اسرائیل به دنبال ضربه به سیستم راداری ایران

ماجرا از جایی آغاز شد که یک اکانت خبری در شبکه‌های اجتماعی با عنوان «میدل‌ایست اسپکتاتور»، که اخبار مربوط به ایران را پوشش می‌دهد، دو سند امنیتی منتشر کرد که دربرگیرنده اطلاعاتی درباره آماده‌سازی تل‌آویو برای پاسخ به حمله موشکی اول اکتبر ایران بود.

اسرائیل به دنبال ضربه به سیستم راداری ایران

انتشار اسنادی حاوی برخی اطلاعات درباره آماده‌سازی اسرائیل برای پاسخ به عملیات «وعده صادق ۲» ایران، این روز‌ها به سوژه داغ رسانه‌های آمریکایی و غربی تبدیل شده‌است. ماجرا از جایی آغاز شد که یک اکانت خبری در شبکه‌های اجتماعی با عنوان «میدل‌ایست اسپکتاتور»، که اخبار مربوط به ایران را پوشش می‌دهد، دو سند امنیتی منتشر کرد که دربرگیرنده اطلاعاتی درباره آماده‌سازی تل‌آویو برای پاسخ به حمله موشکی اول اکتبر ایران بود

مهرداد فرهادی، کارشناس ژئوپلیتیک، درباره محتوای اسناد آمریکایی درباره حمله اسراییل گفت: «اسناد آمریکایی درباره تحرکات اسراییل صحت دارند و با هدف ضداطلاعات منتشر نشده‌اند. در اسناد چند نکته جالب وجود دارد؛ اول اینکه به تمرین‌های ارتش اسرائیل اشاره شده است. در یکی از این تمرین‌ها به استفاده از دو پلتفرم پرنده اشاره کرده‌اند. یک هواپیمای جمع‌آوری اطلاعات الکترومغناطیسی و یک پهپاد جاسوسی که با اسم رمز به آن اشاره کرده‌اند. اسراییل به یک حمله که احتمالاً نیاز به جمع‌آوری اطلاعات الکترومغناطیسی نیاز دارد، دست خواهد زد. چند سناریو برای آن می‌توان تحلیل کرد، جدی‌ترین سناریو درباره یک عملیات سرکوب راداری است. این احتمال وجود دارد که حمله‌ی اسراییل علیه ایران، همانند همان حمله گذشته در‌ آوریل بعد از وعده صادق ۱ باشد. این حمله با تعداد اهداف بیشتری صورت می‌گیرد.

وی در رابطه با علت هدف‌گیری احتمالی سیستم راداری ایران بیان کرد: «اگر فرض را بر این بگیریم که قصد اسراییل ایجاد بازدارندگی باشد، او به سمت کور کردن نظامی می رود. شبکه راداری یکی از اجزای مهم یک سیستم نظامی است. اگر طی حملات اسرائیل، ما بخشی از پوشش راداری خودمان را در قسمتی از کشور از دست بدهیم، شاید از نگاه آن ها، در تهران تغییرات محاسباتی ایجاد شود و در یکسری از سیاست‌ها بازنگری صورت گیرد. از دید تهران، شاید چنین حمله‌ای هم باعث نشود سیاست‌ها تغییر کند و واکنش بعدی نشان داده می‌شود. »

 

او افزود: «اگر فرض کنیم که این مقدمه‌ای برای حملات بیشتر است، در هر عملیاتی که در داخل ایران بخواهد انجام شود و تأسیسات هسته‌ای هدف قرار بگیرد، اسراییلی‌ها توان لازم برای از بین بردن تأسیسات زیرزمینی ما را ندارند. اسراییل توانایی سوخت‌رسانی هوایی لازم و حمل بمب‌های سنگرشکن بزرگ را ندارند. برای این پروژه باید آمریکا وارد شود.»

او ادامه داد: «بعلاوه از آنجایی که انجام چنین عملیاتی نیازمند از بین بردن شبکه راداری است، ممکن است چنین عملیاتی، مقدمه عملیات بزرگتر باشد. »

 

فرهادی درباره کمک نظامی اسراییل از آمریکا گفت: «این اسناد نشان‌دهنده این نیست که اسراییل می‌خواهد برای جنگ گسترده آماده شود. حمله اسراییل به اندازه‌ای قابل توجه است که به شدت نگران واکنش بعدی ایران است. من فکر می‌کنم از نظر پدافندی هم دچار یک سری نگرانی‌های جدی و تغییر محاسبات شده‌اند. کمک اسراییل از آمریکا برای سامانه تاد ناشی از همین نگرانی است. اسراییل یک مجموعه حمایتی جدید تا حدود ۵ میلیارد دلار از آمریکا جهت تولید موشک‌های گنبد آهنین و پیکان ۲ و ۳ درخواست کرده است

دیگر رسانه ها

کدخبر: 157168

ارسال نظر