اطلاعیه مهم آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش

وزارت آموزش و پرورش، در خصوص برگزاری آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش، اطلاعیه‌ای صادر کرد.

اطلاعیه مهم آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش

آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۲ به روش کانون ارزیابی حرفه‌ای در راستای شایسته‌گزینی و عدالت محوری در جذب معلم، انجام خواهد شد. وزارت آموزش و پرورش، در خصوص برگزاری آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش، اطلاعیه‌ای صادر کرد. نحوه جذب معلمان و آموزگاران در آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۲ اعلام شد. اطلاعیه آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش منتشر شد.

بیشتر بخوانید: خبر مهم درباره زمان اعلام نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش

وزارت آموزش و پرورش، در راستای برگزاری آزمون استخدامی 1402، اطلاعیه‌ای صادر کرد.

آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش

وزارت آموزش و پرورش با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که بهسازی، اعتلا و بهبود مدیریت منابع انسانی، به عنوان محور تحول نظام تعلیم و تربیت کشور در آزمون استخدامی آموزگاری ۱۴۰۲ این وزارتخانه در نظر گرفته شده است.

در این اطلاعیه آمده است: اهمیت موضوع تربیت معلم، بازنگری در شیوه‌های جذب، تربیت، نگهداشت و به‌کارگیری بهینه‌ی نیروی انسانی موردنیاز آموزش و پرورش و بسترسازی برای جذب معلمان کارآمد و دارای شایستگی‌های لازم آموزشی، تربیتی و اخلاقی و همچنین ارتقاء کیفیت نظام تربیت معلم و افزایش مستمر شایستگی‌ها و توانمندی‌های علمی، حرفه‌ای و تربیتی معلمان، از جمله دغدغه‌های مهم و جدی دلسوزان عرصه تعلیم و تربیت و تاکیدات اسناد بالادستی این حوزه است.

این مهم در طراحی و بازتعریف آزمون استخدامی آموزگاری ۱۴۰۲ وزارت آموزش و پرورش در قالب چرخش‌های تحول آفرین جذب از جمله فراگیری مخاطبان، شایسته گزینی، شفافیت اجرا و بازبینی محتوا و امنیت و کیفیت، مورد توجه قرار گرفته و  تغییرات مهمی در راستای شایسته گزینی و عدالت محوری در جذب معلم صورت گرفته است.

در قسمت فراگیری مخاطبین، شاهد افزایش رشته‌های تحصیلی مجاز به شرکت در آزمون استخدامی نسبت به سنوات گذشته و ورود نخبگان دانشگاهی رشته‌های علوم اسلامی، علوم پایه و علوم انسانی هستیم.

از سویی در محور شایسته گزینی، تغییراتی از جمله تاثیر۴۰ درصدی امتحان فراگیر مشترک (آزمون کتبی) و افزایش تاثیر و اهمیت ارزیابی تکمیلی (مراحل مصاحبه) تا۶۰ درصد در حیطه‌های عمومی، تخصصی و اختصاصی صورت گرفته است.

از موارد دیگر می‌توان به انتخاب دقیق معلم علاقه‌مند و با اخلاق و دارای توانایی‌های چندساحتی، افزایش ظرفیت ورودی ۳ برابری در ارزیابی تکمیلی نسبت به سنوات گذشته و بررسی دقیق صلاحیت‌های حرفه‌ای آنان در فرآیند ارزیابی تکمیلی و در نهایت ارزیابی توسط ارزیابان حرفه‌ای آموزش دیده، نام برد.

کسب حداقل۵۰ درصد از شایستگی عمومی و۳۰ درصد شایستگی اختصاصی و تخصصی (ارزیابی تکمیلی) و همچنین کسب ۴۷۰ نمره از ۱۰۰۰ نمره کل، در این آزمون ضروری است.

در آزمون آموزگاری امسال، مواد و منابع آزمون کتبی از ابتدا به صورت دقیق در حیطه‌های عمومی، اختصاصی و تخصصی مشخص و در دفترچه اعلام شد. منابع عمومی مبتنی بر اندیشه‌های امامین انقلاب و منابع تخصصی و اختصاصی با رویکرد بومی‌سازی محتوای داخلی وزارت و سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی اصلاح و بازنگری شده و جدول شایستگی‌های ارزیابی تکمیلی شامل شایستگی‌ها، نوع ابزار، محتوای ارزیابی و سهم آن از ارزیابی نهایی به صورت کامل در دفترچه آزمون قرار گرفت.

مرحله‌ ارزیابی‌ تکمیلی‌ در آزمون سال ۱۴۰۲ جایگزین‌ مرحله‌ مصاحبه‌ شده است. برای‌ این‌ امر ارزیابانی تربیت‌ شده‌اند تا با استفاده از ارزیابی٣٦٠ درجه‌، بتوانند ابعاد مختلف‌ فراگیر را تحلیل کنند. برای‌ آزمون سال۱۴۰۲ صلاحیت‌های‌ معلمی‌ با توجه‌ به‌ ملاک‌های‌ کمی‌ و کیفی‌ در دو قسمت‌ آزمون و ارزیابی‌ تکمیلی‌ تقسیم‌ شدند، بنابراین از تکراری‌ شدن مطالب‌ ارزیابی‌ نسبت‌ بـه‌ آزمون کتبی‌ جلوگیری‌ می‌شود. همچنین‌ با استفاده ابزارهای مختلف مبتنی بر شایستگی‌های معلمی و بررسی‌های‌ میدانی‌، ارزیابی‌ ٣٦٠ درجه‌ صورت می‌گیرد.

اطلاعیه مهم آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش

به گزارش عرشه آنلاین، اطلاعیه مهم آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش آمده است:

«وزارت آموزش و پرورش ضمن آرزوی موفقیت برای داوطلبان آزمون استخدامی آموزگاری ۱۴۰۲ وزارت آموزش و پرورش، به اطلاع می‌رساند با توجه به اهمیت و تاثیر گزینش و استخدام معلمان بر کیفیت نظام آموزشی کشور، فرایندهای ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان سال جاری به روش کانون ارزیابی حرفه‌ای در راستای شایسته‌گزینی و عدالت محوری در جذب معلم، انجام خواهد شد.

کانون ارزیابی، فرایندی است که داوطلبان استخدام از طریق ادبیات جدید و نوینی از ارزیابی مبتنی بر صلاحیت‌های شغلی با استفاده از ابزارهایی مانند مورد کاوی، بحث گروهی، ارائه شفاهی و مصاحبه و…، توسط چند ارزیاب آموزش دیده در مراحل مختلف سنجیده خواهند شد.

جدول شایستگی آزمون ابتدایی سال ۱۴۰۲ مبتنی بر حیطه‌های عمومی، تخصصی و اختصاصی، طراحی شده است. حیطه عمومی شامل مهارت‌های ارتباطی، سازگاری، انعطاف پذیری، تفکر تحلیلی، حل مسئله، خلاقیت، نوآوری، تحول خواهی، مسئولیت پذیری و در حیطه شایستگی‌های اختصاصی و تخصصی مهارت های تدریس اثر بخش، کاربست فناوری، مهارت‌های تربیتی و…، است که توسط ارزیابان آموزش دیده، ارزیابی خواهد شد. همچنین شایان ذکر است تمامی سناریوهای (فرانامه) مورد استفاده در آغاز هر روز تغییر کرده و متفاوت خواهد بود.

اخیراً مشاهده می‌شود دوره‌ها و جزواتی غیرقانونی و فاقد صلاحیت تحت عناوینی همچون دوره‌های تخصصی و تضمینی قبولی در آزمون استخدامی و… با هدف درآمدزایی در حال عرضه می‌باشد که اساساً با توجه تغییرات جدی و مهمی که در فرایند جذب امسال رقم خورده است، هیچ آورده‌ای برای داوطلبان گرامی در مسیر فرایند ارزیابی تکمیلی نداشته و صرفاً جنبه کسب درآمد دارد.

لذا توصیه می‌گردد از خرید و تهیه هرگونه جزواتی در این زمینه، خودداری نموده و تمامی اخبار، اطلاع‌رسانی‌، توضیحات و اقدامات موردنیاز در جهت تسهیل و ارائه راهنمایی‌های لازم به داوطلبان گرامی در فرآیند ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی را صرفاً از طریق درگاه ملی وزارت آموزش و پرورش به نشانی https://medu.gov.ir/ و یا کانال رسمی اطلاع رسانی آزمون استخدامی در شبکه شاد به نشانی https://shad.ir/madeh۲۸_۱۴۰۲ دنبال فرمائید.»

آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش برای جذب ۲۸ هزار نفر

وزیر جدید آموزش و پرورش از برگزاری آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش برای جذب ۲۸ هزار نفر خبر داد.

رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد: وزارت آموزش و پرورش به زودی ۱۱ هزار نیروی خدمات سرایدار و تعدادی سربازمعلم استخدام خواهد کرد و برای جذب ۲۸ هزار نفر نیز آزمون استخدامی برگزار می‌شود.

صحرایی همچنین تصریح کرد: معلمانی که دارای مدرک کارشناسی هستند و سن آن‌ها زیر ۶۰ سال است می‌توانند تا ۶۰ سالگی به کار ادامه دهند و معلمان زیر ۶۵ سال و دارای مدرک کارشناسی ارشد می‌توانند تا ۶۵ سالگی به فعالیت‌شان ادامه دهند.

وزیر آموزش و پرورش درباره پرداخت سرانه دانش‌آموزی که تاکنون از طریق ادارات آموزش و پرورش تخصیص می‌یافت، توضیح داد: سرانه دانش‌آموزان از این پس به حساب مدارس واریز خواهد شد.

صحرایی درخصوص شهریه مدارس غیردولتی نیز گفت: در این زمینه مطابق قانون عمل خواهیم کرد که بر اساس آن هزینه‌های مدارس تا آخر خرداد هر سال اعلام می‌شود و هیچ مدرسه‌ای حق ندارد تا زمان ابلاغ شهریه سال آینده، علی الحساب هزینه‌ای بیش از شهریه سال گذشته دریافت کند. اگر مدرسه‌ای بیش از نرخ مصوب سال گذشته دریافت کرده باشد، خلاف قانون است و ناظران با آن برخورد می‌کنند.

او با یادآوری اینکه نزدیک به ۱۸ هزار مدرسه غیردولتی در کشور وجود دارد، اظهار داشت: تعداد معدودی از این مدارس که به یک درصد هم نمی‌رسند، چنین شرایطی را دارند؛ بقیه مدارس را نادیده نگیریم که با قیمت‌های بسیار پایین خدمات شایانی به نظام تعلیم و تربیت ارایه می‌کنند.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: این مدارس یک درصدی زیر ذره بین وزارت آموزش و پرورش هستند و مطمئنا به آن‌ها خواهیم پرداخت و در برخورد با متخلفان نیز هیچ مسامحه‌ای نخواهیم داشت. این مدارس بدانند که اگر بیش از آنچه تصویب شده به عنوان شهریه دریافت کنند و خانواده‌ها به ما اعتراض کنند، حتما برخورد ما با آن‌ها جدی خواهد بود.

صحرایی از رسانه‌ها نیز خواست که بر قاطبه مدارس تمرکز کنند نه بر کمتر از یک درصد مدارسی که برخورد غیرمتعارف دارند.

وزیر آموزش و پرورش درباره برنامه وزارت آموزش و پرورش برای تقویت مدارس دولتی گفت: تقویت مدارس دولتی نه‌تن‌ها برنامه بلکه وظیفه دولت است و به این موضوع حتما می‌پردازم، اما توجه داشته باشید وضعیت امروز، در عرض یکی دو سال ایجاد نشده است باید در اصلاح کمی حوصله داشته باشید.

وی بیان کرد: مسائل آموزش و پرورش امروز مسایل دستگاهی نیستند بلکه مسایل ملی هستند. امروز و در این ایام در سال‌های نخستین گام دوم انقلاب ما با مسایلی مواجه هستیم که باید با رویکرد جهادی و کار هماهنگ و همه‌جانبه توسط همه دستگاه‌ها آن‌ها را حل کنیم. به تعبیر رهبر انقلاب عبور از گردنه‌های پیشرفت دشوار بدون کمک آموزش و پرورش امکان‌پذیر نیست و معلمان به عنوان معماران آینده ایران اصلی‌ترین سرمایه کشور هستند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه این وزارتخانه کار‌های مهمی در پیش دارد، موضوع تامین نیروی انسانی برای سال تحصیلی جدید را یکی از این موارد دانست و گفت: به‌زودی ۱۱ هزار نیروی خدمات سرایدار استخدام می‌کنیم که البته با تمرکز بر مدارسی که تراکم بالاتر دارند.

وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: سه هزار و ۲۰۰ سرباز معلم با رویکرد جدید و رویکرد آموزشی و تربیتی به کار خواهیم گرفت و کسانی که تاریخ اعزامشان تا یکم تیرماه است می‌توانند به ادارات کل آموزش و پرورش مراجعه کنند و برای خدمت در جایگاه معلمی ثبت‌نام کنند.

صحرایی با بیان اینکه در آینده نزدیک آزمون دبیری خواهیم داشت، افزود: این آزمون برای ۲۸ هزار نفر به‌زودی برگزار می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: برنامه ویژه‌ای هم برای جلوگیری از سونامی بازنشستگی داریم که به همه مدیران کل آموزش و پرورش استان‌ها ابلاغ شده است و بر اساس آن معلمانی که دارای مدرک کارشناسی هستند و سن آن‌ها زیر ۶۰ سال است می‌توانند تا ۶۰ سالگی خدمت خود را در آموزش و پرورش ادامه دهند البته با رعایت نکاتی که درباره کیفیت خدمات پیشین آن‌ها وجود دارد.

صحرایی همچنین معلمانی که سن آن‌ها زیر ۶۵ سال است و مدرک کارشناسی ارشد دارند می‌توانند تا سن ۶۵ سالگی این خدمت را ادامه دهند. این اقدام در مدارس و در استان‌هایی است که تراکم کلاسی آن‌ها بالاتر و نیروی انسانی بیشتری مورد نیازشان است و این کار را از آنجا آغاز خواهیم کرد.

وزیر آموزش و پرورش همچنین درباره مربیان پرورشی در مدارس نیز گفت که مجوز اولیه حدود ۱۱ هزار نفر گرفته شده که امیدوارم به زودی اتفاق بیفتد.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: اتفاق مهم دیگر این است که ما برای نخستین بار سرانه‌های دانش‌آموزی را مستقیماً به حساب مدارس وارد می‌کنیم و سیاست به مدرسه باز می‌گردیم سیاست راهبردی ما در برنامه‌ریزی فعالیت‌های آموزشی و پرورشی خواهد بود.

صحرایی بیان کرد: کار جدید دیگری هم به نام تربیت تابستانه داریم تربیت امر تعطیل نشدنی است در تابستان هم خانواده‌ها نگران فرزندانشان هستند و هم از اماکن ما استفاده چندانی نمی‌شود، بنابراین ۱۰ هزار مدرسه را به اولویت مدارس دخترانه با همکاری نهاد‌های فرهنگی برای طرح تابستانه آماده خدمت کرده‌ایم.

وزیر آموزش و پرورش همچنین درباره بیمه معلمان نیز توضیح داد: بیمه معلمان تا تیرماه در قرارداد، شرکت بیمه‌گر پیشین است. هر شرکتی که بتواند رضایت بیشتری از معلمان جلب کند، با او وارد قرارداد می‌شویم.

وزیر آموزش و پرورش درباره برنامه وزارتخانه برای ترمیم حقوق معلمان و مدارس قیمت غیرانتفاعی گفت: موضوع معیشت معلمان یکبار برای همیشه باید حل شود، اما در عین حال باید واقع‌بین بود و به مسائل کشور هم توجه کرد. رتبه‌بندی تاثیر خوبی داشت، اجرای صحیح رتبه‌بندی بر اصلاح آیین‌نامه کمک قابل توجه بیشتری به موضوع کیفیت خواهد کرد.

وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: موضوع فوق‌العاده ویژه را به طور جدی در دستور کار داریم و احتمال می‌دهیم بتوانیم برای کارکنان انجام دهیم. موضوع رفاهیات که برای همه دستگاه‌ها وجود داشت، اما برای معلمان متاسفانه کمتر دیده می‌شد با نگاه عدالت محور دولت مردمی به جای خوبی رسیده است آیین‌نامه آن در حال آماده شدن است هر آنچه به دستگاه‌های دیگر داده می‌شود به معلمان هم باید داده شود که در این موضوع در آیین‌نامه پیش‌بینی شده است

او درباره ساماندهی وضعیت بیمه معلمان با اشاره به اینکه بیمه معلمان تا تیرماه در قرارداد همان شرکت بیمه‌گر پیشین است، افزود رضایت معلمان نسبت به این بیمه بررسی شده است در بسیاری از موارد راضی و در برخی موارد ناراضی هستند و شرکت‌های دیگری هم اعلام آمادگی برای مشارکت کرده اند.

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: برای ما اولویت اول رضایت معلمان است. هر شرکتی که بتواند خدمات بهتری ارائه کرده و در نتیجه رضایت بیشتری از معلمان جلب کند با آن شرکت وارد قرارداد می‌شویم. 

صحرایی درباره نظام رتبه‌بندی معلمان اظهار کرد: ما کسی را معطل نکرده‌ایم، قول داده بودیم تا پایان اردیبهشت کسانی که رتبه نگرفته‌اند، تعیین تکلیف کنیم و نکته دوم این بود که اعتراضات را دریافت کنیم که این کار را هم انجام دادیم.

او بیان کرد: کارگروه‌های رسیدگی به اعتراض‌ها در مناطق و استان‌ها شکل گرفته و فرآیند رسیدگی هم آغاز شده است البته از آنجا که بررسی‌ها یک پله بالاتر یعنی اعتراض شهرستانی در استانی و اعتراض استانی در کشوری انجام می‌شود، پایان رسیدگی منوط به این است که سایر دستگاه‌هایی که درخصوص این موضوع با ما همکاری می‌کنند به همکاری خود ادامه دهند در نتیجه زمانی برای آن تعیین نمی‌کنیم، اما در سریع‌ترین زمان ممکن انجام خواهد شد.

وزیر آموزش و پرورش افزود: هر زمانی که رسیدگی تمام شود براساس رتبه استحقاقی جدید و تاریخ صدور حکم با همان تاریخ اول اعمال می‌شود و مانند هیات‌های ممیزه است. در هیات‌های ممیزه زمانی که شما درخواست کرده‌اید مبنا است، اینکه چه زمانی تایید شود مبنا نیست لذا اگر یکسال هم بگذرد زمان درخواست، مبنای رتبه‌بندی خواهد بود.

صحرایی یادآور شد: گام بعدی و اصلی در رتبه‌بندی استمرار رتبه‌بندی است. در این مرحله بُعد اول هدف رتبه‌بندی که ارتقای معیشت بود محقق شده است اگرچه ممکن است رضایت مطلوب و کامل نباشد.

وزیر آموزش و پرورش گام دوم را استمرار و اصلاح ذکر کرد و تاکید کرد: آیین‌نامه رتبه‌بندی باید متناسب با ماموریت واقعی معلمان اصلاح شود، ماموریت معلم نوشتن مقاله نیست. مأموریت معلم یک معلم خوب بودن، ارتباط خوب برقرار کردن، آموزش دادن خوب و ارتقاء هویت و سبک زندگی در دانش‌آموزان و در یک کلام آماده کردن آن‌ها برای زندگی است، اما در زمان حاضر آیین‌نامه ما این کار را انجام نمی‌دهد و آیین‌نامه بر همین اساس این ماموریت اصلاح خواهد شد. 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 90564

ارسال نظر