علت پرشدن بی‌دلیل حافظه گوشی چیست؟

ظرفیت حافظه یکی از معدود ویژگی‌های تلفن هوشمند است که امکان انتخاب آن را دارید.

علت پرشدن بی‌دلیل حافظه گوشی چیست؟

شما نمی‌توانید در جدیدترین گوشی‌های سامسونگ، پردازنده را انتخاب کنید، اما می‌توانید بین مدل‌هایی با ظرفیت حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایت و ۲۵۶ گیگابایت انتخاب کنید.

این انتخاب به میزان مصرف شخصی از یک تلفن اندرویدی بستگی دارد. همه، عادت‌های مصرف مختلفی دارند. برای بعضی ۱۲۸ گیگابایت کافی است، در حالی که کاربران دیگر ممکن است در مدل یک ترابایتی گلکسی اس ۲۲ هم فضا کم بیاورند. میزان فضای ذخیره سازی مورد نیاز به چند عامل بستگی دارد.

در ابتدا باید دید چه چیز‌هایی عمده فضای ذخیره سازی گوشی را اشغال می‌کنند. این هم تا حدودی به نحوه استفاده از گوشی بستگی دارد. با این حال دو مصرف کننده بزرگ حافظه در گوشی همه، فایل‌های سیستم و اپلیکیشن‌ها و بازی‌ها هستند. فایل‌های سیستم، شامل سیستم عامل و هر چیزی که تلفن را قابل استفاده می‌کنند، هستند. اپلیکیشن‌ها می‌توانند پس از دانلود شدن، فایل‌هایی را ایجاد کنند و بازی‌ها گاهی نیاز به فایل‌های زیادی دارند.

مصرف کننده بزرگ بعدی فضای ذخیره سازی در گوشی‌ها، عکس‌ها و ویدیو‌ها هستند. عکس‌های کیفیت بالا و ویدیو‌های تلفن‌های اندرویدی پیشرفته می‌توانند فضای زیادی را اشغال کنند. اگر در میان افرادی باشید که هرگز چیزی را حذف نمی‌کنند، احتمالا به ظرفیت حافظه بیشتری نیاز دارید.

مورد بعدی، آهنگ‌ها، اسناد و دانلود‌ها هستند. همه چیز واقعا به کاربر گوشی بستگی دارد. اگر از سرویس‌های پخش موسیقی استفاده کنید، احتمالا نیازی به فایل‌های آهنگ در تلفن خود نخواهید داشت. افرادی که با فایل‌های پی دی اف زیادی کار می‌کنند، ممکن است انبوهی از این فایل‌ها داشته باشند.

در مجموع، اپلیکیشن‌ها، بازی‌ها، عکس‌ها، ویدیوها، آهنگ، اسناد و دانلودها، مواردی هستند که حافظه گوشی را اشغال می‌کنند، اما امکان کنترل آن‌ها وجود دارد.

بررسی فضای ذخیره سازی که در گوشی اندرویدی خود استفاده می‌کنید، راحت است. برای این کار ابتدا منوی پایین رونده را از بالای گوشی به پایین کشیده و در گوشه سمت راست بالای گوشی، روی آیکن چرخ دنده بزنید. سپس به قسمت ذخیره ساز" (Storage) بروید. در گوشی‌های سامسونگ، باید به قسمت باتری و مراقبت دستگاه (Battery and Device Care) مراجعه کنید. در اینجا می‌توانید ببینید چه میزان از ظرفیت ذخیره سازی را استفاده کرده‌اید و چه میزان آزاد مانده است و چه چیز‌هایی بیشترین حافظه را تصرف کرده‌اند. معدودی موارد است که باید به آن‌ها توجه کرد.

مهمترین نکته که باید توجه داشت این است که از حافظه موجود، چه میزان مصرف شده است. به عنوان مثال، در یک گوشی اندرویدی با ظرفیت حافظه ۱۲۸ گیگابایت، اگر با گذشت یک سال ۸۹ گیگابایت از ظرفیت گوشی را استفاده کرده‌اید که ۱۷ گیگابایت آن عکس است و اسناد و بازی‌های کمی دارید و آهنگ را در سرویس‌های پخش موسیقی گوش می‌کنید، می‌توانید مطمئن باشید که ۱۲۸ گیگابایت ظرفیت حافظه برای گوشی بعدی شما مناسب خواهد بود.

اکنون می‌توانید از این اطلاعات برای تصمیم گیری درباره میزان فضای ذخیره سازی مورد نیازتان، استفاده کنید. اگر خیلی اهل عکس گرفتن نیستید و بخواهید عکس‌ها و ویدیو‌های ضبط شده را نگه دارید، ۱۲۸ گیگابایت احتمالا برای شما کافی خواهد بود. همچنین اگر عکس زیادی نمی‌گیرید، اما فایل‌های آهنگ‌هایتان را نگه می‌دارید، احتمالا ۱۲۸ گیگابایت برای شما کافی است.

اما وقتی همه این موارد کنار هم قرار می‌گیرند، مسلما به ظرفیت ذخیره سازی بیشتری نیاز است. گرفتن عکس‌ها و ویدیو‌های زیاد و نگهداری همه آهنگ‌ها در گوشی، فضای زیادی را به سرعت اشغال می‌کند. اجرای بازی‌های سنگینی و دانلود هر روزه فایل‌های بزرگ هم فضای ذخیره سازی را به سرعت محدود خواهد کرد.

 یک قاعده کلی این است که اگر همه ظرفیت حافظه استفاده شده مربوط به یکی از این بخش‌ها می‌شود، شاید ۱۲۸ گیگابایت برای شما کافی باشد. در غیر این صورت باید پول بیشتری برای فضای ذخیره سازی بزرگتر صرف کنید./ ایسنا

دیگر رسانه ها

کدخبر: 16241

ارسال نظر