجشنبه در حاشیه مراسم اعطای چهارمین دوره جایزه مصطفی (ص) که با حضورعلی اکبرصالحی عضو فرهنگستان علوم و زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری که در تالار وحدت برگزار شد در جمع خبرنگاران در خصوص برنامه‌های بنیادی ملی نخبگان برای بازگشت نخبگان ایرانی گفت: در ۵ سال گذشته برنامه‌ای برای بازگرداندن نخبگان ایرانی مقیم خارج در بنیاد ملی نخبگان اجرایی کردیم که تاکنون ۲ هزار و ۶۰۰ نفر از این نخبگان که از ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا فارغ التحصیل شده‌اند، در قالب این برنامه به کشور بازگشته‌اند.

ستاری درباره مهاجرت   نخبگان ادامه داد: حدود ۲۵ درصد از این تعداد نخبه ایرانی بازگشته به کشور در دانشگاه‌های کشور مشغول به فعالیت هستند ولی بیشتر آنها در شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌هایی که بعضا خود آنها موسس بودند، مشغول به فعالیت شدند.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود:  این اقدام برنامه‌ای است که در بنیاد ملی نخبگان برای بازگردان نخبگان ایرانی توسعه داده شده است.

وی افزود:  جوایزی مانند نوبل که اقدام به انتخاب افراد برجسته در حوزه‌های مختلف می‌کند و همچنین جایزه مصطفی(ص) که هر دو سال یک بار برگزار می‌شود؛ در واقع الگوهای علمی هستند، بنابراین جهان اسلام می‌تواند جایزه‌ای برای خودش داشته باشد.

وی در خصوص  روند انتخاب دانشمندان برتر جهان اسلام در این دوره از  جایزه مصطفی(ص)، افزود: دراین دوره از جایزه، دانشمندان برتر در دو بخش انتخاب شدند، یک دسته از دانشمندان معرفی شده، دانشمندان مقیم کشورهای اسلامی‌ هستند. 

ستاری گفت: این دسته از دانشمندان برگزیده تحصیلات خود را در کشورهای دیگر به پایان رساندند و در کشورهای اسلامی به فعالیت خود ادامه داده‌اند.

معاون علمی وفناوری رییس جمهوری افزود: بخش دیگر برگزیدگان، افرادی هستند که می‌توانند دانشمندان اسلامی را در پیشبرد علم کمک کنند که اقدام بسیار ارزشمندی است .

ستاری با تاکید بر اینکه نمونه این دانشمندان را می‌توان در همه ادوار جایزه مصطفی(ص) مشاهده کرد، یادآور شد: کشف دانشمندانی که در اعطا جوایز دیگر جهانی دیده نمی‌شود، می‌تواند یکی از اهداف جایزه مصطفی(ص) باشد و فکر می‌کنم که اعطای این جایزه حرکت و اقدام جدی در حوزه علم و فناوری در کشورهای اسلامی باشد.

جایزه مصطفی(ص) تاکنون سه دوره در سال‌های ۹۴، ۹۶ و ۹۸ برگزار شده و شاهد حضور صدها دانشمند برجسته از کشورهای مختلف جهان در آیین اعطای خود بوده است.

اولین دوره جایزه مصطفی(ص) در دی سال ۱۳۹۴ برگزار شد که پروفسور عمر یاغی از کشور اردن، در حوزه علم و فناوری نانو بخاطر اثر "چارچوب های فلز آلی (MOFs)" و پروفسور جکی ای-رو یینگ از کشور سنگاپور، در حوزه علم و فناوری نانوزیستی بخاطر اثر "ساخت مواد و سیستم های پیشرفته زیستی با ساختار نانویی از جمله ساخت نانوذرات پلیمری در سیستم های پاسخ محرک به منظور دارورسانی هوشمند در بدن"، برگزیدگان آن بودند.

بیشتر بخوانید : سورنا ستاری

دیگر رسانه ها

کدخبر: 1240

ارسال نظر