شیوع وبا در اصفهان صحت دارد؟

مدیر مرکز بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان درباره شیوع بیماری وبا توضیحاتی ارائه کرد.

شیوع وبا در اصفهان صحت دارد؟

مدیر مرکز بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان درباره شیوع بیماری وبا توضیحاتی ارائه کرد. رضا فدایی گفت: پس از انتشار یک فایل صوتی ناشناس و بی‌ارزش درباره شیوع وبا، این شایعه در شبکه‌های اجتماعی گسترش یافت که دانشگاه علوم‌پزشکی موضوع را پیگیری و تکذیب کرد.

او افزایش بیماری‌های گوارشی و اسهال در جامعه را به دلیل گرم شدن هوا دانست و گفت: درحال‌حاضر به هیچ عنوان با وبا روبه‌رو نیستیم و تمام آنچه در فضای مجازی منتشر شده، کذب است و دلیلی برای نگرانی درباره این بیماری وجود ندارد.

مدیر مرکز بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان درباره شباهت‌های عوارض بیماری‌های ویروسی، گفت: این یک مبحث پزشکی است و افرادی که مبتلا به ناراحتی‌های گوارشی ازجمله اسهال هستند باید به پزشک مراجعه کنند تا وضعیت آن‌ها را بررسی و داروی لازم را تجویز کند؛ اما اخیراً این موارد دیده شده است که بخشی از مبتلایان به کرونا دچار عوارض گوارشی و اسهال شدند و پس از چند روز بهبود یافتند.

او می گوید: هیچ موردی از ابتلاء به وبا در بین بیماران گوارشی شناسایی نشده است، بیماری‌هایی مانند وبا که در طبیعت مخزن دارند، قابل ریشه‌کنی نیستند اما درحال‌حاضر دلیلی برای شیوع وبا وجود ندارد؛ در سال‌های گذشته نیز گاهی اوقات بیماری گزارش شده یا موردی به ثبت نرسیده است به‌طورکلی وبا در گذشته‌های دور شایع بود و با بهبود شرایط بهداشتی و آب لوله‌کشی، این مشکل تا حدود زیادی برطرف شد.

فدایی در توصیه به بیمارانی که دچار عوارض گوارشی می‌شوند، گفت: این افراد باید از خوددرمانی و مصرف آنتی‌بیوتیک پرهیز کنند، ضعف و بی‌حالی شدید و اختلال هوشیاری یا مشاهده خون در مدفوع نشانه کم‌آبی شدید در بدن است که در این صورت باید به پزشک مراجعه شود تا برای مایع درمانی و جایگزینی آب از دست رفته به بدن اقدامات لازم صورت گیرد./ باشگاه خبرنگاران

 سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در خصوص برخی شایعات منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر شیوه وبا در اصفهان گفت: باید توجه داشت که هیچ افزایشی در زمینه بیماری‌های اسهالی و گوارشی به وجود نیامده است.

پژمان عقدک افزود: البته باید توجه داشت که با فرارسیدن فصل گرما نسبت به حالت عادی مختصری بیماری‌های اسهالی افزایش می‌یابد، اما این افزایش در حدی نیست که نگران کننده باشد.

وی با بیان اینکه افزایش دما، عدم رعایت مسائل بهداشتی از جمله شست‌وشوی نامناسب میوه‌های فصل، شیوع بیماری ویروسی و مسمومیت‌های احتمالی دلیل افزایش بیماری‌های گوارشی است، گفت: باید توجه داشت که کرونا همچنان وجود دارد و این بیماری می‌تواند به شکل گوارشی اتفاق بیفتد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: باید توجه داشت که بعد از بیماری‌های گوارشی آب بدن به شدت کاهش می‌یابد و باید آب کافی به ویژه بعد از بهبودی مصرف شود.

 

 

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 26637

ارسال نظر