واکنش دلار به پاسخ برجامی آمریکا | دلار بخریم یا ارزان می‌شود؟ | یک پیش بینی مهم

بازار ارز این روزها سر درگم است. قیمت دلار دو هفته است که در کانال ۲۹ و ۲۸ هزار تومان در نوسان است و هنوز کسی نمی‌داند سرنوشت مذاکرات و به تبع آن سرنوشت قیمت دلار چه می‌شود؟

واکنش دلار به پاسخ برجامی آمریکا | دلار بخریم یا ارزان می‌شود؟ | یک پیش بینی مهم

بازار ارز این روزها سر درگم است. قیمت دلار دو هفته است که در کانال ۲۹ و ۲۸ هزار تومان در نوسان است و هنوز کسی نمی‌داند سرنوشت مذاکرات و به تبع آن سرنوشت قیمت دلار چه می‌شود؟

از دو روز قبل، قیمت دلار دوباره روند صعودی خود را آغاز کرد و یک روزه بیش از هزار تومان گران شد. قیمت سکه هم دیروز ناگهان ۵۰۰ هزار تومان بیشتر شد. به نظر می‌رسید سیگنال‌های برجامی منفی است و بازار میل به صعود قیمت دارد.

اما از روز گذشته قیمت دلار مسیر کاهشی داشت و حتی امروز وارد کانال ۲۸ هزار تومان هم شد اما از عصر به بعد قیمت دلار در معاملات غیرقانونی فردایی به ۲۹ هزار تومان برگشته است.

سرگیجه در بازار دلار

پس چه چیزی سبب شد که قیمت دلار کمی گران شود؟ احتمالا دلیل اصلی به گمانه جدیدی بر می‌گردد که امروز شنیده شد.

یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود تاکید کرد که پس از ارائه پاسخ ایالات متحده احتمالاً به دور دیگری از مذاکرات در وین برای نهایی کردن جزئیات توافق احتمالی نیاز خواهد بود. همین خبر کافی بود تا روند بازار را صعودی کند.

اینکه گویا کار مذاکرات این بار هم تمام نمی‌شود و باید منتظر ماند و دید در دور جدید مذاکرات چه رخ می‌دهد. همین مساله معامله‌گران را متقاعد کرده که احتمالا نتیجه مذاکرات ظرف چند روز آینده مشخص نمی‌شود و همانقدر که امید به احیای برجام وجود دارد امکان عدم احیای آن هم هست.

تا زمانی که مذاکرات به نتیجه نرسد، نمی‌توان مسیر حرکت دلار را مشخص کرد. دلار با هر خبر سیاسی بالا و پایین می‌شود و اخبار موجود در بازار هم بسیار متفاوت و متناقض است. عده‌ای می‌گویند مذاکرات به نتیجه می‌رسد و دلار تا ۵۰ و ۲۶ هزار تومان هم می‌رسد. پس دست نگه داشته‌اند تا به موقع دلار بخرند.

برخی دیگر هم معتقدند که مذاکرات به نتیجه نمی‌رسد یا اگر برسد، تاثیرش بر بازار ارز موقتی است و قیمت دلار دوباره به سمت بالا میل می‌کند.

اگر مذاکرات شکست بخورد، دلار چقدر می‌شود؟/ پیش‌بینی جالب یک کارشناس از وضعیت بازار ارز

یک کارشناس اقتصادی گفت: در حال حاضر بنده در بین امیدواران قرار می‌گیرم و اعتقاد دارم که دولت ایران برجام را می‌پذیرد، چراکه اگر نپذیرد، نرخ ارز سر به فلک خواهد کشید.

 مهدی پازوکی  اظهار داشت: زمانی که در بازار کالا و خدمات افزایش قیمت‌ها را اجرایی می‌کنید، اما در بازار ارز تلاش می‌کنید مصنوعی قیمت را پایین نگه دارید، نرخ ارز منتظر یک شوک اقتصادی است.

وی افزود: زمانی که در سال ۹۰ و ۹۱ به دلیل تحریم‌های ناجوانمردانه شوک اقتصادی به بازار وارد شد، کاهش درآمد نفتی دولت اثرش را بر بازار ارز گذاشت.

این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: در نتیجه ثبات نقش به‌سزایی در اقتصاد دارد و یک بازار را به صورت مصنوعی تنها برای کوتاه‌مدت می‌توان حفظ کرد.

پازوکی متذکر شد: در حال حاضر بنده در بین امیدواران قرار می‌گیرم و اعتقاد دارم که دولت ایران برجام را می‌پذیرد، چراکه اگر نپذیرد، نرخ ارز سر به فلک خواهد کشید.

پازوکی در ادامه در این خصوص که برجام چقدر از مشکلات اقتصاد ایران را رفع خواهد کرد؛ گفت: اگر مشکلات را صد در نظر بگیریم، ۲۰ درصد آن به برجام مربوط می‌شود و بخش عمده آن به نظام تدبیری و حکمرانی خوب باز می‌گردد و فعالیت‌هایی که پس از برجام باید اجرایی شود مانند این‌که سیستم بانکی ایران با دنیا وارد کار شود و مقررات جهانی پذیرفته شود و ما وارد بازارهای بین‌المللی شویم.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 37735

ارسال نظر