وبا به ایران رسید | شناسایی 10 مورد مشکوک به وبا

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: تعداد موارد مشکوک مبتلا به وبا در استان با شناسایی پنج مورد جدید مشکوک به ۱۰ نفر رسید که از پنج شهرستان گزارش شده است. دکتر فرزام بیدارپور اظهار داشت: از این تعداد ۶ نفر در مریوان، یک نفر در سقز، یک نفر در بانه، یک نفر در کامیاران و یک نفر هم در سنندج شناسایی شده است.

وبا به ایران رسید | شناسایی 10 مورد مشکوک به وبا

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: تعداد موارد مشکوک مبتلا به وبا در استان با شناسایی پنج مورد جدید مشکوک به ۱۰ نفر رسید که از پنج شهرستان گزارش شده است.

دکتر فرزام بیدارپور اظهار داشت: از این تعداد ۶ نفر در مریوان، یک نفر در سقز، یک نفر در بانه، یک نفر در کامیاران و یک نفر هم در سنندج شناسایی شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم شهید بهشتی و متخصص عفونی بر ضرورت جلوگیری از ورود وبای غیربومی به کشور تاکید کرد.

«مسعود مردانی» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم شهید بهشتی ، با اشاره به شیوع وبا در کشور عراق و خطر آن برای کشور اظهار کرد: در اواخر بهار و در اوایل تابستان بروز موارد انفرادی وبا در کشور ما اجتناب ناپذیر بوده و همیشه این بیماری در کشور وجود داشته است.

وی افزود:‌ امسال با توجه به موارد ابتلای ثابت شده در عراق، افرادی که به این کشور مسافرت می‌کنند به ویژه زوار عتبات عالیات باید مراقب باشند که خود ابتلا نشده و این عامل را به کشور منتقل نکنند.

مردانی افزود: این افراد اگر علائمی دارند فعلا از سفر به عراق اجتناب کنند و در صورت مراجعه به آنجا از خوردن آب آلوده و غذای غیر بهداشتی به صورت جدی خودداری کنند.

وی تأکید کرد: اگر وبا وارد کشور شود، کنترل آن بسیار مشکل بوده و به همین دلیل باید بسیار مراقبت کنیم تا از ورود وبای غیربومی به ایران جلوگیری کنیم.

این متخصص عفونی بیماری‌های گرمسیری یادآور شد: در همین راستا کمیته‌ای در وزارت بهداشت تشکیل شده تا تمام جوانب امر سنجیده شده و آخرین درمان‌های تأیید شده وبا به همراه دستورالعمل‌های بهداشتی جدید به اطلاع همکاران در سراسر کشور رسیده است.

مردانی تصریح کرد: تا امروز هیچ مورد غیربومی از وبا در کشور مشاهده نشده است.

وی در رابطه با شیوه انتقال این بیماری نیز اظهار کرد: راه اصلی انتقال وبا، آب و غذای آلوده است. البته افراد آلوده‌ در صورت عدم رعایت بهداشت مانند عدم شستن دست‌ها با آب و صابون پس از استفاده از دستشویی و عدم ضد عفونی شیرآلات آن می‌تواند موجب انتقال بیماری به دیگران شود.

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان نیز از واکنش و پیگیری سریع دانشگاه علوم پزشکی در پی نشر خبر مشاهده مورد مشکوک وبا در مریوان خبر داد.

فرزام بیدارپور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان در جلسه هم‌افزایی و هماهنگی بین بخشی جهت اقدامات کنترلی و پیشگیری از بیماری وبا با اشاره به ابعاد مختلف بیماری "وبای التور" و با تشریح و توضیحاتی در باره خطرات آن، مسئولین شهرستان مریوان را نسبت به حساسیت موضوع آگاه کرده و از آنان خواست تا همکاری لازم را با شبکه و مرکز بهداشت این شهرستان جهت جلوگیری از شیوع بیماری وبا داشته باشند.

وی با اشاره به نقش ویژه مرز باشماق و اثرات آن از طریق ترانزیت و ورود و خروج مسافرین، افزود: کنترل بیماری در این مرز با غربالگری به موقع، سرعت عمل و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به افراد مبتلا بسیار مهم و تاثیر گذار است.

بیدارپور در ادامه بر اطلاع‌رسانی اقدامات آموزشی از قبیل آموزش فردی و عمومی، جوشاندن آب و ضدعفونی کردن میوه ها و سبزیجات از طریق تهیه و توزیع پمفلت و بروشور تاکید کرد و افزود: مهمترین اصل در مراقبت این بیماری، تامین آب آشامیدنی سالم، تهیه و توزیع مواد غذایی سالم و رعایت موازین بهداشتی در بحث فاضلاب های خانگی است.

وی اظهار امیدواری کرد: با هوشیاری، اقدام سریع و به موقع بتوانیم اقدامات کنترل کننده در این خصوص را به نحو احسن انجام دهیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه کردستان عنوان کرد: با حضور در مرز بین المللی باشماق شهرستان مریوان به صورت میدانی وضعیت موجود از نزدیک بررسی شده است.

وی با بیان اینکه، غربالگری صحیح مسافران در نقطه صفر مرزی تاثیر بسیار مهمی در کنترل بیماری ها دارد، اعلام کرد: بررسی مبادی ورودی و خروجی مسافران، محل ترانزیت و حمل و نقل کامیون ها، راهکارهای مناسب به منظور اجرای دقیق دستورالعمل های بهداشتی و ارتقاء ارائه خدمات ارائه شئه است.

دکتر منصور فیضی، مدیر شبکه بهداشت و درمان مریوان نیز در ادامه، با اشاره به شیوع گسترده این بیماری در کشور همسایه، عراق، گزارشی از شاخص ها و وضعیت موجود و اقدامات صورت گرفته در خصوص پیشگیری از شیوع بیماری وبا را بیان کرد.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 27042

ارسال نظر